Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mi_mała się wykańcza :(

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pociąga mnie wizja łazienki bez fug.

Spieki położyłabym w dwóch płytach pod prysznicem oraz jedną płytę na obudowie geberitu. Tu byłoby jedno cięcie - górną część obudowy stanowiłaby ukryta szafka, której frontem byłby spiek. Do tego jedna ściana prysznica z drewnopodobnych płytek i płytki za WC. Reszta ścian pomalowana matową farbą do łazienek, poza tymi strefami nie potrzebuję płytek - i łazienka wyda się lżejsza.

Koresponduję z dwoma producentami tego materiału, na razie się nie zrażam, bo cytując Zygii'ego: pierwsza wycena spowodowała, że omal nie zrezygnowali i nie zaczęli szukać innego materiału - a spieki mają, więc konkluzja taka, ze da się lekko zbić cenę :)

tak dokładnie to te! MIały być u mnie zamiast szarych płytek atlas concorde... no ale w sumie moje płytki uwielbiam, więc mała strata:P

ale spieki są bajeranckie! w kuchniach przede wszystkim mi się podobają! No i te pod prysznicem wyglądają również niesamowicie

Kuchnię zrobię na pewno :)

Zobaczę, jak z łazienką... W sumie różnica spiek - dobra płytka jest, ale ja tego nie potrzebuję 200 metrów :)

Kolejny argument za oszczędzaniem :) Założę subkonto oszczędnościowe pod nazwą spieki i go :)

Całościowo mi też ta ostatnia - z pierwszej podoba mi się pomysł ściany za kanapą, z drugiej ścianka telewizyjna, na którą intensywnie szukam pomysłu...

Zastanawiam się też, czy na pewno dobrym pomysłem jest tak duża kanapa w salonie:

3k28.png

wizki:

srcuz.jpg

hk0f.jpg

n40r.jpg

Edytowane przez mi_mała

Na kanapę sie już zdecydowaliśmy - będzie Vesta MTI Furminowa - COMO nie mamy gdzie obejrzeć :( Nie zamówimy w ciemno.

Byliśmy w Innych Meblach - na Veście siedzieliśmy, obejrzyliśmy wypełnienia i obicia. Decyzja zapadła, została zatwierdzona przez G:

http://www.decohouse.ee/public/files/large/Furninova-diivan-moodul-Vesta.jpg

w bardzo podobnym układzie :)

Zastanawiamy się tylko nad wypełnieniem - sama pianka czy pianka wysokoelastyczna z warstwą pierza?

kocham Twój salon. Ciepły, przestrzenny. CO bym zmieniła:

1. wybrałabym białe lampy i krzesła do jadalni

2. pozbyłabym się rurek nad ścianka telewizyjną.

3. O ile ścianka tv od strony salonu wygląda fajnie o tyle łyso od jadalni - powiesiłabym na niej doniczki z roślinnością

4. Za dużo chyba zasłon. Macie sporo okien i fajnie wyglądają zasłony na ścianie okiennej. Za kanapą są już raczej mniej potrzebne - zbyt teatralnie się robi - taki kurzołap, bo bez funkcji by tam wisiał tylko dla ozdoby. Okna przy kuchni i przy jadalni można zasłonić roletami i tylko jedną całą ścianę zostawić w zasłonach

5. zmieniłabym stolik na jakiś szklany bub drewniany niski i prostokątny

6. Najbardziej drażnią mnie punktowce wystające z sufitu - ot taki mam dziwny gust :)

Ale generalnie jest ślicznie. Super kuchnia w jednym ciągu a jednak dwie różne strefy wydzielone w niej. Bardzo mi się podoba oddzielenie jadalni od salonu. Ja bym poszła w ogóle dalej i walnęła ściankę do sufitu - najchętniej czarną lub szarą ;p albo w 2 kolorach po jednej taki po drugiej inny. Ale ja się nie znam, bo nigdy jeszcze wnętrz nie projektowałam a tym bardziej nie realizowałam :) Moje mi się wydają nietrafione wszystkie. Twój salon jest wspaniały :)

kocham Twój salon. Ciepły, przestrzenny. CO bym zmieniła:

Dziękuję bardzo :)

1. wybrałabym białe lampy i krzesła do jadalni

Będą białe - jak widać na wizkach - kombinowałam - czarne czy białe - i wygrały białe.

Krzesła mam nadzieję będą takie, jeśli mnie nie dobije wykańczanie - na pewno takie są docelowe: HAY Chair

http://www.atakdesign.pl/userdata/gfx/12cd9111c77c11c7c2003e227a88c049.jpg

Lampy szukam - bedą dwie, raczej się w stronę ażurowych skłaniam:

http://www.lamarta.pl/media/products/258edf3e77a1e6d96f0ef031395a17bc/images/thumbnail/big_karen-white-zwis-zyrandol-lampa-wiszaca-4608-nowodvorski-lighting.jpg?lm=1384169578

http://www.cudownelampy.pl/sklep/files/lampa-wiszaca-camilla-nowodvorski-4610-4611-do-wyboru.jpg

2. pozbyłabym się rurek nad ścianka telewizyjną.

3. O ile ścianka tv od strony salonu wygląda fajnie o tyle łyso od jadalni - powiesiłabym na niej doniczki z roślinnością

Nie bedzie - trwają intensywne poszukiwania inspiracji, ale muszę przyznać, że idą kiepsko - raczej wszędzie widzę standardowe rozwiązania w wieszaniem TV na ścianie... Cos muszę wymyślić - na tyle stabilnego, żeby utrzymało TV 55 + pewnie obijające się o nią koty...

No i jej tył jest do rozwiązania - pewnie jakąś zieleniną - i pewnie pnącą. Kiedyś pokazywałam takie pnączaki z białymi kwiatkami - bardzo fajnie wyglądają, ale podobno są wymagające, a u mnie tylko pancerne wytrzymują, bo i ja nie bardzo o nich pamiętam, i koty je obżerają :yes:

4. Za dużo chyba zasłon. Macie sporo okien i fajnie wyglądają zasłony na ścianie okiennej. Za kanapą są już raczej mniej potrzebne - zbyt teatralnie się robi - taki kurzołap, bo bez funkcji by tam wisiał tylko dla ozdoby. Okna przy kuchni i przy jadalni można zasłonić roletami i tylko jedną całą ścianę zostawić w zasłonach

Tak, na wizkach już nie poprawialiśmy, ale tyle na bank nie będzie. G wogóle jest przeciwnikiem zasłon - powieszenie w obecnym mieszkaniu zajęło mi rok :) Jakieś będą - albo białe albo gołębie proste - i tylko na długiej ścianie.

5. zmieniłabym stolik na jakiś szklany bub drewniany niski i prostokątny

Juz znalazłam taki, co się mi podoba i robią na dowolny wymiar:

http://takemehome.pl/221/zestaw-stolikow-doblo.jpg

6. Najbardziej drażnią mnie punktowce wystające z sufitu - ot taki mam dziwny gust :)

Nienawidzę podwieszanych sufitów :lol2: Będą wystawać, bo będą natynkowe. Nie zdzierżę inaczej :)

Jedynym miejscem, gdzie dopuszczam do siebie myśl, że zrobię podwieszany sufit - to łazienka, ale też się bronię jak mogę :lol2:

Będą tylko lepiej zorganizowane - na czerwonych liniach:

pgcmh.jpg

Ale generalnie jest ślicznie. Super kuchnia w jednym ciągu a jednak dwie różne strefy wydzielone w niej. Bardzo mi się podoba oddzielenie jadalni od salonu. Ja bym poszła w ogóle dalej i walnęła ściankę do sufitu - najchętniej czarną lub szarą ;p albo w 2 kolorach po jednej taki po drugiej inny. Ale ja się nie znam, bo nigdy jeszcze wnętrz nie projektowałam a tym bardziej nie realizowałam :) Moje mi się wydają nietrafione wszystkie. Twój salon jest wspaniały :)

Bardzo raz jeszcze dziękuję. A ja bym się chetnie na Twój domek zamieniła :) Bardzo fajnie kombinujesz i masz wyczucie kolorów i instynkt :) Niepotrzebnie sie łamiesz :)

I zapisuję sobie na wszelki wypadek, jakbym miała zapomnieć przycisk do WC - jeśli zdecyduję się na spieki żadne płytki mi nie pasują - i znalazłam - mega prosty, fajny: SIGMA60

http://www.in360.pl/images/products/geberit/500x500/416431_o1.jpg

Edytowane przez mi_mała