Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mi_mała się wykańcza :(

Recommended Posts

Właśnie, najpierw konieczne trzeba zobaczyć. Z bateriami jakoś tak podobnie jest, jak z płytkami - zachwycamy się na zdjęciach, a rzeczywistości już tak nas nie urzekają.

Ostatnio mam takie spostrzeżenie, że sprzęty agd, meble, baterie są chyba przewidziane na 10 lat, u mnie w mieszkaniu wszystko po kolei się sypie, a kupowaliśmy 12 lat temu całe wyposażenie. W związku z powyższym stwierdzam, że do nowego domu nie ma co przesadzać, bo i tak nic nie jest wieczne, a nawet jeśli by było, to gust nam się zmienia i za te 10 lat już zupełnie co innego nam się podoba. My "wykańczamy" się trzeci raz i w drugim mieszkaniu mówiłam o tym pierwszym "jak mogło mi się coś takiego podobać" ;), obecnie też się dziwię niektórym moim wyborom do drugiego mieszkania. Sytuacja zapewne się powtórzy także i w obecnie urządzanym domu. Jak sięgam do moich inspiracji sprzed roku, to też lekkie zdziwienie już teraz mnie ogarnia ;)

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pokażę Wam coś laski i się poradzę :)

Dzięki przeogromnej uprzejmości naszej forumowej Madzi mogłam zobaczyć moją łazienkę z wybranymi przeze mnie materiałami :) No i mam małą zagwozdkę :) Małżonek mi się zbuntował i twierdzi, że on kurkami nawet najbardziej designerskiej baterii kręcić nie bedzie :) Tym bardziej pod prysznicem... Odrobine się z nim zgadzam, jednak te baterie jednootworowe są wygodniejsze :)

Dodatkowo - czarne baterie wyglądają bardzo fajnie, ale nie aż tak fajnie, żeby dupę urywało. A za tą cenę by mogło :p

No to po kolei :)

Wersja z bateriami białymi matowymi, białym grzejnikiem i przyciskiem spłukującym:

rsRRaK.jpg

vtz2iC.jpg

AeuemP.jpg

M0uFCV.jpg

Zdecydowaliśmy się ostatecznie na to, że baterie bierzemy w chromie, rezygnujemy z Donbrachta i bierzemy Zuchetti PAN :) Na kolejnych wizkach z tymi bateriami :)

Porównanie bliskie chrom-czarny:

FBBWiN.png

i złożenie trzech opcji:

rJ7Lb0.jpg

I teraz kolejne pytanie:

1. lustro do blatu (będzie się chlapać, ale moim zdaniem wygląda super :) ):

NjoqND.jpg

2. lustro wyżej (bardziej pragmatycznie):

BWlLHq.jpg

Dodatkowo Madzia zaproponowała inny układ łazienki, bardziej czysty, przestronny... Jedyne co mnie boli to ten korytarz do drzwi, no i konieczność zmiany przyłączy, które będą zrobione przez dewelopera pod opcję 1.

Pokazuję:

W5XuUS.jpg

vJAJy5.jpg

jEz1Tw.jpg

ISDapB.jpg

pDz100.jpg

K1cUO4.jpg

I co o tym myślicie?

Na ręce Madzi kieruję ogromne podziękowania :)