Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Elektronarzędzia Ranking Firm- jakie wy wybieracie

Recommended Posts

Witam

Postawmy pytanie - i rzetelnie udzielmy odpowiedzi ( elektronarzędzia dla specjalistów )

jaka firma elektronarzędzi jest ta dobra. Moja opinia to wstępna co się rozeznałem po sklepach i opowieściach pracowników jak i serwisów

- ostatnio testowałem wiertarko wkrętarka AEG BS14G2-LI-152C (14V / 1,5Ah) Li-ion

234.jpg102.jpg100.jpg565.jpg795.jpg

-miejsce 6

niebieski Bosch

wiele zwolenników miał dawniej jak sprzęt naprawdę był nie awaryjny

-miejsce 5

Metabo

Ponoć duża liczba klientów narzeka na serwis

-miejsce 4

De Walt

osobiście spotkałem sie z pozytywnymi opiniami ludzi którzy pracowali na tym sprzęcie na wyspach

-miejsce 3

Makita

prawie co drugi sklepie z elektronarzędziami można kupić sprzęt Makita

ale i jest tez opinia odkąd zaczęto Makite produkować w Chinach to sa częste wizyty w serwisach

-miejsce 2

Milwaukee i Aeg

Często polecane i niezawodnie i co najważniejsze z 3 letnia gwarancja

-miejsce 1

Celma

Bo nasz bo u nas robiona ale czy tak naprawdę dobra marka

Co wy o tym sadzicie ?

Edytowane przez Jarek.P
Moderowano link

• 2 weeks później...
A gdzie autorze umieściłbyś na tej liście Trytona, bo jak widzę premiowane są na tym spisie bardzo markowe sprzęty? :) A to chyba nie o markę chodzi, a o jakość, ewentualnie stosunek cena/jakość. Kupowałem niedawno od nich po raz kolejny i na razie jestem zadowolony, ze nie wydałem fury kasy, bo sprzęt wytrzymuje długą pracę i na razie nie miałem awarii.

• 4 weeks później...

temat z cyklu lepszy mercedes czy bmw...

nie da się jasno określić czy lepsze jest to czy to. Jeden producent a lepsze wkrętarki inny ma lepsze szlifierki a jeszcze inny ma najlepsze w klasie młotowiertarki.

Nie ma producenta ktry ma wszystko najlepsze.

• 2 years później...
  • 2 months później...
  • 8 months później...
  • 8 months później...
  • 3 months później...
  • 1 year później...
jak do firmy budowlanej to tylko AEG, ja u siebie mam ich sprzęt i jestem zadowolony. Raz konkretnie zainwestowane pieniądze, ich urządzenia są niezawodne, lekkie, te 18V mają wystarczająca moc do pracy, akumulaorty wystarczają na długie godziny pracy i co chyba najważniejsze- są bardzo dobrej jakości.

• 2 months później...

Ja opieram się na marce Metabo. Najlepsza dla mnie, a używam jej już przez jakiś czas. 12 woltów to aż za dużo. W ogóle firma poszła w bezprzewodowy sprzęt, to bardzo na plus, niczego tak nienawidzę, jak kabli, które plączą się gdzieś pod nogami :bash:

Dodatkowo plus,że na akumulatory w swoich sprzętach dają 3 lata gwarancji. I chyba ta ostatnia opcja przekonała mnie najbardziej do bezprzewodowego sprzętu budowlanego, a trzeba przyznać, że sprzęt używany już kilka lat bardzo mocno, serwisowany jeszcze nie był :)

• 1 month później...