Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu na razie jest ściernisko ...

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wczoraj na działce pojawiła się woda.

Podkop pod ulicą, poprowadzenie rur 65 metrów i zawór - wszystko to kosztowało 5.700 zł.

Za projekt przyłącza zapłaciliśmy 600 zł.

"Odbioru" jeszcze nie zrobiliśmy, bo weekend spędzamy w Warszawie.

Witam, gratuluję działki i niebanalnego domu.

P.S. Jeśli budujesz w okolicach W-wy to byłbym wdzięczny za namiary na firmę, która wykonała przyłącze wodociągowe, bo jakoś tanio to wyszło :)

wierka jaka farbę masz w sypialni, też chcę szarą a nie szaro-niebieską. Koleżanka własnie pomalowała na szaro a wyszedł jakiś błękit gołębi.....

Wszystkie farby sa z mieszalnika Tikkurilii. Ten w sypialni ma nr 3500N.

Ale ślicznie już jest! Kolorystyka bardzo mi się podoba *-*

I te schody!

Zanim się obejrzycie, już będzie parapetówka :stereo:

Parapetówkę planujemy na sierpień..

Witam, gratuluję działki i niebanalnego domu.

P.S. Jeśli budujesz w okolicach W-wy to byłbym wdzięczny za namiary na firmę, która wykonała przyłącze wodociągowe, bo jakoś tanio to wyszło :)

Do Warszawy mam 160 km. Chyba firma nie chciałaby robic za taka cenę i tyle dojeżdżać.

• 4 weeks później...

Zakochalam sie w tej lazience chlopców!!!

Cóż to za płytki- przepięknie:)

ja wymarzyłam sobie sykowi pokój w szarościach z zielenią- on kocha zielenie:) a te płytki- idealne do łazienki dziecięcej/ młodzieżowej:)

schody piękne!!!

A w mozaice w publicznym przybytku się rozkochałam :D:D

Aaaach:)

Edytowane przez MadziulaPM

• 1 month później...

Wierka, pięknie ! Dachówka się zdąży położyć ;)

Ja natomiast mam dachówkę, dom się ociepla i tynkuje, a kanalizy brak :D Wpadłam w tryby urzędnicze i drugi raz tę samą drogę przebywam. No cóż, wygląda na to, że zdążę dom wykończyć, zanim się namyślą w Starostwie ;)

Świetnie Ci idzie, kolorki ładne, nawet te sreberka fajnie wyglądają. A jaki masz pomysł na drzwi wewnętrzne? Bo to moja chyba największa bolączka, żadne mi nie pasują, albo mi się wąż w kieszeni zwija w kłębek na widok ceny :D

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 4 years później...

Trochę czasu minęło od pytania ... Pewnie dawno nie aktualne. Ale dla mnie jak najbardziej na czasie.

5 lat użytkowania drzwi. Drugi rok walczę z nimi. Są największą porażka w tym domu. Skrzydło wykrzywiło się, taki że żadna uszczelka nie jestem w stanie zakryć tej szczeliny.

Próg metalowy to kolejny mostek termiczny.

Było kilku fachowców. Nic nie poradzili. Drzwi nadają się do wymiany.

Trochę czasu minęło od pytania ... Pewnie dawno nie aktualne. Ale dla mnie jak najbardziej na czasie.

5 lat użytkowania drzwi KTM. Drugi rok walczę z nimi. Są największą porażka w tym domu. Skrzydło wykrzywiło się, taki że żadna uszczelka nie jestem w stanie zakryć tej szczeliny.

Próg metalowy to kolejny mostek termiczny.

Było kilku fachowców. Nic nie poradzili. Drzwi nadają się do wymiany.