malka 24.02.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Trzeba mieć pierdolca by być owsikiem? Ale jak to wytłumaczyć owsikowi? Jak ktoś znajdzie odpowiedź na to pytanie ja chętnie ją poznam. Bo owsik to pół biedy, ale przyspawany owsik to już nie lada problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 25.02.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Polska ma swój urok . Fajny temat założyłeś Od razu mi po głowie zaczęła chodzić piosenka: Nie gniewaj się na mnie Polsko Mi przychodzi inna https://www.youtube.com/watch?v=HvZqu0tsFM0 Piękna kochana Polska.... z kolejnymi rządami padającymi na kolana przed klerem wciskającym im na siłę miliardy zł. Z milionami ludzi na emigracji za chlebem.... Kilka lat kolejki do specjalisty w szpitalu, Głodowe emerytury i renty.... Teściowej po opłaceniu mieszkania zostaje...... 5zł. na życie (słownie- pięć złotych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 25.02.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Ponoć wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Sądzicie, że u nas jest jakoś gorzej, że nasi rządzący odstają na niekorzyść od swoich odpowiedników w innych krajach? TAM nie próbują się nachapać u koryta? Coś mi się widzi, że też.... Przykład postrzegania - mamy znajomych w Pradze, dla nich Wałęsa był zawsze politykiem, który się pięknie wysławiał, bo jakoś czeskim tłumaczom nie przyszło do głowy, żeby tłumaczyć "przyszłem" tak, jak słyszą. To samo jeśli chodzi o służbę zdrowia - jest w rodzinie lekarz, do którego trafiają pacjenci leczeni za granicą. Dla nich U NAS jest ok, kolejki znośne, procedury sensowne. Też się dziwię, ale skąd mamy mieć wiedzę, jak to naprawdę gdzie indziej wygląda? Z TV? Tam tematem jest kolejna wpadka naszego, jakiś przekręt, albo informacja, że Pani Zosia zgubiła długopis... Popatrzcie za okno! Mgła, szarość, jakieś łyse drzewka. Po prostu pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 25.02.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Tak widzą Polskę inni...http://polandia.wp.tv/pl/i,Matthias-z-Niemiec-Polandia,mid,1413065,index.html?ticaid=612446#m1413065 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.02.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Trzeba mieć pierdolca, żeby się podniecać rzęchem i smrodem na polu....Nie mówcie mi tylko, że to jest patriotyzm.... Nie! To nie patriotyzm. To jest oznaka starzenia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.02.2014 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Mi przychodzi inna https://www.youtube.com/watch?v=HvZqu0tsFM0 Piękna kochana Polska.... z kolejnymi rządami padającymi na kolana przed klerem wciskającym im na siłę miliardy zł. Z milionami ludzi na emigracji za chlebem.... Kilka lat kolejki do specjalisty w szpitalu, Głodowe emerytury i renty.... Teściowej po opłaceniu mieszkania zostaje...... 5zł. na życie (słownie- pięć złotych) O tym za co nie kochasz Polski już pisałeś w innych watkach. Pisz na temat. Właśnie po to go założyłem, żebyś choć tu przestał marudzić! Matthias jest niezły... Edytowane 25 Lutego 2014 przez eniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 25.02.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 zawsze mi powtarzali, żeby porównywać się do tych lepszych, ale takim sposobem można popaść w deprechę.z drugiej strony mówią, że należy zaakceptować i pokochać swoje wady, ale wtedy grozi samozachwyt.i tak źle i tak niedobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.02.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Nie! To nie patriotyzm. To jest oznaka starzenia się. dzięki wielkie Pepeg ... poczułem się zdecydowanie młodziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 26.02.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 .. poczułem się zdecydowanie młodziej I tak trzymaj do samego końca dni swoich. Jesteśmy prawie 40milionową zgrają sentymentalnych smutasów, którym wspomnienia z młodości zawsze przesłaniają jej podłą mizerię tamtego życia. "Panie, czy to jest jeszcze szynka ? Za moich czasów , to była szynka!" To samo będą mówić dzisiejsze polskie oseski za 30 lat i ze łzami w oczach zakładać na forach tematy : "Właściwie ,to za co ja cię kurwa jeszcze kocham Polsko ?" Za krajobraz , wszak jestem wzrokowcem. Bo inaczej przecież nie wypada i lepiej się czujemy gdy głośno i uroczyście wyrazimy do miejsca urodzenia swoją dozgonną miłość , która staje się niczym innym jak tradycyjnym przyzwyczajeniem do sloganu wpajanego w domu, szkole i w zagrodzie. Ach, jaką my mamy romantyczną duszę, która piękno łąk zielonych i skowronka w nadwiślańskiej wierzbie przedkłada ponad te wartości, za którymi nawzajem i codziennie potopilibyśmy się w łyżce zupy . Najlepiej takiej gęstej zupy ze skwarkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.02.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Bułka z mlekiem Pepeg albo chleb z cukrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 26.02.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Bułka z mlekiem Pepeg albo chleb z cukrem Szczerze?! Mi to ganz egal , może być nawet i herbata z prądem. Od ponad pięćdziesięciu lat zadaję sobie to filozoficzne pytanie i dupa... za każdym razem wychodzi mi: " ja cię nie kocham, po prostu się przyzwyczaiłem do ciebie". Kiedyś miałem naiwnie nadzieję ,że może będzie normalniej i trwałem tu. Teraz mi się już nie chce nic zmieniać, chociaż to właśnie teraz mam największą możliwość. Nawet do smrodu można się przyzwyczaić, ale żeby go zaraz kochać? Kraj to nie tylko romantyczne łany zbóż, to także ludzie i pewien wzajemny obowiązek. Do szerokości geograficznej jestem jak większość z nas genetycznie przystosowany i lepiej czuję się tutaj niż na Grenlandii czy w tropikach, ale ludzi wciąż nie mogę zrozumieć a i oni też, w swej wielkiej narodowej tolerancji, nie mogą się przyzwyczaić do mnie. I tak się obojętnie szturchamy, uśmiechamy do siebie jedynie zawodowo i w potrzebie, za to szczerzymy kły zgodnie z naszą polską tradycją gdy tylko coś wybije się ponad przeciętność i przekroczy siłę krajowego pomyślunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.02.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 I tak się obojętnie szturchamy, uśmiechamy do siebie jedynie zawodowo i w potrzebie, za to szczerzymy kły zgodnie z naszą polską tradycją gdy tylko coś wybije się ponad przeciętność i przekroczy siłę krajowego pomyślunku. Drogi Pepegu wpadasz w typowo polską megalomanię To szczerzenie kłów to niestety absolutnie nie jest wyłącznie polska tradycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 26.02.2014 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Drogi Pepegu wpadasz w typowo polską megalomanię To szczerzenie kłów to niestety absolutnie nie jest wyłącznie polska tradycja. Megalomanii nie widzę, bo to tylko kpina, za to różnica pomiędzy szczerzeniem tu a gdzie indziej jest taka, że kły można szczerzyć wszędzie, byle mieć odrobinę dystansu do siebie i swojego uzębienia. Polak z reguły jest ponad to, gdyż dystans do siebie traktuje niezwykle serio, jako brak poczucia własnej godności i najświętszego na świecie honoru. Możemy być bohaterami,prawymi męczennikami za milijony ale nigdy podli i śmieszni i... za to kochamy Polskę Jest ona cała przepełniona wyjątkowymi ludźmi i nawet ( a może zwłaszcza) gamonie są u nas wyjątkowe i mają szczególne poczucie własnej wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.02.2014 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Jakoś nie widziałem wielkiej różnicy w długości swoich kłów a Niemca, Austriaka czy Francuza. Na Francuzów najpierw trafiłem paryskich, a to największe z francuskich kanalie. O Austriakach mamy podobne zdanie:D A u nas? Co w tym złego, że ktoś przechodząc koło śmierdzącego szamba, potrafi dostrzec coś ładnego za zakrętem? Wszystko można sprowadzić do sloganu, pogniewać się na Panią w szkole, że każe Pana Tadeusza czytać i wytaczać ciężkie działa na...skowronki. Niektórzy wręcz szukają problemów, jak te zbyt długo ich omijają. Chcą, żeby im było źle. Zawsze znajdą powód by powiedzieć: och jak mi źle! Nawet nie wiedzą, że jest im dobrze jaki im jest źle... Jasne że nie brakuje ludzi uwikłanych w rzeczywiste problemy, ale łączenie ich z nadwiślańską wierzbą nie wydaje mi się uzasadnione. Ciekawi mnie kiedy przekształcicie ten wątek na narodowa nutę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.02.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Kocham Polskę również za Wałęsę. Oprócz gołąbków i bigosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.02.2014 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Z wąsami czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.02.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Kocham Polskę również za Wałęsę. Oprócz gołąbków i bigosu. Ja za Waglewskiego. I za Możdżera. O Chopinie nie wspomnę, bo On tak bardziej Francuz W ogóle Polska jest spoko, tylko Polacy psują jej opinię. Czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 26.02.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Ja za Waglewskiego. I za Możdżera. O Chopinie nie wspomnę, bo On tak bardziej Francuz A ja Ci mówię, że to wszystko Żydy pejsate, które chcą nas sprzedać i nie kochają Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.02.2014 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 A ja Ci mówię, że to wszystko Żydy pejsate, które chcą nas sprzedać i nie kochają Polski. Najpierw niech nas kupią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.02.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) A ja Ci mówię, że to wszystko Żydy pejsate, które chcą nas sprzedać i nie kochają Polski. I za Pepega . Z Gumy. Edytowane 26 Lutego 2014 przez Zochna cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts