painless 25.02.2014 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Witajcie,zapewne uznacie to za "kobiecy problem":D (od razu przepraszam wszystkie panie), ale powoduje to u mnie swego rodzaju frustracje, bo nie mogę się zdecydować na kolorystykę okien i dachu.Do rzeczy: obecnie mam stan surowy otwarty (jutro montaż stolarki), dach jest odeskowany i położona jest papa. Na początek marca jestem wstępnie umówiony z dekarzami. Montowane jutro okna będą w kolorze złoty dąb. I teraz zasadnicze pytanie: jaki kolor dachu? Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale być może coś podpowiecie. Wg mnie dobrze współgrać będzie z tymi oknami dach w kolorze ciemnego grafitu. I w taki pierwotnie celowałem. Większość firm oferuje jednak materiał (blachodachówka) w kolorze albo czarnym albo grafitowym. Sęk w tym, że ten grafit jest dość jasny. A zatem: czarny jest za czarny i zbyt przygnębiający, a grafitowy zbyt jasny. Proszę Was o Wasze podpowiedzi. Dodaję link do budowanego przeze mnie domu: http://z500.pl/projekt/717/Z177,maly-wygodny-i-praktyczny-dom-na-waska-dzialke.htmlDziękuję z góry.Pozdrawiam,K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Ja mam antracyt.Okna złoty dąb i podbitka także w tej wersji.W sumie fajnie się komponuje.Wejście do chałupy w desce w kolorze złoty dąb i taras również.Oprawa zewnętrzna typu drewutnia,altana i na plocie z sitki za nimi mata wiklinowa w kolorze złoty dąb.A blacho-dachówka antracyt.Płot, sztachetki w kolorze złoty dąb,słupki w kolorze elewacji(kolor klinkierowych cegieł).Na słupkach antracytowe kapelusze i łączenia między nimi także.Okucia kominów w blasze antracyt.Brama garażowa w złotym dębie.Jak widzisz Nie tylko współgra ze sobą dach i okna. Napisałem Ci to dlatego byś i na to zwrócił uwagę.Dużo tego złotego dębu i antracytu ale nam się podoba i nie tylko nam. Edytowane 25 Lutego 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelyna 25.02.2014 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 czarny, zdecydowanie. Jest elegancki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
painless 25.02.2014 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Witaj, dzięki za odpowiedź. A czy jakieś zdjęcia mógłbyś wysłać na priv? Jeśli tak, to poproszę na: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
painless 25.02.2014 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 czarny, zdecydowanie. Jest elegancki! Też o tym myślałem, ale jednak wydaje mi się zbyt przytłaczający i przygnębiający. Celowałem więc w ciemny grafit, żonie zaś bardziej podoba się bardzo ciemny brąz. I bądź tu człowieku mądry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 25.02.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Mam okna i rolety złoty dąb,czarna dachówka nelskamp,parapety,opaska na dole,podcień,taras z żóltej cegły klinkierowej,jasna,śmietanowa elewacja - jest pieknie,elegancko,spokojnie,w żadnym razie nie przytłaczająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
painless 25.02.2014 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 A rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Też o tym myślałem, ale jednak wydaje mi się zbyt przytłaczający i przygnębiający. Celowałem więc w ciemny grafit, żonie zaś bardziej podoba się bardzo ciemny brąz. I bądź tu człowieku mądry... Najważniejsza jest w tym inspiracja.Pojedź podpatrz jak mają inni ,dodaj do tego swój pomysł i będzie ok.My tak zrobiliśmy i wyszło dobrze. Ja ma rynny czarne w delikatnym polysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Antracyt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Antracyt:) http://www.artbud.pl/pl/p/Dachowka-blachodachowka-Decra-Classic-Icopal.-Kolory-Czerwony-Czerwony-rustykalny-Antracyt-Teak-zlm2-ef-krycia/27014 antracyt to dziwi czy raduje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Nie dziwi, jestem za. To była odpowiedz na pytanie jaki kolor pasuje do okien złoty dąb. Antracyt:yes: - teraz lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 25.02.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 U nas okna też złoty dąb, do tego ciemnografitowy dach i parapety. Jak dla mnie ładnie. Zdjęć nie umiem (nie mogę?) wkleić, być może ktoś zadbał, żebym w pracy pracował a nie zajmował się hostowaniem fotek Jakby była potrzeba, mogę mailem podesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
painless 25.02.2014 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 U nas okna też złoty dąb, do tego ciemnografitowy dach i parapety. Jak dla mnie ładnie. Zdjęć nie umiem (nie mogę?) wkleić, być może ktoś zadbał, żebym w pracy pracował a nie zajmował się hostowaniem fotek Jakby była potrzeba, mogę mailem podesłać. Poproszę: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 25.02.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Okazuje się, że mogę dać załącznik. Jeśli to komuś ma pomóc, bo okna słabo widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 25.02.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 U mnie idzie brąz,rynny też w tym kolorze. Fotek nie mam bo teraz się kładzie. W sobotę powinno być po robocie to coś wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
painless 25.02.2014 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Okazuje się, że mogę dać załącznik. Jeśli to komuś ma pomóc, bo okna słabo widać. Ładnie, bardzo ładnie! Może ciut za jasny ten grafit... Ale podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 25.02.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Dzięki. Przy okazji pytanie o ciąg dalszy kolorystyki - czy cokół zrobić w kolorze +- dachu, czy iść w stronę ciemniejszego odcienia ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts