tracer_00 26.02.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Witam chciałem zapytać co polecacie Membranę dachową Tyvek® Supro czy Dorken - Delta Maxx chodzi mi o poddasze użytkowe a mebrana będzie kładziona na same krokwie a na to dachówka a od spodu izolowane pianą. Proszę o pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 26.02.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Nie można dawac piany bezposrednio na membrane. Musi byc deskowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tracer_00 26.02.2014 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Dzwoniłem do kilku firm i powiedzieli że można dawać nie ma znaczenia. Ale nie o pianę pytam tylko membranę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.02.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 To wiesz co - napisz do działu technicznego producenta/przedstawiciela producenta tych membran takie właśnie zapytania - czy dopuszczaja natrysk pianki i czy nie ma to wpływu na jej trwałość/gwarancję producenta.Bo, to, że firma zarabiajaca na natrysku piany twierdzi, ze można, to nic dziwnego. W razie, gdyby membrana sie rozpadła, to tylko rozłoży ręce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 27.02.2014 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 raczej firemki już nie będzie. A pan pianujący będzie już inną,nową firmą. Przecież membrana nie jest sztywna, a piana sobie rośnie, to wyobraź sobie jak będzie wyglądać ta membrana pod dachówką.Czy będzie taka sama powierzchnia jak przed pianowaniem? Nie sądzę. Ale zawsze możesz zrobić sobie test. Zrób z desek skrzynkę. Rozepnij dwa pasy membrany z normalnym zakładem między dwoma deskami imitującymi krokwie ( w tym samym odstępie) i wpuść pana pianującego niech tryśnie ci w to pianę. Zobaczysz co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.03.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Tak się czasem zastanawiam skąd takie dziwaczne pomysły?! Po pierwsze folia nie jest materiałem odpowiednim do przenoszenia obciążeń. po drugie piana wypchnie folię i przeciek na krokwiach gwarantowany. Po trzecie to co wspomnieli szanowni przedmówcy czy folia wchodzi w reakcję z pianą? Po czwarte folia nie jest trwałym materiałem więc takie eksperymenty to duże ryzyko. No ale kto bogatemu zabroni. Życzę rozsądnych decyzji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts