szynna 24.02.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Witam serdecznie, Mam pytanie; W jaki sposób wykonuje się łacenie dachu krytego dachówką ceramiczną w miejscy gdzie chciałbym podbitkę dachową nabijać od góry (z uwagi na szlifowane końcówki krokwi).Nie chcę deskować całego dachu, bo to strata czasu i pieniędzy. Fotki mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.02.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Podbitka to chyba jakieś 15mm i o tyle dajesz cieńsze kontrłaty na podbitce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 24.02.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 No nie do końca... Powinno być 2 cm szczelina wentylacyjna, a kiedy dasz cieńszą kontre to nie będzie wymaganej szczeliny. Rozwiązaniem jest albo frezowanie krokwi, albo 3,5 cm kontry i 2cm na nadbitke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.02.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.02.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Tak dokładnie to na nadbitce kontra 2,5 cm a dalej 4 cm (to typowe wymiary). A tak na marginesie pełne deskowanie to ani nie strata czasu a tym bardziej nie pieniędzy. To jednorazowy wydatek (w kosztach całego domu znikomy), który będzie procentował przez długie lata w przeciwieństwie do folii. Życzę Ci trafnych wyborów i oby nigdy nie sprawdziły się moje słowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szynna 28.02.2014 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Ja mam już kupioną folię dachową, więc nie chciałbym robić pełnego deskowania.A łaty mam 2 x 5 cmKontrłaty 2,5 x 4 cm. Gdzie powinna być ta szczelina wentylacyjna? Czy przy pełnym deskowaniu zapnę dachówkę spinką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.03.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Ty nie masz łat tylko jakieś patyki czy listwy. Kontrłata to minimum 2,5 x 5cm a łata to 4 x 6cm lub 5 x 5cm w zależności od kąta nachylenia dachu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts