Jolka 24.05.2004 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Nic nie trafiło. Ja korzystam z Internetu niestety tylko w pracy, więc w piątek wieczorem i tak nie mogłabym Ci odpowiedzieć. Dziś to będziemy w domu późno, ale jutro już od 18.00. Podam Ci telefon na priva, zadzwoń i się jakoś umówimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tchrzano 24.05.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 OK, wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 24.05.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Mam nadzieje, że do Ciebie dotarła prywatna wiadomość, jeśli nie to podam Ci numer do pracy na Forum, bo coś z tymi prywatnymi wiadomościami kiepsko bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tchrzano 24.05.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Jeszcze nic nie dostalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.05.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 witam witek po dlugiej przerwie co tanie klimatyzacje(GWC zwirkowate) nie schodzily? napisz jak teraz sie kreci interes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 31.05.2004 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Dodatkowe pytanie do wszystkich a zwłaszcza do WITKA P.Pewien Użytkownik rekuperatora KOSS powiedział mi, że pojawiają się problemy z wilgocią w rekuperatorze, która nie spływa tam gdzie trzeba (skropliny). Może to jakieś niedopracowanie konstrukcyjne a może przypadek. Czy ktoś z was słyszał coś na ten temat? Tenże sam użytkownik narzekał również na zakłócanie współpracy rekuperatora i dgp - tzn. jak włączał się rekuperator to kominek nie miał szans sie przez to przebić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 02.06.2004 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Jeśli rekuperator jest używany w domu suchym czyli normalnie użytkowanym ilość skroplin jest minimalna ale często się zdarza że centrala chodzi ale w domu wykonywane są roboty mokre (tynki, wylewki) wtedy rzeczywiście jest problem ponieważ w takim budynku jest 150-200 litrów wody i centrala w tym wypadku nie może spełniać roli nazwijmy to: suszarki. Ważnym elementem jest podłączenie wężyka od skroplin poprzez syfon! Natomiast co do :systemu reku + DGP być może został sytem żle zmontowany lub żle wyregulowany: tego nie wiem.PozdrWP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 02.06.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Powietrze porusza sie ze wzgledu na roznice cisnien. Rekuperator wymusza ruch powietrza duzymi roznicami cisnien stad DGP moze sobie nie radzic. To troche jakby probowac dmuchac banki mydlane przez otwarte okno pedzacego samochodu. Regulacja misialaby doprowadzic do sytuacji (w uproszczeniu) lekkiego nadcisnienia w pomieszczeniu z kominkiem w stosunku do tych obslugiwanych przez DGP. Np w salonie z kominkiem trzeba otworzyc szerzej dolot a w pokojach przymknac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flakon 21.06.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Hej! komuś się coś pomieszało. to Mistral ma wymiennik poliweglanowy! Zajrzyjcie do licha na www.rekuperatory.pl! Przecież oni całkiem nieźle robią instalacje, również z podłączeniem kominka i GWC! Dostali nawet za to złoty kask na ostatnich targach Muratora w Warszawie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 22.06.2004 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 http://www.koss.pl/subpage.php?l=1&go=7&subid=6Tutaj jest cennik kossa i jest wyraźnie napisane wymiennik Polywęglan, a gdzie przeczytałeś to o Mistralu? Przyznam się szczerze, że nie znalazłam tej informacji i założyłam, że jest aluminiowy jak większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flakon 22.06.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 No coż, faktycznie ani na stronie http://www.pro-vent.com.pl ani na http://www.rekuperatory.pl nie ma danych dotyczących materiału wymiennika, ale informacja taka znajduje się w katalogach pro-ventu. Wymienniki Mistrali są z poliwęglanu umieszczonego w ramie ze stali nierdzewnej.Gwarancja 10 lat. Właśnie kupiłem Mistrala 300 - i on właśnie taki ma. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts