mest 13.04.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 End-riu to moje pytanie teraz jest takie o ten wjazd. Czy jak go podniosę o 60 cm w górę i wysypię samym piachem to czy nie będzie się zapadał?? Oczywiście po utwardzeniu. Na razie chcę się skupić na nim a reszta działki może być trochę obniżona, w niczym mi na tą chwilę to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 14.04.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Jak będą po tym jeździły patelnie to zrobią koleiny, bo to coś normalnego. Nawet podbudowę z kruszyw się rozjeździ. Ale pod dojazd ekip budowlanych spokojnie powinno wystarczyć.Nie dawaj tylko bardzo tłustej ziemi, bo bagno będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 15.04.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 co to znaczy sam piach ? jak chcesz zagęścić "sam piach" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 15.04.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Pewnie "ziemia" z wykopu na pdniesienie terenu z kamieniami, itd. Spokojnie zagęści.Jeszcze nie widziałem podnoszenia terenu piachem z kopalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 16.04.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Sprecyzuje bo rzeczywiście nie wiadomo co oznacza słowo "piach". Chodzi o to, że nie taki jak na plaży, czyli sypki tylko taki jak dajesz do środka fundamentów i zagęszczasz, czarnego nie dajesz tylko żółty. Nie wiem czy teraz napisałem poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 17.04.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 @mest jak odwiedzisz tyle budów co ja, to i słowo beton będzie miało kilka albo nawet kilkadziesiąt znaczeń.Tymbardziej, że niemal nikt nie podnosi terenu piachem, tylko urobkiem z wykopów, bo jest dużo taniej.Piach taki jak napisałeś nie nadaje się, bo go nie zagęścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 17.04.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Piasek się nie zagęszcza? Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 17.04.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Bo to luzny materiał, który się nie klinuje. Co z tego, że go zbije po wierzchu, jak wjeżdżające kolejne auta zrobią z tego jesień średniowiecza.O czymś cięższym nawet nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 18.04.2014 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1193413&page=329 Wszędzie piasek, zagęszczony, ciężkie auta po nim jeżdżą. Pod chodnikami też piasek.Tylko na tym piasku trzeba zrobić podbudowę z kruszywa albo betonu i dopiero układać nawierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 18.04.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Przeczytaj raz jeszcze. On pyta o wysypanie tymczasowe piachem podjazdu (60cm). Później chce to wybrać i robić podbudowę. To ma być utwardzenie pod odbiór i dojazd kolejnych ekip, itd. Sam piach się nie nadaje, bo go rozjeżdżą. PS: Szczęściarze. Mnie barierki zrobili na wiadukcie zanim z kostką wjechałem. Masakra normalnie. Maszyna do wbijanie słupków Wam kostke zagniotła w kilku miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 18.04.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 przecież precyzyjnie napisał, że PO UTWARDZENIU. Ponieważ piasku się nie utwardza tylko zagęszcza, stąd wniosek że na wierzchu będzie coś twardszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 19.04.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisałe też."Czy jest sens teraz obsypywać tym piachem, żeby później go wybierać?? "Weź pod uwagę, że inwestor posługuje się często określeniami, które należy brać z bardzo duzym dystansem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 23.04.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Ok to zatem inaczej. To ma być tylko chwilowe żeby dobrze wyglądało przy ewentualnym odbiorze. Natomiast dokoła domu chcę podnieść teren właśnie tym piachem i na to czarna ziemia. Piach nie jest luźny, a myślę że po zagęszczeniu będzie jeszcze twardszy, poza tym akurat tam gdzie nim podniosę teren nie będzie znaczącego obciążenia tylko na to czarna ziemia i ewentualna trawa, która nie ukorzenia się głęboko. Wjazd ma być bo musi być, ale nie mam jeszcze ogrodzenia i mogę wjechać bokiem. Może teraz się wyraziłem jasno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 23.04.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Wyraziłeś się jasno. Spadnie deszcz będziesz miał bagno na tym i lepiej nie wjeżdżaj. Tylko zagęść sobie całość. Nie sam podjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 24.04.2014 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Dookoła domu piach+humus będzie dobrze.Na podjazd piasek + kamień i też będzie dobrze, oczywiście po zagęszczeniu. Pamiętaj o spadkach, żeby odprowadzić wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meczesiu 30.04.2018 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Mam taką zagłoskę. Stwierdziałęm, że wmiejscu w którym latem będę stawiał basen nie będę siał trawy, tylko osadziłem krawężniki i połoożę kostkę. W zwiazku z tym chciałbym zapytać jaką zrobić podbudowę, żeby było optymalnie i ekonomicznie. Ile dać kamienia 0-31, czy moze wszystko zrobic na piasku i suchym betonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts