radkoK 18.01.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Witam Agowiczów, sbudowę rozpocząłem we wrześniu 2006r. W grudniu już miałem ukończony dach i wstawiona okna. Jednak ze względów zawodowych musiałem przerwać prace praktycznie do września 2007 ale w tej chwili już prace nabrały tempa pomimo permanentnych kłopotów z umówionymi ekipami - efekty emigracji zarobkowej w tej branży są wyjątkowo widoczne:) Projekt nieco zmieniłem i dostosowałem do swoich potrzeb i wielkości działki. Zaczynając od wejścia zrezygnowałem z prostego okapu na drzwiami wejściowymi na rzecz jaskółki podpartej na dwóch filarach (chyba uległem modzie ). Zrezygnowałem z garażu na rzecz dodatkowego pokoju jako mojego miejsca pracy. Garaż będzie zrealizowany jako przybudówka do ściany północnej lub jako zupełnie osobny element (wielkość działki na to pozwala). Kuchnia i salon - wzbudzała największe emocje i nie kączące się dyskusje - skończyło się na tym że zrezygnowaliśmy z toalety w tej części przenosząc do pomieszczenia pomiędzy pokojem (z garażu) a kotłownią dwie ścianki działowe nieco przesunięte powiększają rozmiary dolnej łazienki. Tu moje pytanie jak użytkuje się Wam otwartą kuchnię połączoną z salonem i z dużym połączeniem (wejściem) do klatki schodowej ? Taras powiększyłem o 5m2 i nie wykonywałem zadaszenia w planach markiza. Same schody wykonałem jako konstrukcje betonową. Na poddaszu nie ma zbyt wielu zmian ,nieco pomniejszona garderoba i ścian łazienki przesunięta w kierunku pokoju o jakieś 30cm na potrzeby ulokowania kabiny prysznicowej. Co do kosztów do stanu surowego zamkniętego bez instalacji Zamknąłem się w kosztach Materiały z dachem i stolarką zewnętrzną - 71 tyś Roboty murarskie - 21 tyś Cieśla - 8 tyś Po tym etapie przestałem prowadzić szczegółową buchalterię ) załączam kilka zdjęć niestety nie najbardziej aktualnych. Napiszcie o Waszych doświadczeniach i rozwiązaniach no i wrażeniach z użytkowania domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkoK 18.01.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Swoją budowę rozpocząłem we wrześniu 2006r. W grudniu już miałem ukończony dach i wstawiona okna. Jednak ze względów zawodowych musiałem przerwać prace praktycznie do września 2007 ale w tej chwili już prace nabrały tempa pomimo permanentnych kłopotów z umówionymi ekipami - efekty emigracji zarobkowej w tej branży są wyjątkowo widoczne:) Projekt nieco zmieniłem i dostosowałem do swoich potrzeb i wielkości działki. Zaczynając od wejścia zrezygnowałem z prostego okapu na drzwiami wejściowymi na rzecz jaskółki podpartej na dwóch filarach (chyba uległem modzie ). Zrezygnowałem z garażu na rzecz dodatkowego pokoju jako mojego miejsca pracy. Garaż będzie zrealizowany jako przybudówka do ściany północnej lub jako zupełnie osobny element (wielkość działki na to pozwala). Kuchnia i salon - wzbudzała największe emocje i nie kączące się dyskusje - skończyło się na tym że zrezygnowaliśmy z toalety w tej części przenosząc do pomieszczenia pomiędzy pokojem (z garażu) a kotłownią dwie ścianki działowe nieco przesunięte powiększają rozmiary dolnej łazienki. Tu moje pytanie jak użytkuje się Wam otwartą kuchnię połączoną z salonem i z dużym połączeniem (wejściem) do klatki schodowej ? Taras powiększyłem o 5m2 i nie wykonywałem zadaszenia w planach markiza. Same schody wykonałem jako konstrukcje betonową. Na poddaszu nie ma zbyt wielu zmian ,nieco pomniejszona garderoba i ścian łazienki przesunięta w kierunku pokoju o jakieś 30cm na potrzeby ulokowania kabiny prysznicowej. Co do kosztów do stanu surowego zamkniętego bez instalacji Zamknąłem się w kosztach Materiały z dachem i stolarką zewnętrzną - 71 tyś Roboty murarskie - 21 tyś Cieśla - 8 tyś Po tym etapie przestałem prowadzić szczegółową buchalterię ) załączam kilka zdjęć niestety nie najbardziej aktualnych. Napiszcie o Waszych doświadczeniach i rozwiązaniach no i wrażeniach z użytkowania domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 20.01.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Żartujesz chyba. Tam gdzie się budujemy przy jednej ulicy będą cztery takie domy, a Ty twierdzisz, że ciężko takich spotkać No proszę jacy fuksiarze:-) Nasz projekcik się własnie adoptuje.A dzisiaj mam pierwszego murarza umowionego na rozmowe... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 20.01.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Witam Agowiczów, sbudowę rozpocząłem we wrześniu 2006r. W grudniu już miałem ukończony dach i wstawiona okna. Co do kosztów do stanu surowego zamkniętego bez instalacji Zamknąłem się w kosztach Materiały z dachem i stolarką zewnętrzną - 71 tyś Roboty murarskie - 21 tyś Cieśla - 8 tyś Po tym etapie przestałem prowadzić szczegółową buchalterię ) załączam kilka zdjęć niestety nie najbardziej aktualnych. . Hmm albo mam cos zle w przegladarce ustawione bo zdjec nie widze Czy na poddaszu masz wszedzie okna dachowe? pozdro Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkoK 20.01.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Pomimo ,że w momencie wyboru projektu okna dachowe i to największe bardzo mi się podobały to jednak po wizycie u znajomych gdzie miałem okazję przekonać się podczas deszczy jakie to niesie ze sobą minusy – zrezygnowałem (pomimo że okna już były zakupione)Nie chcąc jednak pozbawiać się przyjemności posiadania pięknego widoku na góry Założyłem jedno okno Veluxa 160 w dachu na schodach. Dodatkowo poszerzyłem nieco okna balkonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 24.01.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Założyłem jedno okno Veluxa 160 w dachu na schodach. Dodatkowo poszerzyłem nieco okna balkonowe. Fotki poprosimy, fotki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek78 22.02.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 witam czy ktos buduje AGE z archipelagu potrzebuje informacji na temat kosztow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
et75 01.06.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 witamposzukuje osób, które budują lub już wybudowały dom Aga z Archipelagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts