cyla 06.01.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 WITAM! jakie są Wasze opinie o tym domku http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=417 Czy ktoś go może buduje? Mam mało czasu na decyzje i dużo więcej wątpliwości i niepewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 10.03.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 witam czy ktos juz realizowal ten projekt: http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=417 planuje zaczac budowe na wiosne 2007 i chce do tego czasu troche wiedzy nabyc i skorzystac z doswiadczen innych inwestorow. jesli chodzi o wybor projektu to z moja kobieta zastanawialismy sie jeszcze na kilkoma innymi, ale jakos ten przypadl nam najbardziej do gustu: -ma garaz -dach dwuspadowy ( bardzo zalezy mi na kosztach ) -uklad parteru jak i ogolne ustawienie tego domu na naszej dzialce a takze wzg kierunkow swiata i tym samy swiatla wydaje sie bardzo dobre -odpowiedniej wielkosci taras z tylu domu ( bedzie od strony zachodniej ) po prostu nam sie podoba:) nasza dzialka to 9,5 ara - w sasiedztwie juz nic sie nie wybuduje bo nie ma gdzie raczej - jeden sasiad juz dom postawil, drugi ma juz sporo lat i dom z czasow przedwojennych takze watpie czy zechce mu sie cos murowac, a od dwoch stron naszej dzialki sa uliczki - malo ruchliwe jezeli chodzi o media to raczej sa wszystkie "na wyciagniecie reki" od plotu dzialki jest jakies 5 metrow do ulicy w ktorej wszystko jest takze mam nadzieje ze tutaj duzych kosztow chociaz nie bedzie i teraz pytanie : czy ktos juz budowal ten domek? w jakiej technologii ( dlaczego ? )? i ile to kosztowalo? i jakies uwagi moze ktos jeszcze ma? -ja jeszcze ostatecznej decyzji co do tego jak to zbuduje nie podjalem ale do scian jednowarstwowych raczej nie podejde. albo dwie albo 3 warstwy -dach chce kryc dachowka cementowa nie ceramiczna -stolarka okienna to raczej pcv -w garazu i w pom. gosp. raczej zrezygnuje z okien - bedzie to strona polnocna i do tego od strony sasiada a i tak z doswiadczenia wiem ze takie okna i tak nie sluza do wietrzenia pomieszczen bo sa zastawione:) -drzwi w domu proste, tanie -dom ma byc dla mnie zamieninikiem mieszkania ( wiadomo tanszego w przypadku mojej malej miejscowosci ), bo w mieszkaniu zawsze mozna miec, wpasc w niezla lipe - a to grzyb na scianie, a to libacje dzien w dzien u sasiada za sciana, obsikane klatki schodowe, tluczenie schabowych o 8 rano w niedziele u sasiadow itp itd jak to z mieszkaniami bywa -ogrzewanie raczej gazowe ( ziemny gaz ) choc bedzie kominek to tylko jako element sobotniowieczorny a nie jako kotlownia, i grzejniki jakies klasyczne bez wodotryskow jestem ciekaw jak widzicie koszty takiego przedsiewziecia do stanu surowego zamknietego plus instalacje wykonczenia to plytki w kuchni na podlodze, w wiatrolapie i lazience ( mowa o parterze ), salon to panele podlogowe na pietrze raczej zwykla wykladzina bedzie sciany tylko malowane i w lazience jak to w lazience, plytki czy ktos jest w stanie napisac z jakimi kosztami musze sie liczyc budowa raczej systemem gospodarczym, wojewodztwo dolnoslaskie - 20km od Klodzka do wiosny powinienem zgromadzic 80tys co jak sadze powinno starczyc na stan surowy a reszte sie dokredytowac ( jak bedzie czas pokaze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gourmand 12.03.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Aladin, nie chcę ci lać miodu na uszy, ale twoje podejście do sprawy wydaje mi się bardzo rozsądne.Kilka refleksji i sugestii. Jeśli dobrze zrozumiałem, to dom twój będzie umieszczony na działce w lustrzanym odbiciu? Jest to jak najbardziej uzasadnione, z uwagi na słoneczko wędrujace po niebie. Zastanawia mnie ta przestrzeń przy schodach, czy jest właściwie zagospodarowana. A może inne umiejscowienie schodów? Okna połaciowe od północy zlikwidowałbym, natomiast pokoje 2 i 5 można doświetlić poprzez większe okna od wschodu i zachodu. Może komuś się narażę, ale nie widzę potrzeby doświetlania klatki schodowej okem połaciowym. Mój kolega tak zrobił i uważa to za najgorszy (obok ściany 1-warstwowej) swój pomysł. Wyrywek nieba widoczny przez nie jest ciągle brudny, a umyć je można tylko wchodząc na drabinę. Zimą pod tym oknem było znacznie chłodniej niż w całym domu. Dom jest zgrabny, ładny i domaga się budowy. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 12.03.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 dziekuje dziekuje co do kierunkow to moze nie do konca precyzyjnie je okreslilem. otoz dom bedzie w takim stanie jak teraz ( nie lustrzanym ) elewacja frontowa bedzie od wschodu elewacja tylna od zachodu elewacja boczna z balkonem od poludnia a boczna od strony garazu od polnocy takze sadze ze bedzie to najlepsze wyjscie i nic tu nie trzeba bedzie kombinowac:) okna polaciowe beda od wschodu i zachodu co do okna na schodach ktore bedzie od zachodu to myslalem zeby zrobic z niego wylaz dachowy bo nie chce zeby mi pozniej kominiarz lazil przez sypialnie i wtedy nie bede musial stawiac drabiny do mycia tegoz okna mysle ze jest to dobry kompromis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna 14.03.2006 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Witaj Aladin07!!!! Domek bardzo fajny - prosty i ładny - na pewno nie będzie drogi w budowie. A koszty budowy zależa od rejonu gdzie budujesz, ekipy jaką zatrudnisz i materiałow jakich użyjesz- więc wszystko zależy od Ciebie. Ja będę budowała podobny z Archipelagu "Oleńkę z garażem"-też wydaje się prosty. Jeśli można zasugerować jakieś zmiany u Ciebie- to wejście do wc zrobiłabym od strony hallu a nie od salonu. Życzę powodzenia w budowie "własnego" domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dork_1 07.05.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Witam Wszystkich Forumowiczów:) Poszukujemy inwestorów, którzy zrealizowali już swoją inwestycję. Nigdzie nie możemy uzyskać informacji o tym gzie taki domek już stoi i gdzie można go obejrzec.... Projekt jest z Archipelagu i nazywa się " AGA" i ma 112 m użytkowej powierzchni. Zależy nam na podaniu choćby ogólnej lokalizacji gdzie stoi domek z poniższego linku (najlepiej ze śląska) : http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3091300&ProjID=417 Chcemy zacząć budowę w czerwcu... i może jakiś kosztorys by się znalazł?. Nasz wykonawca wycenił stan surowy otwarty (z kryciem dachu dachówką ) 27 tys.zł. Zastanawiamy się czy to dobra cena. Po naszej stronie koszt sprzętu. Bardzo prosimy o wszelkie informacje, za które jesteśmy z góry wdzięczni (może być na tel. 607446013) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dork_1 07.05.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Witam Wszystkich Forumowiczów:) Poszukujemy inwestorów, którzy zrealizowali już swoją inwestycję. Nigdzie nie możemy uzyskać informacji o tym gzie taki domek już stoi i gdzie można go obejrzec.... Projekt jest z Archipelagu i nazywa się " AGA" i ma 112 m użytkowej powierzchni. Zależy nam na podaniu choćby ogólnej lokalizacji gdzie stoi domek z poniższego linku (najlepiej ze śląska) : http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3091300&ProjID=417 Chcemy zacząć budowę w czerwcu... i może jakiś kosztorys by się znalazł?. Nasz wykonawca wycenił stan surowy otwarty (z kryciem dachu dachówką ) 27 tys.zł. Zastanawiamy się czy to dobra cena. Po naszej stronie koszt sprzętu. Bardzo prosimy o wszelkie informacje, za które jesteśmy z góry wdzięczni (może być na tel. 607446013). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.05.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Wpisz w wyszukiwarkę i Ci wyjdzie : np. : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=993706&highlight=aga+archipelagu#993706 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=66232&highlight=aga+archipelagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaJarek 12.05.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Szukam osób, które kupiły "Aga". Czy może ktoś już budował, lub buduje ten domek i może podzielic sie doświadczeniami. My jesteśmy na etapie fundamentów.Jesteśmy zainteresowani galerią zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 13.05.2006 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Hejo! Ja co prawda nie buduje Agi choć długi czas to był "mój" projekt.Ale po znajomości ( troche Wasza ziomalka jestem - urodziłam się w Sztumie )powiem Wam ,że w klubie budujących Grupa bygosko- toruńska jest ktoś kto buduje Age. Jak go bliżej zlokalizuje to się odezwe pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 13.05.2006 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=993840&highlight=#993840 Gość nazywa się Syfon8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaJarek 15.05.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Cyla! Dzięki za informacje. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 19.05.2006 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Oni też szukaja http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=70994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L3g1on 19.05.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Witam Wszystkich Forumowiczów:) Poszukujemy inwestorów, którzy zrealizowali już swoją inwestycję. Nigdzie nie możemy uzyskać informacji o tym gzie taki domek już stoi i gdzie można go obejrzec.... Projekt jest z Archipelagu i nazywa się " AGA" i ma 112 m użytkowej powierzchni. Zależy nam na podaniu choćby ogólnej lokalizacji gdzie stoi domek z poniższego linku (najlepiej ze śląska) : http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3091300&ProjID=417 Chcemy zacząć budowę w czerwcu... i może jakiś kosztorys by się znalazł?. Nasz wykonawca wycenił stan surowy otwarty (z kryciem dachu dachówką ) 27 tys.zł. Zastanawiamy się czy to dobra cena. Po naszej stronie koszt sprzętu. Bardzo prosimy o wszelkie informacje, za które jesteśmy z góry wdzięczni (może być na tel. 607446013) Witam ja buduje Age tylko z modyfikacjami -dach z blacho dachowki -częściowe podpiwniczeni z uwagi na pochyłośc terenu -usunięcie wykuszu (chyba tak sie to odmienia ),i balkonu nad nim -i jeszcze kilka zmian we wnetrzu nasz wykonawca zapewni wszystko sprzet ludzi i materialy,nie mamy czasu za wszystkim chodzic. cena za stan surowy otwart 31tyś. oczyiście sama robocizna. Nasza "aga" Dopiero się buduje w przyszłym tygodniu powinien być strop nad parterem. Aha mieszkam w Żywcu na Śląsku jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dork_1 27.05.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Witam L3g1on:)Jeśli można to prosiłbym o kontakt bo chętnie byśmy na "żywo" obejrzeli jak się buduje AGA . Mój telefon:607446013 jeśli można dokładniejsze dane odnośnie lokalizacji domeczku to było by nam bardzo miło.Chętnie podjedziemy i popodziwiamy:).Pozdrawiamy Przemek&Justyna Ps.My zaczynamy od 1-go lipca, acha a mieszkamy w Knurowie koło Gliwic...hej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaJarek 30.05.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witam Wszystkich Forumowiczów:) Poszukujemy inwestorów, którzy zrealizowali już swoją inwestycję. Nigdzie nie możemy uzyskać informacji o tym gzie taki domek już stoi i gdzie można go obejrzec.... Projekt jest z Archipelagu i nazywa się " AGA" i ma 112 m użytkowej powierzchni. Zależy nam na podaniu choćby ogólnej lokalizacji gdzie stoi domek z poniższego linku (najlepiej ze śląska) : http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3091300&ProjID=417 Chcemy zacząć budowę w czerwcu... i może jakiś kosztorys by się znalazł?. Nasz wykonawca wycenił stan surowy otwarty (z kryciem dachu dachówką ) 27 tys.zł. Zastanawiamy się czy to dobra cena. Po naszej stronie koszt sprzętu. Bardzo prosimy o wszelkie informacje, za które jesteśmy z góry wdzięczni (może być na tel. 607446013) Witam ja buduje Age tylko z modyfikacjami -dach z blacho dachowki -częściowe podpiwniczeni z uwagi na pochyłośc terenu -usunięcie wykuszu (chyba tak sie to odmienia ),i balkonu nad nim -i jeszcze kilka zmian we wnetrzu nasz wykonawca zapewni wszystko sprzet ludzi i materialy,nie mamy czasu za wszystkim chodzic. cena za stan surowy otwart 31tyś. oczyiście sama robocizna. Nasza "aga" Dopiero się buduje w przyszłym tygodniu powinien być strop nad parterem. Aha mieszkam w Żywcu na Śląsku jakby co Cześć! chyba jesteśmy na podobnym etapie budowy. Prawdopodobnie, jak wszystko dobrze pójdzie to w tym tygodniu skończymy strop. Jesteśmy ciekawi jak wygląda wasz domek? Może macie jakieś fotki...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L3g1on 31.05.2006 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 podajcie na Pw swojego majla to wam wyśle aktualne zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Ja 24.07.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Witajcie.Też zastanawiamy się nad budowš AGI. Mam do Ciebie probę L3g1on. Mógłby wysłac nam zdjęcia jak wyglšda domek w budowie? [email protected] Z góry dziękujemy i pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaJarek 27.07.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Witamy!Jakiś czas się nie odzywalismy... Ciągły brak czasu i prace budowlane nam na to nie pozwalały. Ale już jesteśmy i dla zainteresowanych przedstawiamy fotki z kolejnych etapów budowy: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=51776&grupa=0&kat=2&a=Aga_Jarek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Ja 27.07.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Wiatajcie Agnieszko i Jarku. Pięknie wyglšda Wasz domek. My też będziemy budowac AGĘ. Zastanawiamy się czy wprowadzilicie jakie zmiany do projektu. Zauważylimy że zrezygnowalicie z drzwi do pom. gospodarczego od strony tarasu. My zastanawiamy się nad zamianš miejscami spiżarni i wc na parterze. Podobno ten dom jest prostym i tanim w budowie. To prawda? Pozdrawiamy i czekamy na kolejne nowiny z budowy. Aha, prowadzicie może dziennik budowy na forum? Aga i Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts