Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Duże dziury - pytanie.

Recommended Posts

nieduża kielnia , paca stalowa , szpachelka - z materiałów mp75 albo goldband , albo rotband , jakiś grunt ...ot i eta wsio .. to nic strasznego , powodzenia

Nigdy nie miałem nic wspólnego z remontem ale z tego co wyszukałem na googlu odnośnie Twojej odpowiedzi - prawie rozumiem:

1. Na zdjęciu nr 2 jest duża dziura, czym ją zatkać zanim zacznę szpachlować ?

2. Na zdjęciu nr 3 jest jakaś siatka o ile się nie mylę i widać zacieki, powinienem to pozrywać / skuć zanim zaczne szpachlować czy poprostu na ten syf kłaść nowy materiał ?

3. Który z wymienionych przez Ciebie materiałów powinienem wybrać ? (chyba że nie ma róznicy poza firmą) ?

4. Jak gruntować i jakie narzędzia do tego będą mi potrzebne ?...

Edytowane przez stotrzynascie

Kurde.....nie dopatrzyłem , na tym zdjęciu drugim to ta dziura jest na wylot ściany ?? jeśli chodzi o pozostałe to odskrobać-usunąć ruchome części , pędzelkiem zagruntować ww gruntem i załatać z grubsza raz Goldbandem tak aby zostawić lekko wklęsłe te ubytki , jak materiał zwiąże polecieć już na gotowo jeszcze raz , jeżeli dobrze złapiesz moment wiązania goldbandu to delikatnie skropic wodą i wygładzić pacą stalową ...

Sprawdź skąd ta wilgoć na trzecim zdjęciu

Wilgoć z powodu dachu który przecieka, chyba będę wymagać od administracji naprawy tego dachu..

Czyli jednak najpierw gruntować? Myślałem że gruntuje się przed malowaniem ?

Co zrobić z siatką która jest widoczna? Też zerwać czy zostawić ?

Przepraszam jeśli zadaje zbyt oczywiste pytania ale dla mnie to wszystko nadal jest czarna magia a dla Ciebie pewnie banał ale jakie narzędzia muszę kupić zanim się za to wezmę, poza kielnią, pacą stalową, szpachelką i tynkiem gipsowym ?

jaki grunt ?

He he , nic się nie bój , siatka jeżeli nie wystaje poza lico sciany to zostaw , grunt jakikolwiek , popytaj znajomych może mają jakieś resztki z remontu bo Tobie potrzeba jakieś O,5L , z narzędzi nic więcej Ci nie potrzeba , wystarczy to co wymieniłem , a z tą wilgocią to załatwiaj jak najszybciej w administracji bo będzie Ci się sypać cały czas , dobrze by bylo gdyby ta ściana porządnie wyschła ale jeżeli cały czas będzie nasiąkać to ,,smutna godzina '',powodzenia ..