Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna w kolorze złoty dąb a kolor pokrycia dachowego

Recommended Posts

Witajcie,

zapewne uznacie to za "kobiecy problem":D (od razu przepraszam wszystkie panie), ale powoduje to u mnie swego rodzaju frustracje, bo nie mogę się zdecydować na kolorystykę okien i dachu.

Do rzeczy: obecnie mam stan surowy otwarty (jutro montaż stolarki), dach jest odeskowany i położona jest papa. Na początek marca jestem wstępnie umówiony z dekarzami. Montowane jutro okna będą w kolorze złoty dąb. I teraz zasadnicze pytanie: jaki kolor dachu? Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale być może coś podpowiecie. Wg mnie dobrze współgrać będzie z tymi oknami dach w kolorze ciemnego grafitu. I w taki pierwotnie celowałem. Większość firm oferuje jednak materiał (blachodachówka) w kolorze albo czarnym albo grafitowym. Sęk w tym, że ten grafit jest dość jasny. A zatem: czarny jest za czarny i zbyt przygnębiający, a grafitowy zbyt jasny.

Proszę Was o Wasze podpowiedzi. Dodaję link do budowanego przeze mnie domu: http://z500.pl/projekt/717/Z177,maly-wygodny-i-praktyczny-dom-na-waska-dzialke.html

Dziękuję z góry.

Pozdrawiam,

K.

Ja mam antracyt.Okna złoty dąb i podbitka także w tej wersji.W sumie fajnie się komponuje.Wejście do chałupy w desce w kolorze złoty dąb i taras również.Oprawa zewnętrzna typu drewutnia,altana i na plocie z sitki za nimi mata wiklinowa w kolorze złoty dąb.A blacho-dachówka antracyt.Płot, sztachetki w kolorze złoty dąb,słupki w kolorze elewacji(kolor klinkierowych cegieł).Na słupkach antracytowe kapelusze i łączenia między nimi także.Okucia kominów w blasze antracyt.Brama garażowa w złotym dębie.Jak widzisz Nie tylko współgra ze sobą dach i okna. Napisałem Ci to dlatego byś i na to zwrócił uwagę.Dużo tego złotego dębu i antracytu ale nam się podoba i nie tylko nam. Edytowane przez niktspecjalny

Też o tym myślałem, ale jednak wydaje mi się zbyt przytłaczający i przygnębiający. Celowałem więc w ciemny grafit, żonie zaś bardziej podoba się bardzo ciemny brąz. I bądź tu człowieku mądry...

Najważniejsza jest w tym inspiracja.Pojedź podpatrz jak mają inni ,dodaj do tego swój pomysł i będzie ok.My tak zrobiliśmy i wyszło dobrze.

Ja ma rynny czarne w delikatnym polysku.

U nas okna też złoty dąb, do tego ciemnografitowy dach i parapety. Jak dla mnie ładnie. Zdjęć nie umiem (nie mogę?) wkleić, być może ktoś zadbał, żebym w pracy pracował a nie zajmował się hostowaniem fotek :-)

Jakby była potrzeba, mogę mailem podesłać.

Poproszę: [email protected]

:)