Bullineczka 24.02.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Witam, potrzebuję informacji jak w temacie szukałem na ten temat ale nic konkretnego. Planuję takie coś zrobić i szukam sposobu podstawowe założenia to tanio i dobrze Widziałem w necie jakieś szablony, jakieś płytki elastyczne ale to nie to. Myślę bardziej o zrobieniu jakiegoś szablonu stalowego i natrysku tynku cieniutko a następnie fuga. Może ktoś ma coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.02.2014 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 a jaki jest budzet ? bo ciekawe jest to... ze plytka jest imitacja cegly... a TY chcesz imitowac imitacje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 24.02.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 W ramach ciekawostek - na jednych targach proponowali tego typu patent w postaci tynku robionego "na dwa etapy". Etap I - tynk biały, tradycyjny c/w , etap II - tynk także c/w ale zdecydowanie mniej cementu a deczko więcej wapna, wypełniacza nie pomnę, barwiony w masie, na w miarę jednolity kolor. Po nałożeniu metoda "palcowo - paznokciową" robiono fugę imitującą odgraniczenie kamienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bullineczka 25.02.2014 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 metoda "palcowo - paznokciową" trochę czasochłonna bardziej skłaniałbym się do jakiegoś szablonu i tynk cienko warstwowy (tarabona, może -teraz mi przyszło do głowy) tak żeby nie był to "zwykły" baranek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 25.02.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Każda jest taka - tynk cienkowarstwowy ma circa 2 mm (minimalnie ponad grubość ziarna jakie jest w wypełniaczu, dlatego piszę circa). Ty musisz mieć tynk dwuwarstwowy : podkład jednego koloru i nakładany drugi, który potem np. metodą paznokcia wydrapiesz (masz dwa kolory) lub jeden - ale tez grubiej nałoży by byly te wszystkie "imitacje fug" normalnie widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bullineczka 26.02.2014 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Taką opcję tez biorę pod uwagę. Zastanawiam się jeszcze na takim czymś: na klej farba sylikatowa w kolorze późniejszej fugi lub prawdziwa fuga do klinkieru nałożona w minimalnych w tym przypadku rowkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Kowalski 03.06.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Witam, najprostszym rozwiązaniem jest MATHERMIC. Jedna warstwa do montażu. Ocieplenie z poliuretanu połączone (trwale) z ozdobną warstwą klinkierową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuznajdziesz.pl 03.06.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Myślę bardziej o zrobieniu jakiegoś szablonu stalowego i natrysku tynku cieniutko a następnie fuga. Może ktoś ma coś podobnego? Są gotowe szablony tekturowe specjalnie do tynkowania - może spytaj jednego z producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech010 31.03.2019 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Kiedyś kupiliśmy imitację klinkieru - dramat.. płytki poodpadały ze ścian, szkoda gadać. Nie polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts