andariel 26.08.2014 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 z przymrużeniem oka ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 26.08.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Dzwoniłam dzis do Ciebie i Mi w wiadomej sprawie.Czy to nadal aktualne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 26.08.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 komórka mi padała a musiałam oszczędzać baterię na aplikację "jak dojadę" A odnośnie pytania, to nie wiem, zależy jaki termin a z Mi to już zupełnie nie wiem, nie poruszałyśmy tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 26.08.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Ok.Zadzwoń to powiem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 27.08.2014 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Subwaya nie było w bryłach 3D Będzie Subway. Aha A te szare płytki na podłodze to Nord Ceram? Fajna ta nowa wersja łazienki, zadam nurtujące mnie pytanie - nie będziesz miała mokrego blatu po wzięciu prysznica? A korytarz to tylko na wizce się taki wydaje, w rzeczywistości na pewno nie jest długi - ile tam jest cm? Miałam Cię jeszcze zapytać - Ty Finish deskę bierzesz z powodu ogrzewania podłogowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 27.08.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Bardzo bardzo ta wersja z kotkiem Takie kinkiety ma Aquaform, max 150 cm http://www.aquaform.pl/kinkiety,SET_RAW_KINKIET,DA000 Ale kiedyś dowiadywałam się u nich o możliwość wykonania innej długości lampy, i nie było problemów z wykonaniem. OCzywiście za odpowiednią opłatą. Nieniską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 27.08.2014 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Zastąpisz czarnymi kinkietami Też będzie pięknie Bardzo bardzo ta wersja z kotkiem Takie kinkiety ma Aquaform, max 150 cm http://www.aquaform.pl/kinkiety,SET_RAW_KINKIET,DA000 Ale kiedyś dowiadywałam się u nich o możliwość wykonania innej długości lampy, i nie było problemów z wykonaniem. OCzywiście za odpowiednią opłatą. Nieniską Pomyliłam się, długość tej ściany to 171,5 cm około Dalej długi, ale nie 250 cm 150 cm lampa by spokojnie dała radę. Aha A te szare płytki na podłodze to Nord Ceram? Fajna ta nowa wersja łazienki, zadam nurtujące mnie pytanie - nie będziesz miała mokrego blatu po wzięciu prysznica? A korytarz to tylko na wizce się taki wydaje, w rzeczywistości na pewno nie jest długi - ile tam jest cm? Miałam Cię jeszcze zapytać - Ty Finish deskę bierzesz z powodu ogrzewania podłogowego? Na podłodze Terratinta Betoncrete Minimal Matt Rektyfikowana w rozmiarze 60x60 "Korytarz" miałby 85 cm. Co do mokrego blatu, to myślę, że raczej nie będzie, do blatu jest 160 cm Fertig-Deskę z Jawor-Parkiet Biorę dwuwarstwówkę, bo podłoże raczej dość słabe w blokach robią, i wolałabym nie mieć problemów z litym drewnem. Ze wszystkich dwówarstwówek ta i chyba Khars (ale mogę się mylić ) mają 6 mm warstwę użytkową drewna. Starczy na dwa cyklinowania. A później to chyba przyda się remont generalny Jestem po rozmowie z deweloperem, i pomimo że mojego piętra jeszcze nie ma, nie mogę już wprowadzać zmian w projekcie. Czyli pozostaje pogadanie z brygadą od łazienki i samodzielne przerabianie instalacji, z utratą gwarancji dewelopera. Zobaczę, jak by to wycenili, ale do przeniesienia byłby oppływ pralki - bardzo daleko od pionu, kaloryfer - te dwie rzeczy wymagałyby kucia ścian przez dosłownie całą łazienkę. Dodatkowo gniazdka, ale to pikuś No i największy chyba kaliber - przygotowanie podłogi pod odpływ liniowy - deweloper wszystko z odpowiednimi spadkami przygotowuje mi pod opcję 1 Trzeba byłoby kuć podłogę w prawie połowie łazienki, wyrównywać w miejscu "obecnego" prysznica i odpowiednio przygotować w rogu obok Zobaczę, jaka będzie wycena tych prac... Najgorsza jest utrata gwarancji, w obecnym mieszkaniu się nam przydała Pomyslimy, wszystko zależy, jak wyceni te prace moja przyszła brygada i jak pracochłonne będą te zmiany. