KorBa81 15.11.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Śliczny. Gratujuje! Dziękuję sylwunia, Wczoraj architekt skończył adaptacje projektu W poniedziałek składa dokumenty do starostwa i powiedział że pozwolenie na budowę otrzymamy przed świętami. Bardzo zadowolony jestem z architekta, wszelkie sprawy związane z uzyskaniem pozwolenia on załatwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bojx 21.11.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Z niecierpliwością czekam na realizację tego projektu. Mam nadzieję, że KorBa81 założysz dziennik budowy, udostępnisz zdjęcia oraz opowiesz o przebiegającej budowie. Projekt podoba mi się niesłychanie, ja jestem przekonany, jedynie żona ma obrzydzenie do domów z płaskim dachem przez tzw. piętrowe kostki. Mam nadzieję, że gdy zobaczy tą realizacje, to zmieni zdanie:) KorBa81, czy wybrałeś już okna? Jeśli możesz, opowiedz odrobinę jakie wybrałeś i jak jest ich cena:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KorBa81 23.11.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Witam Bojx,Dziennik budowy na pewno będzie, bardzo dużo zawdzięczam osobom które prowadzą dzienniki. Ułatwiło mi to wybór materiałów, technologii, wykonawców. Co do okien, to temat dość trudny, w projekcie jest propozycja firmy Internorm, w kosztorysie Sokółka.Powierzchnia okien to 47m kwadratowych, wysokość 2,6m.Wycena w kosztorysie okien drewnianych to 34 tyś zł, natomiast aluminiowe w tym dwa HS, tak na szybko wyliczone przez projektanta to około 100 tyś.Koszt bardzo podnoszą okna narożne w salonie w których nie zastosowano narożników, ja na takie raczej się nie zdecyduję. Idąc na kompromis i stosując częściowo okna PCV( z nakładką aluminiową) mam zamiar się zmieścić w około 60-70 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bojx 12.01.2015 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 SiemkaPrzeglądając natrafiłem na podobne okna co w Parterowym 2, ale polskiego producenta. Co prawda inaczej usytuowane, ale wyglądają podobnie:) Chodzi mi głównie o okna narożne. Piszę tylko informacyjnie, może się przyda:) http://www.pozbud.pl/images/stories/galerie/realizacje/!1!Restaura10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KorBa81 29.03.2015 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 3..2..1..StartW środę rozpoczęliśmy budowę naszego wymarzonego domu.Rozpoczął geodeta, ekipa wykonała zbrojenie fundamentów, a koparka zdjęła humus i wykonała wykopy pod ławy.Po trzech dniach mamy zalane ławy, w które poszło ``skromne`` 27m3 betonu. Od poniedziałku zaczynamy z murowaniem bloczków fundamentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharkpl 11.06.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 KorBa81,Jakiś dziennik budowy już może założyłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KorBa81 24.06.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Widok od ogrodu. Stan surowy otwarty, prawie osiągnięty. Teraz poszukiwanie ekipy od ocieplenia dachu i pierwsze wyceny okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KorBa81 24.06.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Jeszcze widok frontu. Z przodu domu trzeba będzie trochę podnieść teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharkpl 06.07.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Pięknie!Ile do tej pory zainwestowałeś w budowę?? Rozdziel to proszę na robociznę i materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnoludek10 03.08.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam. Chcialabym zapytać o okna do tego projektu, czy ktoś już je montował i wie jaki jest ich koszt ? Interesują mnie również firmy, które takie wykonują-kogo polecacie pod względem ceny i wykonania. Czekam na jakieś informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajek88 08.09.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Witam, równiej jestem ciekawa, czy znalazłeś już okna? Zaczynamy właśnie budowę tego domu i niedługo sami będziemy szukać okien. Może podpowiesz na jaką firmę i jakie okna się zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KorBa81 09.09.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam, równiej jestem ciekawa, czy znalazłeś już okna? Zaczynamy właśnie budowę tego domu i niedługo sami będziemy szukać okien. Może podpowiesz na jaką firmę i jakie okna się zdecydowałeś? Witam kajek88, Bardzo się cieszę że powstają kolejne Parterowy 2. Zaglądałem do twojego dziennika i jestem pod wrażeniem wielkości działki. Czy w projekcie były jakieś zmiany względem oryginału? Gdzie budujesz, jakie województwo? Co do okien, to napewno aluminium. Okna narożne bez profili, 1 HS w salonie. Producenta jeszcze nie wybrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajek88 09.09.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam kajek88, Bardzo się cieszę że powstają kolejne Parterowy 2. Zaglądałem do twojego dziennika i jestem pod wrażeniem wielkości działki. Czy w projekcie były jakieś zmiany względem oryginału? Gdzie budujesz, jakie województwo? Co do okien, to napewno aluminium. Okna narożne bez profili, 1 HS w salonie. Producenta jeszcze nie wybrałem. Jeśli chodzi o zmiany, to poszerzyliśmy salon o 80 cm. Ma teraz szerokość 5 m. Przesunęliśmy w tym celu ścianę frontową o 80 cm do przodu (razem z kuchnią i spiżarnią) kosztem mniejszego ganku przed domem. Zmniejszyliśmy też okna w sypialniach chyba do wysokości 2 m, nie pamiętam teraz dokładnie, tak żeby uzyskać parapet i małą przestrzeń pod oknem. Budujemy się w woj. lubuskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajek88 16.09.2015 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 KorBa81, a czy Ty oprócz powiększenia salonu wprowadzałeś jakieś zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KorBa81 26.09.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 KorBa81, a czy Ty oprócz powiększenia salonu wprowadzałeś jakieś zmiany? Cały budynek poszerzony o 1m, w spiżarni drzwi zmienione z przesuwnych na zwykłe. Reszta jak w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommygol84 22.12.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Zakupiliśmy opisany projekt i mam nadzieję na wiosnę ruszamy z budową, śledzę dziennik oraz przeglądam zdjęcia z budowy i pierwsze wrażenia super. Przed zakupem weryfikowałem stolarkę okienną i dla dobrych okien PCV koszt to około 20 tys zł. Czy zdecydowali się Państwo na okna aluminiowe czy drewniane i jaki był koszt. Nasze zmiany wprowadzone w projekcie: połączenie pralni z kotłowniazrobienie oddzielnego wejścia z kotłowni na zewnątrzpowiększenie sypialni o wnękę z kotłowni usunięcie kominka oraz słupa zewnętrznego znajdującego się na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KorBa81 27.12.2015 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Okna będą aluminiowe z narożnikami szklanymi bez profili. Co do kosztów, odpowiem po montażu. Na tą chwilę zabezpieczyliśmy dach i okno dachowe przed zimą. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez KorBa81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia.ia 01.03.2016 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Witam. Bardzo chcialabym zobaczyc zdjecia Parterowego 2 na zywo. Jestem prawie zdecydowana aby kupic ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia.ia 02.03.2016 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Witam. Czy można prosić o aktualne zdjęcia domu ? Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KorBa81 02.04.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Witam,Na budowie niewiele się zmieniło, więc poczekam z zamieszczaniem zdjęć do montażu okien, który nastąpi już niedługo.Ekipa od dachu czeka z rozpoczęciem prac na dobrą pogodę, Styropian zakupiony( 20 cm grafit 0,31 ), zaraz po oknach ruszamy z elektryką i elewacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts