mi_mała 23.02.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Nie znalazłam takiego wątku, jeśli jest, a nie zauważyłam, proszę adminów o połączenie. Jakie stosujecie zabezpieczenia okien / balkonów / tarasów na wysokich piętrach przed wypadnięciem kotów? Mam dwa koty - niedługo przeprowadzamy sie do nowego domu. Koty uwielbiają siedzieć na balkonie w obecnym mieszkaniu, w nowym nie chcę ich na balkon nie wypuszczać i wiem, że nie dam rady (cóż - ich chcę jest silniejsze od mojego ), za to balkon znajduje się o wiele wyżej. Boję się o dwa włochate futra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lachtetals 27.02.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Popatrz tutaj: http://www.miau.pl/zabezpieczenia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaren 02.03.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Mnie żona męczy o zamontowanie siatki ochronnej na balkon. Są takie dedykowane pod koty, ale warto również rozglądnąć się za siatkami służącymi do zabezpieczania gołębiarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corneliaa 03.03.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Mam mam siatkę na balkonie, lepiej dmuchać na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksander909 17.04.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Niestety ale wysokosc jest najwazniejsza przy zabezpieczeniach czy to tarasu czy balkonu. Chyba ze mamy malego zwierzaka ktory nie skacze wysoko:rolleyes: siatka bezbarwna albo jakis ladny wzor na niej i wszystko wyglada ladnie i praktycznie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 17.04.2014 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 nie będę miała górnego elementu do przymocowania siatki - ostatnie piętro i bez daszku na górze a koty - jeden z podłogi wskakuje na górę drzwi - więc skoczny, drugi patrzy na niego jak na ufo - gruby jest raczej naziemnym kotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorrris 29.07.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Mieszkałam pół swojego życia na szóstym (ostatnim) piętrze. Z kotami oczywiście Z oknami nie ma problemu, dużo jest na rynku firm, które produkują moskitiery mocowane do ram (bez szkody dla okna). Można nawet samemu takie zrobić. Balkon - no cóż. Ażurowe barierki nie sięgające do ziemi, góra odkryta, nic nad nami. Łatwiej zrobić tak, żeby koty po prostu nie miały tam wstępu, czyli zamontować do pokoju gałkę w drzwiach zamiast klamki. A żeby się nie podusić, w jednym skrzydle drzwi balkonowych mieliśmy spory lufcik, ale wysoko, poza zasięgiem kotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts