kominiarz 19.03.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 witam, czy ktoś może polecić jakiś wkład możliwie "płytki, moc około 12 kW? ma być głównie rekreacyjny, ale też z DGP czy jest szansa na wkład, który po zabudowaniu zmieści się w 40cm na głębokość? Można samemu zrobić fajne palenisko na dowolny wymiar wykorzystując jakieś fajne markowe drzwiczunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myśliciel1719512194 19.03.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 witam, czy ktoś może polecić jakiś wkład możliwie "płytki, moc około 12 kW? ma być głównie rekreacyjny, ale też z DGP czy jest szansa na wkład, który po zabudowaniu zmieści się w 40cm na głębokość? Będzie ciężko taka moc w tak małym wkładzie to się chyba nie uda. Szczerze mówiąc to raczej nie znajdziesz nawet takiego wkładu. Ze znajomych mi produktów to Spartherm ma 40cm całkowitej w jednym z modeli ale do tego dojdzie zabudowa czyli wyjdzie ok 50cm. Może zamiast kominka to pomyśl nad zakupem kozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 19.03.2014 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Kominiarz, Myśliciel - dziękuję za odzew, palenisko i koza odpada, zależy mi na rozwiązaniu, na którym "przeciętny" kominkarz się nie wyłoży no i musi być DGPjeśli 40 cm się nie da, to niech będzie 50 cm, spartherm sprawdziłam, ale cena dla mnie zaporowa, 2000 EUR netto odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 19.03.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Kominiarz, Myśliciel - dziękuję za odzew, palenisko i koza odpada, zależy mi na rozwiązaniu, na którym "przeciętny" kominkarz się nie wyłoży no i musi być DGP jeśli 40 cm się nie da, to niech będzie 50 cm, spartherm sprawdziłam, ale cena dla mnie zaporowa, 2000 EUR netto odpada pisząc palenisko mam na myśli kominek, można zrobić wszystko na każdy wymiar - stalowe - szamotowe jakie tylko chcesz a i palić się w nim będzie przynajmniej jak w Sparthermie, pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 20.03.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Kominiarz - a kto mi takie palenisko zrobi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 20.03.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 małe palenisko - płytkie mają wkłady THORMA Alicante i Valencja - całkowita głębokość od przedniej ramki 33cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 20.03.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Zobacz w ofercie Unirolu, czyli wkład Unico Hermes 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 20.03.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 dzięki, pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario430 05.06.2014 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Witam ponownie Macie jakieś zdanie, opinie na temat czeskim wkładów BEF??? Raczej uciekać, czy można się zastanawiać? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 05.06.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 My też w Polsce mamy producentów wkładów...Wkłady robione przez nas - POLAKÓW, u nas w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario430 05.06.2014 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Wiem, wiem, a wracając do tych BEFów to jak jest, szczególnie chodzi mi o model Start lub Optim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 05.06.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Witam,Wkłady są porządnie wykonane, jeżeli chcesz obejrzeć na żywo to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.06.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 witam, czy ktoś może polecić jakiś wkład możliwie "płytki, moc około 12 kW? ma być głównie rekreacyjny, ale też z DGP czy jest szansa na wkład, który po zabudowaniu zmieści się w 40cm na głębokość? ooooo podpinam się pod pytanie tylko u nas plan jest palić często głębokość zabudowy 50cm - max 60cm pisząc palenisko mam na myśli kominek, można zrobić wszystko na każdy wymiar - stalowe - szamotowe jakie tylko chcesz a i palić się w nim będzie przynajmniej jak w Sparthermie, pozdro... a jakieś wskazówki do wykoniania???? albo kto takie cuda zrobić może?? wymieniacie tu : THORMA Alicante - wizualnie za mała szyba THORMA Valencja - jw Unico Hermes 10 - głęboki na 39cm, ciekawe jak cena i jakość? Bef Start - głębokość 49cm, jakość i cena? Bef Optima - moc poniżej 10, to mało Kratki Blanka - głębokość 45cm, piszecie że kratki są kiepskie jakościowo jest coś jeszcze???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 24.06.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Witam, to że OPTIM 8 ma moc podaną ok 8kW to nic nie znaczy, inne wkłady dostępne na naszym rynku mające podobne wymiary w karcie mają wpisane nawet 18kW. Wszystko zależy gdzie i jak wkład był badany. Dla przykładu kratkowy antek ma 10kW choć jest prawie 2 razy mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts