koktajl 04.03.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Po zakończeniu budowy pamiętaj tylko, żeby przypilnować tego protokołu. O jakim protokole myślisz i kto go wydaje? Gmina powinna mi dać jakis papierek ( droga jest gminna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 04.03.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 tak, gmina powinna odebrać zjazd i wydać protokół potwierdzający wykonanie zjazdu zgodnie z zatwierdzonym wcześniej przez siebie projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 05.03.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Ok, w takim razie zadzwonie do nich i zapytam o to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 10.03.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Koktajl - prawda jest taka, że inaczej wyglądają procedury przy zjeździe z drogi gminnej, a inaczej przy zjeździe z drogi powiatowej.Gdybym ja miała zjazd z drogi gminnej - wyglądałoby to tak jak u Ciebie - architekt razem z domem by wszystko zaprojektował i nie byłby potrzebny żaden dodatkowy kierownik. Ale przy powiatowej już mój architekt, nie miał uprawnień do projektowania zjazdu. Musiał to zrobić projektant z uprawnieniami do dróg/mostów/itd. I podobnie jak b2211 muszę mieć "specjalnego" kierownika.Także Ty prawdopodobnie juz wszystko masz załatwione. Ciekawa jestem czy B2211 ma zjazd z drogi powiatowej czy gminnej? Tak a propos SZUKAM KIEROWNIKA BUDOWY TEGOŻ MOJEGO ZJAZDU - znacie kogoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 10.03.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Niezależnie od tego czy droga jest gminna czy powiatowa jeśli jest drogą publiczną podlega ustawie o drogach publicznych i procedura związana z budową zjazdu jest taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2211 11.03.2014 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Mój zjazd jest z drogi gminnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts