gizmolec 03.11.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 a co z pelletem drzewnym ? stosowaliście ? Palę Olimpem . Bardzo dobry ekologiczny produkt. Mój kocioł idealnie go spala bez osadów na ściankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asder79 03.01.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 ja jestem zachwycony tym peletem pale 1 raz w takim piecu z podajnikiem mialem ekogroszk z chwałowic i co sie naklnolem a na ustawialem to szlak by mine trafił w koncu kupilem na prube 100 kg tego peletu varmo ustawile tak jak mi polecil spzredawca i co sie okazalo problemy znikły popiól jak marzenie szbko nagrzewa zobaczymy na ile mi starczy te 100 kg narazie 3 dzien i sporo z tego jescze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carbonek 22.05.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Witam,Odgrzewam temat.Ostatnio na targach w Bielsku zakupiłem parę worków Varmo z tym, że na worku napisane jest Premium. Zasypałem zasobnik i rozpocząłem testowanie. Muszę powiedzieć, że w stosunku do peletu Varmo z jesieni 2014 duża różnica:1 - zdecydowanie mniejsza ilość popiołu - mam tu na myśli objętość - przy poprzednim Varmo objętość powalała i zaraz podejrzewałem że nie jest tak jak producent deklaruje na worku, no ale spaliłem zadaną masę, zebrałem popiół z popielnika i o dziwo +/- procent się zgadzał, więc popiół był poprostu bardzo "lekki"2 - w poprzednim Varmo występowały spieki ceramiczne, obecnie nie zaobserwowałem żadnych,3 - wilgotność w dalszym ciągu rewelacyjna,4 jak również kaloryczność. Czy ktoś już palił Varmo Premium? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielzu 19.03.2019 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Witam,Zakupiłem na próbę 500kg pelletu Varmo i na pewno nigdy więcej tego nie kupię. Dlaczego?- cofanie żaru, nawet na marketowym groszku nie zdarzyło mi się to nigdy,- dodatnie temperatury a podajnik mieli bardzo często, strach pomyśleć co by było przy -15 stopniach,- pękające worki papierowe podczas zasypywania. Lichy ten pellet, nie umywa się do ekogroszku. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts