jedynak 19.06.2002 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2002 Mieszkam w budynku w którym zostały wykupione wszystkie mieszkania i utworzono wspólnotę mieszkaniową.Ja chciałbym wykupić część strychu aby zaadoptować na pokój.ćzy potrzebna jest zgoda wszystkich właścicieli budynku czy tylko zgoda większościowa.jaki powinien być moj tok postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 19.06.2002 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2002 Nie napisałeś czy jest to mała czy duża wspólnota mieszkaniowa/ile lokali mieszkalnych/ wg mnie jest to zmiana przeznaczenia czesci nieruch.wsp.a więc przekracza to zakres zwykłego zarządu i wymagana jest zgoda wszystkich właścicieli/członków wspólnotyEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedynak 19.06.2002 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2002 MOJA WSPÓLNOTA LICZY 16 MIESZKAŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 19.06.2002 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2002 Czyli duża wspólnota mieszkaniowa.Dokładnie to zagadnienie określa ustawa o własności lokali/mogę przesłać e-mailem/zapoznaj się z nią a jak będą jeszcze jakieś niejasności postaram się pomóc.Ewa [ Ta Wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2002-06-20 08:57 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts