kowi 25.02.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Witam serdecznie.Przeglądam tematy związane z "kozami" i zauważyłem, że brakuje tematu, w którym oprócz podania informacji jaki mam piec i podania linku ze strony dystrybutora/producenta ze zdjęciem danego modelu, rzadko kto wkleja zdjęcia swoich kóz już zamontowanych w swoich domach. Jestem na etapie zamawiania kozy do mojego mieszkania i brakuje mi aranżacji na których można by się wzorować , szukać inspiracji. Jeśli chcecie się podzielić tym jak wygląda Wasza koza i jej otoczenie to bardzo proszę zamieszczajcie tu zdjęcia .Prosił bym aby umieszczać w tym temacie tylko kozy - piece wolnostojące (temat ma być bez kominków).Pozdrawiamkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowi 27.03.2014 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Witam. Właśnie przyjechała moja koza. Pierwsza przymiarka. Teraz wykonanie niepalnego podłoża i podłączenie do komina. Koza K6 z Firmy kratki .pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 27.03.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 termostat 1m od kozy ? przemyślałeś to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowi 30.03.2014 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Witam.Słuszna uwaga. Termostat już zdemontowany, zostanie przeniesiony do innego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 30.03.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Proszę bardzo, faktycznie nikt nie wkleja zdjęć kóz dlatego dorzucam parę fotek osób które zgodziły się na publikację, jak będą chciały aby usunąć najwyżej się post edytuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowi 26.04.2014 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam ponownie. Moja koza już podłączona i jestem po pierwszym paleniu. Chodzi super. Poniżej moja fotorelacja z przygotowania miejsca pod kozę. Od czasu przymiarki z postu wyżej "trochę" się zmieniło... )[ATTACH=CONFIG]256699[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256701[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256702[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256700[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256704[/ATTACH] Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez kowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowi 26.04.2014 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Ciąg Dalszy budowa płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowi 26.04.2014 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Budowa cokołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowi 26.04.2014 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Efekt końcowy i pierwsze palenie ) Pozdrawiam kowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 26.04.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Piknie żeś to wykombinowoł ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowi 13.07.2014 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Piknie żeś to wykombinowoł ! Dawno nie zaglądałem. Wypada podziękować - a więc dzięki. Pozdrawiam, kowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin857 17.07.2014 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 A jak się sprawdza ta koza jeśli chodzi o ciepło ? Ile drewna zużywasz ? Przez ile czasu jest ciepło w pomieszczeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowi 17.07.2014 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Witam. Jeśli chodzi o to jak się sprawdza to za bardzo nie mam jeszcze opinii. Montaż miał miejsce na wiosnę i tylko było do tej pory przepalone 3 razy. Na pewno dam relację za jakieś pół roku jak już będzie zimno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowi 07.01.2015 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Witam.Powoli mija pół roku od zamontowania kozy K6 z firmy kratki.pl. Mamy teraz mrozy, średnio -6*C. Temperatura w pokoju w którym znajduje się koza: 24*C przy spokojnym paleniu. Pokoje mam tak usytuowane, że powietrze może "swobodnie" krążyć między pokojami. Pokój sąsiadujący z pokojem gdzie jest piec 21*C, dalszy pokój 20*C i kolejno przedpokój 21*c.Co zauważyłem dużo ciepłego powietrza gromadzi się na wysokości około 190 cm i wyżej do sufitu. Pomyślałem, że warto by przemieszać to powietrze i uruchomiłem wentylator, taki biurkowy (jaki używa się latem). Powietrze po chwili się przemieszało i temp. w pokoju z kozą wzrosła do 29*C. Poszedłem dalej i ustawiłem wentylator w drzwiach do następnego pokoju a drugi w drzwiach między trzecim pokojem a przedpokojem. Temperatura po około 7 minutach rozłożyła się równomiernie po wszystkich pokojach 22-23*CJuż po sezonie zimowym muszę coś pomyśleć nad rozprowadzeniem tego ciepła i wymuszeniem obiegu.Ile drewna spalam? Zakupiłem przed sezonem Czerwonego Dębu 2mp. połupanego na polówki o długości 35cm i średnicy przed połupaniem od 15-20cm. Palę głównie popołudniami i wieczorem i spalam wciągu tego czasu(od 17tej do 24tej) 4-6 polan. Ostatnie polano wkładam tak o 22.00, które wypala się do końca około północy. Mogło by palić się dłużej ale w tedy wiadomo okopcona szyba i takie tam, nie ograniczać dopływu powietrza do spalania i szyber też mam otwarty na maksa.Pozdrawiam kowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts