lukaszek1232 25.02.2014 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Czy są jakieś przeciwwskazania do łączenia Silki z Ytongiem (np. firmy Xella)? Czy połączenia tych dwóch bloczków będą pracowały nierównomiernie i spowodują jakieś pęknięcia na łączeniach? Teoretycznie Ytong docieplony styropianem da bardzo ciepłą ścianę zewnętrzną, a Silka na ścianach wewnętrznych będzie akumulowała temperaturę i izolowała pomieszczenia akustycznie. wymiary mają identyczne, różnią się tylko długości jeden 599 a drugi 333 ?! Tak jest już teraz nawet w projektach budowlanych na ten rok , jak znajdę link do strony to podrzucę. Bardziej martwi mnie jednak to że ściana murowana z betonu jest dużo lżejsza niż taka sama z silikatu o tej samej szerokości i żeby później nie okazało się że fundament pod nią bardziej osiądzie od ciężaru i mogą zacząć pękać tynki, nie wspominając o stropie. Może myślę bardzo ekstremalnie no ale wszystko może się zdarzyć ? ? ? Jeśli jestem w błędzie proszę o poprawę, bo taka technologia jest ciekawa i jak najbardziej interesująca. Warto przedyskutować za i przeciw i posłuchać bardziej doświadczonych forumowiczów... Na chwilę obecną nastawiony jestem tylko i wyłącznie na silikaty no ale może ? ? ? Szukam szukam podobnych tematów no ale coś ciężko idzie nawet wujek google nie jest w stanie pomóc no albo najzwyczajniej nie potrafię skutecznie szukać? ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszek1232 01.03.2014 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 I cisza ? Naprawdę nikt takich technologi nie stosował ? Czy poprostu błędnie zamieściłem temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszek1232 01.03.2014 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Jeden z dzienników budowy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?205027-Z7-82m2-energooszcz%C4%99dnie-i-chyba-tanioktóry przedstawia co mam na myśli, wydaje się rozsądnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 02.03.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Ja mam mury zewnętrze z betonu komórkowego, ścianki w środku z silki ze względu wlasnie na właściwości akustyczne. Dom stoi 2 lata- nie ma problemów, mur zew 42 wiec nie ocieplalismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszek1232 03.03.2014 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 A ścianki w środku to ściany nośne czy tylko działówki robiłeś z silikatu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 04.03.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Nośne w środku tez sa z silikatow( tak mi sie wydaje- dopytac dokładnie meza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszek1232 05.03.2014 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 No będę ci wdzięczny. A dasz radę wkleić projekt domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts