Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za co kocham POLSKĘ ?

eniu

Recommended Posts

no, nie łatwa to milość , nie łatwa.. zwłaszcza jak urzędnik na trzeciego.

gahan - walcz. O wolność, niezależność i niepodległość. osobistą :)

Dzisiaj wyczytałam, że właściciele działki w Gdyni wyprocesowali z miastem prawie 4 mln (sic!) z tytułu utraty wartości działki w wyniku zmiany planu zagospodarowania - tzn najpierw zgoda na budowę , a potem zmiana planu zagospodarowania.

Znaczy te 4 bańki to zapłacę ja, pan , pani i społeczeństwo , a nie urzędnik. Ale można. Można. Znaczy wygrać z aparatem można.

Trzymam kciuki :)

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aa.. nie wiem czy to tylko koincydencja taka, ale dzisiaj obserwowałam intensywne ćwiczenia naszych morskich sił zbrojnych ..

Wyprowadzili 2 okręty i rzucali chłopakami ze śmigłowców. A potem ich podnosili ..

Na linach się biedni majtali pod tymi śmigłowcami i latali nad zatoką.

Nie wiem czy im się przydział paliwa na cały miesiąc w związku z tym nie skończył..

tak że teges, w razie czego :rolleyes:

Patrzyłem dzisiaj na mapę. Jakby Putin swoje odebrał, jakiegoś wielkiego bałaganu na mapie świata by nie zrobił ...Kaliningrad jest o wiele bardziej kontrowersyjny...

Ale kto daje i odbiera ....;)

To tak samo jak Alaska, czy Hawaje "nie pasują" do USA

A wojny nie będzie. To głównie media rozdmuchały całą sytuację. Wojna to nic innego jak polityka, czyli kalkulacja zysków i strat, a w tej chwili burzenie porządku świata, byłoby nieopłacalne dla żadnej ze stron. Nawet jeżeli Rosja zajmie Krym (w co wątpię) lub po okupuje chwilę Ukrainę to zachód nie zareaguje militarnie - Ukraina nie jest tego warta.

Stasiu ... ja już szklankamy nie mogę :( ... powoli zbliżam się do etapu na "pół literacko" (jako mnie tu AnSi raczy proponować) :)

... za kaszanką się rozglądam tudzież kiszką

... narazie natomiast barszczu ukraińskiego żem nagotował był ... w ramach :)

Stasiu ... ja już szklankamy nie mogę :( ... powoli zbliżam się do etapu na "pół literacko" (jako mnie tu AnSi raczy proponować) :)

... za kaszanką się rozglądam tudzież kiszką

... narazie natomiast barszczu ukraińskiego żem nagotował był ... w ramach :)

Wiem, wiem, pamiętasz przecie sam, żem w wielu sprawach milośnikiem twórczości Hemingwaya bo stary człowiek i nie może, :( ale skoro huknął ostatni dzionek karnawału tom se poluzował. :wiggle:A barszczu zazdraszczam!

PS. A on, znaczy barszcz, to w razie nie manifestacja na okoliczność?

To mnie powaliło

http://mistrzowie.org//uimages/services/mistrzowie/i18n/pl_PL//201403/1393885615_by_master99999.jpg

Gość Pepeg z Gumy
... jak Wieszcz Adaś na Krymie cierpiał to wojsk nie posłali ... ale na Zaolzie to poleźli :evil:

Bo my w swojej nadludzkiej niezwykłości, w przepięknej miłości do ojczyzny, jako naród wyjątkowy, mamy permanentny brak odpowiedniego wodza, który by na przestrzeni dziejów dogodził zarówno obecnym jak i przyszłym pokoleniom.

Tak oglądam sobie teraz konferencję Wołodii Włodzimierzowicza i dochodzę z żalem do wniosku, że gdyby on był naszym batiuszką , to bez mrugnięcia okiem na kaszankę mówilibyśmy "kawior" a na pasztetową "baleron".

I nikt w narodzie nie śmiałby poddawać tego oczywistego faktu pod wątpliwość. Zupełnie tak samo jak ci państwo żurnaliści, którzy byli gwałtownie zaczarowani tym co mówił Włodzimierz. Prawdziwy przywódca powinien tak przemawiać, żeby uwierzyć w to co sam by nigdy nie wierzył , a u nas... takich wodzów brak.

I z tego powodu Pawełku czepiasz się Krymu i wieszcza Adasia a przecież Zaolzie, Jedwabne i Kielce to tylko mit i wroga propaganda pejsatych Zacharów . Naród doskonały jakim jesteśmy nigdy nie uczyni krzywdy słabszemu.

Za naszą i waszą wolność z Bogiem, honorem i pieśnią na ustach przybędziemy pieszo na odsiecz Twojej Florydy, jak tylko ktoś Ci podskoczy.

Bo my w swojej nadludzkiej niezwykłości, w przepięknej miłości do ojczyzny, jako naród wyjątkowy, mamy permanentny brak odpowiedniego wodza, który by na przestrzeni dziejów dogodził zarówno obecnym jak i przyszłym pokoleniom.

Zara, zara... a Chrobry? A Kazio zwany Wielkim, co to murowanie miał we krwi... wiesz ilu dogodził?

Tak oglądam sobie teraz konferencję Wołodii Włodzimierzowicza i dochodzę z żalem do wniosku, że gdyby on był naszym batiuszką , to bez mrugnięcia okiem na kaszankę mówilibyśmy "kawior" a na pasztetową "baleron".

I nikt w narodzie nie śmiałby poddawać tego oczywistego faktu pod wątpliwość. Zupełnie tak samo jak ci państwo żurnaliści, którzy byli gwałtownie zaczarowani tym co mówił Włodzimierz. Prawdziwy przywódca powinien tak przemawiać, żeby uwierzyć w to co sam by nigdy nie wierzył , a u nas... takich wodzów brak.

I z tego powodu Pawełku czepiasz się Krymu i wieszcza Adasia a przecież Zaolzie, Jedwabne i Kielce to tylko mit i wroga propaganda pejsatych Zacharów . Naród doskonały jakim jesteśmy nigdy nie uczyni krzywdy słabszemu.

Za naszą i waszą wolność z Bogiem, honorem i pieśnią na ustach przybędziemy pieszo na odsiecz Twojej Florydy, jak tylko ktoś Ci podskoczy.

A jak już tak blyzko bendziem, oswobodzim Kubę i uwolnim Guantanamo...Chefie! Zbieraj szable, kuj kosy!...

... przeca wiem Eniu, że u mnie to bili murzynów (teraz na odwrót jest) :)

Pepegu ... noże mam wielkie i ostre to i mnie jeszcze omijają ;) ... zwierz się jednak rozmnożyć ponad miarę czarne niedźwiadki i aligatory łażą po ulicach, lejeniie i dzikie świnie pchają się pod samochody ... się porobiło :( ... pistoleta w aucie to mus obecnie :) ;)

... zaprawdę powiadam Tobie: nowy Wódz potrzebny od zaraz, miast tego obecnego socjalistycznego wymoczka :)

Stasiu ... Jagielończykami mnie tu nie czaruj :) ;)

Gość Pepeg z Gumy
...

... zaprawdę powiadam Tobie: nowy Wódz potrzebny od zaraz, miast tego obecnego socjalistycznego wymoczka :)

Cóż! Nam, tu z oddali, trudno oceniać Twojego króla. Dla nas to on wygląda zdrowo, choć bez wąsów i może lekko za szczupły jak na słowiańskie kanony urody, ale zgrabny on i urodziwy, no i zawsze przecież taki ładnie opalony.

Z tego co piszesz wynika jednak, że porzekadło o tym jak socjalizm mści się na naiwnej ludzkości łaknącej słusznego dla niej dobrobytu, nadal jest mocno aktualne.

Niech Cię tam w tej biedzie Bóg strzeże i Przenajświętsza Panienka a anioł stróż prowadzi po ścieżkach nie skażonych stopą żydo-masonerii.