andariel 11.05.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 (edytowane) nie wiem czy te płytki na ścianie nie są za małe, kurcze nie sprawdziłam wymiaru... w wersji beżowej musisz koniecznie inne płytki na ścianę dac. Ten kolor rzadko do czego pasuje - mnie się taki kuchenny wygaje, zbyt intensywny = nie wiem mało elegancki, o a i w pierwszej wersji podłogę robiłam z pojedynczej płytki więc dodałam fugi, w srugiej wersji znalazłam zestaw płytek - fejny, bo są różnorodne tyle, że bez fugi wiec bez fugi zrobiłam ale przynajmniej wiesz jak wygląda tak i tak Edytowane 11 Maja 2014 przez andariel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 11.05.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 zdecydowanie wersja 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 11.05.2014 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 nie wiem czy te płytki na ścianie nie są za małe, kurcze nie sprawdziłam wymiaru... w wersji beżowej musisz koniecznie inne płytki na ścianę dac. Ten kolor rzadko do czego pasuje - mnie się taki kuchenny wygaje, zbyt intensywny = nie wiem mało elegancki, o a i w pierwszej wersji podłogę robiłam z pojedynczej płytki więc dodałam fugi, w srugiej wersji znalazłam zestaw płytek - fejny, bo są różnorodne tyle, że bez fugi wiec bez fugi zrobiłam ale przynajmniej wiesz jak wygląda tak i tak Bardzo dziękuję Zdecydowanie nie chcę wersji 1, i Twoje wizki mnie do tego w 100% przekonały Zaczynam się zastanawiać, czy jednak pierwszy wybór, czyli drewno nie będzie najlepszy - jak myślicie? http://ta2.com.pl/fm/pryw/mi_plytki2.jpg http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=255747&d=1397940093 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 11.05.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 (edytowane) z FATRACCI BLANCO 10X20: http://ta2.com.pl/fm/pryw/mi_plytki3.jpg http://ta2.com.pl/fm/pryw/mi_plytki4.jpg z eiffelgres timber-avana: http://ta2.com.pl/fm/pryw/mi_plytki5.jpg http://ta2.com.pl/fm/pryw/mi_plytki6.jpg a i zauwałyłam, że chciałaś aby ściana za wc też miała więc wstawiłam:http://ta2.com.pl/fm/pryw/mi_plytki_bok.jpg Edytowane 11 Maja 2014 przez andariel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 11.05.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Zestaw z szarymi vivesami mi sie nawet podoba, ale czegos tam brakuje... za zinmno jakos. Ta z drenem wydaje mi sie za ciemna, ale chyba szare plytki beda trochę jaśniejsze? Chyba stawiałabym na drewno i ktores z bialych plytek z faktura. Tak by bylo slicznie:)Ps. Poprosze namiar na firme ok kuchni -przyda sie bo jeszcze w tym roku ruszam z remontem u rodzicow:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 11.05.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 A i jak tak patrze na te wizki to skłaniałabym się do przemyślenia opcji bez płytek za wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 11.05.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Wc wtedy troche sie zlewa z białą ścianą i zabudowa na pralkę teź mniej wychodzi na pierwszy plan. Wtedy po wejściu od razu kierujemy wzrok na płytki w prysznicu bo to one sie wybijają kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 11.05.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 ale wtedy nie ma równowagi - jest tylko jedna sciana taka. Warto choćby zaakcentować gdzieś ten motyw jeszcze. Może pod umywalką lub właśnie za wc. No chyba, że wyłożyc ściankę prysznicową i podłogę niby drewnem a reszta w kolorze beżowym/ szarym / białym lub innym zależnie od koloru płytek drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 11.05.2014 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Też mam zagwozdkę... Mój G. mówi drewnopodobne - teraz mamy taką łazienkę i jest mega ciepła, każdy kto do nas przychodzi ją komplementuje - i też zestawienie kolorów podobne: szara podłoga, drewnopodobne na gebeicie i na szafce z umywalką plus ściany w bieli i szarości. Lubię to zestawienie... Będę musiała pomyśleć. Łazienkę chcę mieć spójną z resztą mieszkania - więc szarość na podłodze zostać musi - może faktycznie, tak jak pisze Aga - w prysznicu podłoga też drewniana... Za WC też pewnie drewno zostanie. Dziś byliśmy w Leroy Merlin - oglądałam Setimy - no i odpadają - Mist za szary do dębu, Honey - za pomarańczowy. Płytki stały na zewnątrz - porównywałam w świetle dziennym. No i przekonałam G. do szarości na płytkach - chciał beże, ale jak wzięliśmy debową dechę, to przyłożona do każdego beżu, który mu się podobał wyglądała nijako. Za to szarości wyciągały ładny kolor drewna - no i PRZYZNAŁ MI RACJĘ Więc szarość na podłodze zaakceptowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 11.05.2014 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 (edytowane) Zestaw z szarymi vivesami mi sie nawet podoba, ale czegos tam brakuje... za zinmno jakos. Ta z drenem wydaje mi sie za ciemna, ale chyba szare plytki beda trochę jaśniejsze? Chyba stawiałabym na drewno i ktores z bialych plytek z faktura. Tak by bylo slicznie:) Ps. Poprosze namiar na firme ok kuchni -przyda sie bo jeszcze w tym roku ruszam z remontem u rodzicow:p No właśnie tak strasznie zimno się w tej łazience robi - reszta mieszkania dzięki drewnu będzie domowo ciepła, mimo szarości i bieli - i nie chciałabym robić zimnej łazienki Muszę po prostu znależć odpowiednie płytki drewnopodobne - nie za ciemne, no i dobrze doświelić łazienkę. A ten Effelgres jest świetny - wymiar taki, że nie trzeba byłoby ciąć... http://ta2.com.pl/fm/pryw/mi_plytki6.jpg Edytowane 11 Maja 2014 przez mi_mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 12.05.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 no efekt rzeczywiście fajny. Powtórzenie pewnie, że przydałoby się zrobić, ale nie wiem czy na całą ścianę... choć chyba miało być tylko na słupku za wc a nie tak na całej ścianie jak wstawiła andariel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 12.05.2014 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Tak, za słupkiem Czyli trochę mniej tego będzie i trochę mniej będzie bić po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 12.05.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 tak, przepraszam, machnęłam za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 12.05.2014 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 tak, przepraszam, machnęłam za dużo nie powiem, żeby mi się nie spodobało Tylko nie mam jak stelaża w ścianę schować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 12.05.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 te drewnopodobne płytki zdecydowanie najbardziej mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 13.05.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 andariel machnęłaś adekwatnie do zdjęcia, bo przecież to tylko łazienka przypominająca układ mi, a nie dokładnie jej łazienka. Ja dopiero póżniej sobie przypomniałam, że przecież to nie ma być cała płytkowa ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 13.05.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Mi sie bardzo podoba wersja z płytkami drewnopodobnymi - tylko nie mogą byc zbyt ciemneObejrzyj sobie w sklepie te moje: cerim wood essence white - ja od roku jestem w nich zakochana... Zreszta nie tylko white'y sa ładne - inne kolory z tej serii tez sa fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 13.05.2014 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Mi sie bardzo podoba wersja z płytkami drewnopodobnymi - tylko nie mogą byc zbyt ciemne Obejrzyj sobie w sklepie te moje: cerim wood essence white - ja od roku jestem w nich zakochana... Zreszta nie tylko white'y sa ładne - inne kolory z tej serii tez sa fajne. Obejrzę, są na mojej liście Tymczasem edukuję się w spiekach - genialny materiał wykończeniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 14.05.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 NO! Ja poważnie rozważałam do łazienki spieki laminam zamiast moich szarych betonowo-tapetowych płytek. Są w takie ładne wzory tapetowe... cena niestety mniej ładna:(gdzie podczytujesz informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 14.05.2014 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) NO! Ja poważnie rozważałam do łazienki spieki laminam zamiast moich szarych betonowo-tapetowych płytek. Są w takie ładne wzory tapetowe... cena niestety mniej ładna:( gdzie podczytujesz informacje? Na stronach producentów głównie i oglądałam realizacje. Genialne. Niestety dotarłam również do cenników, więc na tą chwilę odpada zrobienie z nich podłogi A byłoby tak pięknie... Pozostaje do rozważenia opcja wykonania z niego dwóch ścian prysznica (plus drewnopodobne normalne płytki), obudowy WC, oraz umieszczenie go nad blatem w kuchni. Wyszłyby 4 płyty 1x3 m. Edytowane 14 Maja 2014 przez mi_mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts