travis8 26.02.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Proszę o pomoc w rozwiązaniu instalacji kabiny prysznicowej oraz miski WC. 1. kabina będzie ustawiona tak jak na załączonym rysunku. Problem w tym, że z rurą odpływową nie mogę się wkuć w ścianę, a w podłogę da się tylko ok. 20mm. brodzik wysoki na 150mm, głęboki na 80mm. Czy zatem taką AMY IMPERIAL lub taką ORION kabinę mogę zakupić? czy da się wykonać otwór na rurę w części czołowej brodzika i nie osłabi to jego konstrukcji oraz czy spełni to swoją funkcję? czy zmieszczę syfon i zachowam odpowiedni spad dla odpływu kabiny i pralki? jak to najlepiej rozwiązać? czy może szukać kabiny z wyższym brodzikiem (nie ukrywam, że szukam rozwiązania najbardziej ekonomicznego). 2. drugie pytanie odnośnie obłożenia ścian wewnątrz kabiny. co można zastosować zamiast płytek? chodzi o coś tańszego i/lub zajmującego mniej przestrzeni. jakieś okładziny? w tym przypadku każde kilka mm robi różnicę. 3. montaż kompaktu WC. w tej chwili jest stara miska z podwieszaną spłuczką. otwór odpływowy jest w położeniu jak na rysunku ale kibel jest dosyć mocno odsunięty od ściany (zarówno od tyłu jak i od boku – narożnika łazienki). na co zwracać uwagę przy wyborze? mierzyć faktycznie kibel w sklepie, czy za pomocą giętkich rur dam radę bezproblemowo to skomponować? Kupić z odpływem poziomym czy pionowym? łazienka.pdf Proszę o pile uwagi, gdyż dostałem info, że dziś wchodzi hydraulik i muszę lecieć po pracy po wyposażenie. dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts