selius 23.02.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Witam Na poczatku napisze ze szukalem podobnego tematu ale niestety nie znalazlem.Jesli juz taki istnieje prosze o przeniesienie. Chce dobodowac garaz do istniejacego domu ktora budowalem 3 lata temu. Garaz mialby byc doklejony do sciany szczytowej domu. W tedy niestety nie widzialem ze garaz bedzie mi tak niezbedny jak dzisiaj. Chcialbym aby garaz mial dach dwuspadowy, byl pokryty blachodachowka (tak jak dom) i byl w kolorze domu, nie wiem czy to ma znaczenie i tutaj mam pytanie, a mianowicie: 1) czy moge taki garaz wybudowac tylko na zgloszenie?wiem ze ludzie tak buduja do 25m2 w miescie, a 35m2 na wsi, tylko czy tak wygladajacy garaz moze byc na zgloszenie?2) jesli zgloszenie nie wystarczy to co musialbym zalatwic? Chodzi mi tutaj o projekt, mapki geodeta, kierownikow budowy itd.3) jakie sa koszta kierownikow budowy, geodetow itd jesli chodzi o dobudowanie takiego garazu?Czy sa takie same jak przy budowie domu, czy oni to jakos inaczej licza? Prosze o przeniesienie temuatu do dzialu Wymiana Doswiadczen. Z gory dziekuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 23.02.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 gdybyś nie zauważył, to jesteś w dziale "OGRZEWANIE" tylko nie pisz że pasuje idealnie do tego działu twój wątek, bo garaż będziesz ogrzewał niech się specjalista wypowie, bo w/g mnie gdy przytykasz do budynku to tego nie da się potraktować jak piszesz, a zmienia się powierzchnia zabudowy (czyli wymiar istotny) i nie da się traktować oddzielnie tych dwóch budynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 23.02.2014 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 A zauwazyles kolego wszystko wiedzacy ze edytowalem post zeby przeniesc do dzialu Wymiana Doswiadczen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 24.02.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 sorki, nie zauważyłem dzięki że masz takie dobre zdanie o mojej wiedzy, ale naprawdę ... niepotrzebnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 24.02.2014 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 No i wiadomo skad tyle postow nabitych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts