Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mi_mała się wykańcza :(

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podłoga to masto bianco Paradyż (lappato).

Anetka kolor to chyba 5008 z palety ral. Sprawdzę jeszcze czy mam opakowanie.

A tu jeszcze kilka ujęć:

[ATTACH=CONFIG]273612[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]273613[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]273614[/ATTACH]

piękny szary u owcy :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?218381-Make-your-house-a-home&p=6573523&viewfull=1#post6573523

na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że zostawiłabym w kuchni tak, jak narysowałaś - ale dla pewności, mogłabyś nanieść na ten schemat zarysy mebli?

te płytki Porcelanosa wyglądają fantastycznie. Jakbym urządzała kolejną łazienkę... :rolleyes:

Dzięki za miłe słowa co do płytek :)

Jutro pokoloruję schemat z meblami i wrzucę :)

No dobra, narysowałam na koncepcji :) W korytarzu chcę płytki skończyć za oknem, żeby bezpośrednio nie oświetlało łączenia.

Z kuchnią nie wiem, co zrobić :( w sumie są chyba cztery opcje:

1: aż do sofy (120 cm) ale nie nachodzące na słup

z8bYQa.png

2: do sofy i nachodzące na słup

hzZYvI.png

3: pas 60 cm i nie nachodzące na słup

sRW2pR.png

4: pas 60 cm i nachodzące na słup

XKC3Uh.png

EDIT: Jak tak patrzę, to chyba 2 najbardziej spójnie wygląda. Płytki chyba muszę mieć 60x60, albo 30x60 :) Wszystko lepiej widać, jak się obrazek w nowym oknie otworzy :)

Edytowane przez mi_mała

Taka opcja nie wchodzi w grę :( Chcemy mieć drewno na podlodze w salonie, sypialni, i w części korytarza. W kuchni nie może być drewna (wynikowa doświadczenia i pewności, że w nowym mieszkaniu nie zmienimy przyzwyczajeń, koty pewnie też :)).

bardzo ładne jest takie połączenie, tutaj widac jak jest z węższą wersją :-)

http://img803.imageshack.us/img803/4482/imgp9160.jpg

zastawa TUTAJ

Edytowane przez ivy17

bardzo ładne jest takie połączenie, tutaj widac jak jest z węższą wersją :-)

http://img803.imageshack.us/img803/4482/imgp9160.jpg

Prawie identyczny zestaw kolorystyczny planuję (blat drewniany), podoba mi sie bardzo, dzieki :)

zastawa TUTAJ

zarąbiste, ale jakie drogie....

Jestem za 3 :)

No chyba tak...

Jeśli cienki pas płytek to na bank 3, jeśli gruby - na bank 2. Z grubym chyba będzie za dużo tych płytek i poszatkowana za bardzo będzie podłoga. A 60 cm powinno z powodzeniem wystarczyć na ochronę przed chlapaniem, spadaniem, rozwlekaniem z miseczek przez koty.

Prawie identyczny zestaw kolorystyczny planuję (blat drewniany), podoba mi sie bardzo, dzieki :)

bardzo lubię ten zestaw, dzięki niemu wybrałam swoje płytki do kuchni/jadalni i dębowe schody które pasują do płytek :cool:

Jak napisałaś o tym pasku to pomyślałam własnie o nim ;) tutak tego nie widac za dobrze ale wzroc uwage zeby fuga schowala sie pod cokół a nie została tak na jego brzegi, chyba lepiej to wygląda :-)

rozwlekaniem z miseczek przez koty.

a w którym miejscu beda te miseczki, tam gdzieś przy słupie ??

bardzo lubię ten zestaw, dzięki niemu wybrałam swoje płytki do kuchni/jadalni i dębowe schody które pasują do płytek :cool:

Jak napisałaś o tym pasku to pomyślałam własnie o nim ;) tutak tego nie widac za dobrze ale wzroc uwage zeby fuga schowala sie pod cokół a nie została tak na jego brzegi, chyba lepiej to wygląda :-)

good point - faktycznie trzeba na to uważać, bo paseczek z fugą głupio może wyglądać :)

a w którym miejscu beda te miseczki, tam gdzieś przy słupie ??

nie, pewnie gdzieś przy oknie, blisko kociej szafki :) której umieszczenia jeszcze nie wybrałam :)