qecaj 24.02.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Witam Balustrada balkonowa wykonana ze stali, cynkowana i malowana proszkowo. Została osadzona na kotwach w ścianie zewnętrznej z Porothermu. Kotwy wykonane z prętów ocynkowanych gwintowanych. Balustrada ma zatem możliwość jej demontażu. Jak można zabepieczyć końcówki prętów przed korozją ? Może jakieś plastikowe zaślepki, końcówki nakłądane na końce prętów, a może poprostu pokryć to farbą proszkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 24.02.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 sam ocynk powinien wytrzymać ale jak dodatkowo pomalujesz na pewno nie będzie gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qecaj 26.02.2014 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Myślałem o platikowych końcówkach ale nie wiem gdzie można je dostać. Byłoby to praktyczne bo gdzy kiedyś zdejmowałbym balustradę to wystarczy zdjąć końcówki plastikowe , odrękcić nakrętke i zdjąć balustrade.....- proste ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.02.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Od biedy możesz zastosować rurkę termokurczliwą, która ładnie oblecze śrubę. Końcówkę przypalasz lub dajesz kapkę silikonu i zrobisz coś a'la nakładka o której piszesz. Samych nakładek na śrubę chyba nigdzie nie dostaniesz.Wydaje mi się, że sam ocynk i ewentualne malowanie w zupełności wystarczy, o czym pisał nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts