Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za co kocham POLSKĘ ?

eniu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nurtuje mnie: czy można pokochać za "majonez kielecki" i\lub "ojca Dyrektora" ( nie, nie toruńskiego, tego "nowego"w kulinariach FM) ? :lol: ;)

PS - dziś w ramach "miłości" ... świńskie nóżki z kiszoną kapustą :)

ps2 - Włodzimierz "turysta" na granicy:

nationality ? ... Russian

occupation's ? ... no, no just turist

dziś:

... z kim graniczy Rosja ?

... Rosja graniczy z kim chce

Edytowane przez Chef Paul

UOTE=Pepeg z Gumy;6394901]Myślisz , ze wówczas Wołodia jeszcze mógł być zwyczajnym turystą ?:)

Ależ oczywiście! No przecież w Moskwie zwykli turyści ZAWSZE mogli podchodzić do prezydentów innych państw, żeby się z nimi przywitać, nieprawdaż?

Zresztą, byłem, widziałem, wprawdzie żadnego prezydenta wtedy nie było, ale były Rosjanki i nas witały. Dwie były. Z Leningradu jeszcze. Tę drugą, wziął se kumpel.

Edytowane przez wykrot

"posty" wymyślono w czasach kiedy nie było lodówek :) ;)

Adaś_mk by Ci odpisał, że lodówki były zawsze. U nas. To tylko Francuzy wymyśliły perfumy dla przebicia smrodu i ostro przyprawianą kuchnię dla zabicia zgnilizny mięsiwa.

Edytowane przez wykrot

Adaś_mk by Ci odpisał, że lodówki były zawsze. U nas. To tylko Francuzy wymyśliły perfumy dla przebicia smrodu i ostro przyprawianą kuchnię dla zabicia zgnilizny mięsiwa.

Stasiu ... nie jesteś na bieżąco, po epoce lodowcowej mamy "ocieplenie klimatu" :) ;)

Gość Pepeg z Gumy

Ależ oczywiście! No przecież w Moskwie zwykli turyści ZAWSZE mogli podchodzić do prezydentów innych państw, żeby się z nimi przywitać, nieprawdaż?

Zresztą, byłem, widziałem, wprawdzie żadnego prezydenta wtedy nie było, ale były Rosjanki i nas witały. Dwie były. Z Leningradu jeszcze. Tę drugą, wziął se kumpel.

Czyli macie z kolegą w życiorysie całkiem ładny wątek zbowidowski .

Osobiście też uważam ,że lepiej by było gdyby polityka i patriotyzm głównie opierały się na dupie.

Może wtedy zostałbym nawet agresorem albo oswobadzał zniewolonych za naszą i waszą wolność ?

Czyli macie z kolegą w życiorysie całkiem ładny wątek zbowidowski .

No... kochany! Nasza wojna trwała niemało lat! I nie partyzantka to była lecz niemal jak w regularny wojsku, w dzień poligon i przygotowania, a wieczór przejmowaliśmy pozycje przeciwnika. Sam, śmiałym atakiem, zająłem wrażą kwaterę i doprowadziłem do orzeczenia rozwodu, a do 3 innych niemało chyba się przyczynilem, ale już nie doczekałem ogłoszenia zwycięstwa, bo wycofali mnie na zaplecze cobym się zregenerował nieco.

Edytowane przez wykrot

Gość Pepeg z Gumy
No... kochany! Nasza wojna trwała niemało lat! I nie partyzantka to była lecz niemal jak w regularny wojsku, w dzień poligon i przygotowania, a wieczór przejmowaliśmy pozycje przeciwnika. Sam, śmiałym atakiem, zająłem wrażą kwaterę i doprowadziłem do orzeczenia rozwodu, a do 3 innych niemało chyba się przyczynilem, ale już nie doczekałem ogłoszenia zwycięstwa, bo wycofali mnie na zaplecze cobym się zregenerował nieco.
Znamy, znamy Twój radziecki szlak bojowy pułkowniku Stanisławie. Oby geny Twoje i Twoich towarzyszy walk wschodnich zaowocowały na arenie z pełną siłą a zapewne wdzięczne społeczeństwo i sam pan prezydent doceni je odpowiednim orderem i skromnym obeliskiem jeszcze za życia Twego.

Znamy, znamy Twój radziecki szlak bojowy pułkowniku Stanisławie. Oby geny Twoje i Twoich towarzyszy walk wschodnich zaowocowały na arenie z pełną siłą a zapewne wdzięczne społeczeństwo i sam pan prezydent doceni je odpowiednim orderem i skromnym obeliskiem jeszcze za życia Twego.

W nosie mam ordery, niech dadzą chociaż blister albo lepiej dwa jakiejś viagry...