andariel 06.06.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 tego skórzanego pikowańca, na którego i ja zachorowałam sobie kup 2 wersje kolorystyczne - czarna i kremowa http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/folldal-rama-ozka__0181372_PE332962_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 06.06.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Tak, zresztą łóżko też z IKEA - takie kupię żeby jak najmniej tarasować przejście. No i tak patrzę na ten zagłówek i myślę - pikowaniec czy ten... Pikowaniec na pewno wygodniejszy będzie czy ja wiem? jeśli chcesz się oprzeć o zagłówek, np by zjeść śniadanie w łóżku , to i tak raczej poduszkę pod plecy podkładasz, więc miękko będzie ten zagłówek mi się podoba, jest lekki - a przestrzeni w sypialni nie macie za dużo. (będzie się kurzyć, ale z drugiej strony roztocza się nie zalęgną w sklejce/drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 08.06.2014 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Tylko ten pikowany zagłówek miał kolor robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 08.06.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Ja jestem zdecydowanie za pikowanym Jak widzę takie szczebelki to od razu widzę kurz, a w sypialni wyjątkowo się kurzy, jak wszyscy wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 08.06.2014 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 W weekend przekazano mi pewną kiepską wiadomość, którą chciałabym tu na forum potwierdzić: Podobno Franke jest kiepskim wyborem co do zlewozmywaka... Chciałam ten:http://www.hipermarket.pl/media/products/f3cb5fb5bc2f04c0ee8aade7bea662a9/images/thumbnail/big_franke_maris_mrg_611-62_sahara.jpg?lm=1391526405w kolorze polarnej bieli. Podobno są strasznie porowate i trzeba je szorować, żeby donmyć. A po pewnym czasie wchłaniają tyle, że przestają być białe. Polecono mi Schocka, takiego:http://www.electropoland.pl/img/products/44/41/7_max.jpg Macie jakieś doświadczenia z tymi zlewami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 08.06.2014 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Ja jestem zdecydowanie za pikowanym Jak widzę takie szczebelki to od razu widzę kurz, a w sypialni wyjątkowo się kurzy, jak wszyscy wiedzą No ja właśnie też Plus poduszki mamy takie ergonomiczne, piankowe, kiepsko się na nich opiera - zagłówek byłby wygodniejszy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 08.06.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 dopiero co kupiłam Franke, w dodatku pewnie takiego porowatego. Miałam z tą firmą rewelacyjnie dobre doświadczenie i postanowiłam zaryzykować produkt, którego się bałam - słyszałam ogólnie, że wszystkie te umywalki "konglomeratowe" barwią się, brudzą szybciej i trudniej je utrzymać w dobrym stanie. Kiedy Ty się właściwie przeprowadzasz? Może zdążę chwilę poużytkować swoją - jak już EURO zdecyduje się przysłać mi zamówione agd... wtedy napiszę czy warto. W sumie wybrałam tani, to może uda mi się go bezboleśnie wymienić na nowy w razie czego - żeby tylko dziura w blacie pasowała... ;p Żartuję, oczywiście, że jestem dobrej myśli. Gdybym miała aż takie uprzedzenia kupiłabym stalowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 08.06.2014 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Przeprowadzam się za w cholerę czasu Za rok Byliśmy u znajomych, a jako że laska ma podejście do sprzątania na moim poziomie - i zajawki także, to rzuciła kilkoma inwektywami na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 08.06.2014 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Mi, Siostro Chyba muszę Cie do mnie do domu kiedyś ściągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 09.06.2014 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Hej mi_mała. Użytkuję zlew konglomeratowy franke (półtoramkomorowy basis) od pół roku. Jest to mój pierwszy tego typu zlew, użytkowałam też blaszaki gładkie i porowate. Mam wersję beżową. Mogę jedynie powiedzieć, że nie jest gorsza w utrzymaniu niż chropowaty blaszak. Tak samo zabarwia się od kawy i herbaty. Czyszczę cifem lub Ajaksem, czasami octem jak coś przywrze za mocno. Ogólne jestem zadowolona, bo na tym w ogóle zacieki nie drażnią. Jedyne co, trudniejsze to kamień od twardej wody, który pojawia się na rantach zlewu pomiędzy komorami. Z tym muszę walczyć odkamieniaczem, wodą z octem itp. Co do białego koloru... moim zdaniem nie jest to kolor praktyczny (mam biały blat) ale jak uda się utrzymać czystość to jest pięknie Dotyczy to także białych kafli na podłodze Pozdrawiam i życzę owocnych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 09.06.2014 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Gremlinko, na kamień pomiędzy komorami polecam posmarować zlew odrobiną oleju. Troszkę jakiegokolwiek na ręcznik papierowy i posmaruj. Ja mam czarny i żadnego kamienia. Przebarwień też, ale to dlatego, że ich nie widać. Jak się raz na jakiś czas wezmę za niego to sam syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 09.06.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 mi ja mam biały, ale właśnie naczytałam się i nasłuchałam o białych konglomeratowych - że żółkną bardzo i kupiłam ceramiczny. Trochę droższy, ale podobno bajera (i póki co mogę to potwierdzić). Łatwo się domywa cifem itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 09.06.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Do moich kamiennych umywalek kupilam preparat zasugerowany w firmie kamieniarskiej... Nie wiem jak dokladnie dziala ale moze i na takie umywalki by podzialal dobrze? Bede sprawdzac jak juz normalnie bede funkcjonowac w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 09.06.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 może sie zainspirujesz https://www.facebook.com/Cellaio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 09.06.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Tylko ten pikowany zagłówek miał kolor robić a no to jasne, musi być pikowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 12.06.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 ojej co to za śłiczne płytki takie białe z wzorkiem tłoczonym,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 12.06.2014 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Mi, Siostro Chyba muszę Cie do mnie do domu kiedyś ściągnąć Hej mi_mała. Użytkuję zlew konglomeratowy franke (półtoramkomorowy basis) od pół roku. Jest to mój pierwszy tego typu zlew, użytkowałam też blaszaki gładkie i porowate. Mam wersję beżową. Mogę jedynie powiedzieć, że nie jest gorsza w utrzymaniu niż chropowaty blaszak. Tak samo zabarwia się od kawy i herbaty. Czyszczę cifem lub Ajaksem, czasami octem jak coś przywrze za mocno. Ogólne jestem zadowolona, bo na tym w ogóle zacieki nie drażnią. Jedyne co, trudniejsze to kamień od twardej wody, który pojawia się na rantach zlewu pomiędzy komorami. Z tym muszę walczyć odkamieniaczem, wodą z octem itp. Co do białego koloru... moim zdaniem nie jest to kolor praktyczny (mam biały blat) ale jak uda się utrzymać czystość to jest pięknie Dotyczy to także białych kafli na podłodze Pozdrawiam i życzę owocnych wyborów. Bardzo dziękuję za szeroki opis Tego się obawiam i zastanawiam się, na ile mi starczy zajawki na szorowanie. Waniliowe fugi, o które walczyłam jak o niepodległość, są tego klasycznym pomnikiem Perfekcyjna by się przekręciła Gremlinko, na kamień pomiędzy komorami polecam posmarować zlew odrobiną oleju. Troszkę jakiegokolwiek na ręcznik papierowy i posmaruj. Ja mam czarny i żadnego kamienia. Przebarwień też, ale to dlatego, że ich nie widać. Jak się raz na jakiś czas wezmę za niego to sam syf O, spróbuję na moim blaszaku - zawsze zostaje tam trochę wody i wytrąca się kamień Ja go eksterminuję na blaszaku płynem do kabin prysznicowych - ale nie wiem, jak to zadziała na silgranit czy fragranit... mi ja mam biały, ale właśnie naczytałam się i nasłuchałam o białych konglomeratowych - że żółkną bardzo i kupiłam ceramiczny. Trochę droższy, ale podobno bajera (i póki co mogę to potwierdzić). Łatwo się domywa cifem itp Fragranity i silgranity podobno już nie... Ceramiczny, który mi się podoba (Mera 70) kosztuje 2 tys. Nie dam tyle za zlewozmywak, z którego niezbyt często korzystam, wolę dopłacić do krzeseł lub stołu Cyknij proszę swój zlew, one są wszystkie błyszczące, czy są też matowe? Do moich kamiennych umywalek kupilam preparat zasugerowany w firmie kamieniarskiej... Nie wiem jak dokladnie dziala ale moze i na takie umywalki by podzialal dobrze? Bede sprawdzac jak juz normalnie bede funkcjonowac w domku Czekam na opinie Bardzo dziękuję Wam dziewczyny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 12.06.2014 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 a no to jasne, musi być pikowany Będzie Szczególnie, że siedzisko w korytarzu do czegoś musi pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 12.06.2014 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 (edytowane) znalazłam u Chloe - OwcaAnia wkleiła kilka miesięcy temu: Bardzo przyjemne te płytki Poszukam u Owcy lub Chloe co to, czyba że znasz odpowiedź Świetny ten link facebookowy, który wkleiłaś W zimowym chcę zrobić kotom "koci ogród" z przejściami itp, i to zdjęcie mnie nachnęło: Pomysł na ściankę telewizyjną i książki może też tam znajdę Dużt tego nie potrzebujemy, bo tylko ukochane mamy w papierze, reszta na czytnikach Edytowane 15 Czerwca 2014 przez mi_mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 13.06.2014 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 A po co to ta chemia do kabin? Zwykły ocet wystarczy Ja odkamieniam czajnik co jakiś czas to wtedy tą wodą z czajnika polewam i gotowe! Po kamieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts