dmuu 20.05.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Moj dom stoi 4m od granicy dzialki i poniewaz parkuje samochod w tym miejscu chcialbym zbudowac wiate. Poniewaz slyszalem ze obecnie nie musze miec zgody sasiada tylko gmina musi wyrazic taka zgode. Jak to jest na chwile obecna i czy wiata moze miec scianke boczna ( czyli prawie na plocie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 20.05.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Zrób pergolę, obsadź pnączami i przejdzie jako mała architektura i nie musisz się pytać o zgodę nikogo a że masz kaprys trzymania samochodu w kwiatkach to co komu do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Strike 20.05.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Zrób pergolę, obsadź pnączami i przejdzie jako mała architektura i nie musisz się pytać o zgodę nikogo a że masz kaprys trzymania samochodu w kwiatkach to co komu do tego Typowo mazowieckie podejście do zagadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 21.05.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 mnie też bardzo interesuje ten temat poruszałem go nawet na tym forum ale nie mam żadnej konkretnej odpowiedzi. moje uwagi 1. chcę wiatę a nie pergolę 2. mała architektura może mieć do 10 m2 3. jak stosuje się przepisy o odległościach od granicy do małej architektury Może zainteresować sprawą szanowną redakcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 21.05.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Jestem z Wami też chętnie posłucham może poczytam na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Temat dla mnie na czasie. Chcę kupić garaż połączony z wiatą, żeby zmieścił się drugi samochód. Czytałam że 3m są dopuszczalne gdy zabudowa nie ma okien od strony sąsiada (odległość 1,5m w nowym rozporządzeniu ustawowym już nie występuje) a czy wiata zalicza się do zabudowy z oknem czy bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 21.05.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Z tą pergolą to oczywiście był żart (niektórzy nie maja poczucia humoru) a tak poważnie z tego co słyszałam i czytałam na taką prawdziwą wiatę garażową to trzeba mieć i pozwolenie i chyba jeszcze się płaci od tego podatek. Tu były dyskusje na tematy odległościowe: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23903&highlight=odleg%B3o%B6%2A+wiat%2A Sama mam nadal problem bo chciałam zrobić taki zadaszony sąg drewna do kominka tuż przy płocie (między domem a płotem) nie wyższy niż płot z daszkiem pochylonym na moją działkę i myślę, że to mojemu sąsiadowi nie powinno przeszkadzać. Oczywiście zapytam się go a urzędników nie mam zamiaru się pytać. A pergola nie jest złym rozwiązaniem bo sąsiad na pewno woli widok kwiatków niż samochodu, który i tak tam parkuje tyle tylko, że przed śniegiem nie ochroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 21.05.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 A może dwa w jednym: wiata z daszkiem z przejrzystego poliwęglanu (niekoniecznie falistego, komorowy może być ładniejszy), od strony sąsiada domknięta kratką, po której pnie się winorośl, róże, albo inny bluszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 21.05.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Fakt nie odebrałem tego pomysły z pergolą jako żartu bo można i tak tyle że właśnie nie chroni przed śniegiem i deszczem który późną jesienią może zamarzać. Co do drewutni (bo o to chyba chodzi) to wydaje mi się (podkreślam wydaje) że jeżeli ma mniej niż 10 m2 to nie ma problemu. JA chcę to zrobić wspólnie z sąsiadem (po obu stronach płotu) będzie estetyczniej i zgodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dryblasy 22.05.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Kurza męka, a jak to jest z garażem chciałem postawić na granicy za zgodą sąsiada a teraz podobno nie ma szans 3 metry i koniec dyskusji to prawda?? bo jak tak to kaplica i nie postawie garażu bo zasłoni mi 1/2 domu lub zeszpeci i zmniejszy powierzchnie planowanego ogrodu. Ania i Dawid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts