Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podbudowa pod kostkę

Recommended Posts

End-riu to moje pytanie teraz jest takie o ten wjazd. Czy jak go podniosę o 60 cm w górę i wysypię samym piachem to czy nie będzie się zapadał?? Oczywiście po utwardzeniu. Na razie chcę się skupić na nim a reszta działki może być trochę obniżona, w niczym mi na tą chwilę to nie przeszkadza.

Przeczytaj raz jeszcze.

On pyta o wysypanie tymczasowe piachem podjazdu (60cm). Później chce to wybrać i robić podbudowę. To ma być utwardzenie pod odbiór i dojazd kolejnych ekip, itd.

Sam piach się nie nadaje, bo go rozjeżdżą.

PS: Szczęściarze.

Mnie barierki zrobili na wiadukcie zanim z kostką wjechałem. Masakra normalnie.

Maszyna do wbijanie słupków Wam kostke zagniotła w kilku miejscach :p

Ok to zatem inaczej. To ma być tylko chwilowe żeby dobrze wyglądało przy ewentualnym odbiorze. Natomiast dokoła domu chcę podnieść teren właśnie tym piachem i na to czarna ziemia. Piach nie jest luźny, a myślę że po zagęszczeniu będzie jeszcze twardszy, poza tym akurat tam gdzie nim podniosę teren nie będzie znaczącego obciążenia tylko na to czarna ziemia i ewentualna trawa, która nie ukorzenia się głęboko. Wjazd ma być bo musi być, ale nie mam jeszcze ogrodzenia i mogę wjechać bokiem. Może teraz się wyraziłem jasno:)

• 4 years później...
Mam taką zagłoskę. Stwierdziałęm, że wmiejscu w którym latem będę stawiał basen nie będę siał trawy, tylko osadziłem krawężniki i połoożę kostkę. W zwiazku z tym chciałbym zapytać jaką zrobić podbudowę, żeby było optymalnie i ekonomicznie. Ile dać kamienia 0-31, czy moze wszystko zrobic na piasku i suchym betonie.