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez mi_mała dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 27.08.2014 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Myślę dalej - chcę wypracować dwie wersje - jedną na wypadek, gdyby zmainy okazały się gotówkożerne i spowodowałyby miesieczny łazienkowy armageddon. Wersja Madzi jest spójna - i nie wymaga żadnego podrasowywania Piękna jest po prostu, czysta w formie i prosta. Wersja 1, według naszego pomysłu, po skasowaniu wnęk za WC wymaga podrasowania - ściana zrobiła się lekko goła i aż mnie ciągnie, żeby na ten przykład powiesić tam delikatną półeczkę drewnianą (jak blat) i postawić na niej jakąś grafike czy coś... Czy to byłby dobry pomysł? Porównanie ściany WC przed i po usunieciu wnęk: Myślę o czymś takim: http://designyourlife.pl/wp-content/uploads/2014/03/p%C3%B3%C5%82ki-na-obrazy-1024x768.jpg http://www.stylidesign.pl/zdjecia/produkty/duze/2013042312385801-Oswietlone-drewniane-polki-w-lazience.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 27.08.2014 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Albo może zrobię standardową (niską) zabudowę stelaża WC i obłożę go tymi drewnopodobnymi płytkami? Nie mam wizji, chyba jestem "prawdziwą babą" , tysiąc pomysłów, żaden dobry, potem żadnego - a taki z definicji też zły... O czymś takim myślę: http://2.bp.blogspot.com/-qYnqPFc1O3Q/TwSEmo42vFI/AAAAAAAAE2M/mIPD7Wq4leM/s320/DSCN5421.JPG blog "a życie kołem się toczy" taką fajną półkę znalazłam, może coś takiego kombinować? http://czarnekreski.blox.pl/resource/wc_215.jpg czarnekreski.blox.pl DekoSign robi coś takiego - lustra samoprzylepne, może własna kompozycja? http://img.ec24h.pl/lumina/tmp/b/9/8/4/news/pusta-sciana-pozbawiona-wyrazu-stworz-wlasny-projet-2.800x800.jpg ale to już chyba przekombinowane. Dziś mam gorączkę i czuję się kiepsko, więc chyba muszę zalec... nic dobrego nie wymyślę... Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez mi_mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.08.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Mi, Ty jednak masz ciągoty do półek i wnęk Zostaw tę ścianę czystą, bez niczego. A jak już masz potężne ciśnienie na zrobienie tam czegokolwiek, to nie półki, please, ale może obrazek w ramce, czarnej naturalnie, z napisem np. "Every tub must stand on its own bottom", ładną czcionką. Czyli prosto i subtelnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 27.08.2014 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Mi, Ty jednak masz ciągoty do półek i wnęk Zostaw tę ścianę czystą, bez niczego. A jak już masz potężne ciśnienie na zrobienie tam czegokolwiek, to nie półki, please, ale może obrazek w ramce, czarnej naturalnie, z napisem np. "Every tub must stand on its own bottom", ładną czcionką. Czyli prosto i subtelnie No chyba mam jakieś takie ciągoty Mam straszne cisnienie, mam nadzieje, ze tylko dziś w połączeniu z gorączką Może jutro przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.08.2014 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Niech przejdzie, zdrowiej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 28.08.2014 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Kwadratowy obraz olejny. Wilgoć mu nie zaszkodzi. A jak Ci się znudzi możesz powiesić inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 28.08.2014 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Ja tez jestem za obrazem bez poleczki. Dlaczego, nie możesz wprowadzać zmian, skoro waszego pietra nie ma? Bo już zamknęli termin zgłaszania zmian lokatorskich. Tak to niestety już jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 28.08.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Na podłodze Terratinta Betoncrete Minimal Matt Rektyfikowana w rozmiarze 60x60 "Korytarz" miałby 85 cm. Co do mokrego blatu, to myślę, że raczej nie będzie, do blatu jest 160 cm Fertig-Deskę z Jawor-Parkiet Biorę dwuwarstwówkę, bo podłoże raczej dość słabe w blokach robią, i wolałabym nie mieć problemów z litym drewnem. Ze wszystkich dwówarstwówek ta i chyba Khars (ale mogę się mylić ) mają 6 mm warstwę użytkową drewna. Starczy na dwa cyklinowania. A później to chyba przyda się remont generalny Dziękuję za odpowiedź, pięknie wyglądają na wizualizacji A, czyli jesteś zdecydowana na deskę warstwowową (Fertig i Finish to to samo, firma się podzieliła, jakaś rodzinna to była). Bo ja już też miałam to mieć, ale podłoże mi wzmocnią i za 1000 zł więcej będę miała litą deskę dębową 21 mm. Bo już zamknęli termin zgłaszania zmian lokatorskich. Tak to niestety już jest... Chyba brak im dobrej woli, u nas też był termin określony, ale dopóki mogli, czyli piętra nie było, szli na rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 28.08.2014 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Dziękuję za odpowiedź, pięknie wyglądają na wizualizacji A, czyli jesteś zdecydowana na deskę warstwowową (Fertig i Finish to to samo, firma się podzieliła, jakaś rodzinna to była). Bo ja już też miałam to mieć, ale podłoże mi wzmocnią i za 1000 zł więcej będę miała litą deskę dębową 21 mm. Chyba brak im dobrej woli, u nas też był termin określony, ale dopóki mogli, czyli piętra nie było, szli na rękę. Chyba jestem, pewnie będę zbierać oferty koło grudnia-stycznia. Zbadamy stan wylewki i wtedy okaże się, czy parametry nadają się na litą dechę, czy lepiej nie ryzykować... I wtedy podejmiemy decyzję. Wolałabym oczywiście litą dechę Co do dobrej woli - jedne zmiany lokatorskie mam już zgłoszone w terminie i opłacone. Zaaneksowane w akcie itp. Może faktycznie trochę jej brak, ale tłumaczą się tym, że mają już zamknięte plany, wyliczenia itd. i nie chcą wprowadzać do nich poprawek. Nie jestem w stanie dyskutować z argumentem, że zgodnie z umową termin upłynął. Pewnie są bardziej elastyczni deweloperzy - mój taki nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 28.08.2014 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Zazdroszczę w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.08.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Madzia to super zdolna dziewczyna . Świetnie wyprostowała i poukładała Twoją łazienkę . O wygódce dla kotka już nie wspomnę . Czarne baterie wyglądają bosko, ale chrom też jest ok . Gdyby lustro było w mojej łazience to nie sięgałoby baterii Mi, a może po prostu zapytaj czy coś jeszcze można zmienić. Terminy terminami, ale czasem wydaje nam się, że już nic się nie da, a okazuje się, że się da Pytanie nic nie będzie kosztowało (no może trochę się spocisz z emocji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 29.08.2014 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Zgadzam się z Tobą Julianno w pełnej rozciągłości co do talentu Madzi Ja, tak jak pisałam, jestem już po rozmowach z deweloperem. Wyszłam z tego samego założenia co Ty - pogadać nie zaszkodzi, najwyżej stracę trochę nerwów. Pobiegłam z tą wersją następnego dnia po tym, jak dostałam ją od Magdy, pokazałam ją Wam i wzbudziła pozytywny oddźwięk. W polu stracenia nerwów osiągnęłam dużo w polu negocjacji poległym z kretesem: usłyszałam, że mam zgłoszone zmiany, termin na poprawki minął i deweloper żadnych już nie przyjmie. To też do końca nie jest zła wola umowę mam w formie aktu. Plany mieszkania są załącznikami. Odbieram mieszkanie zgodnie z umową. Czyli kolejna zmiana to kolejny aneks do aktu notarialnego - czyli konieczność angażowania pełnomocnika dewelopera oraz projektanta budynku do wrysowania zmian. Gdyby deweloper był mniejszy i mniej przejmował się zgodnością planów ze stanem faktycznym i projektem może dopuszczałby zmiany w biegu i na SMS. Ale nie jest - wszystkie sprawy załatwiane są w pełni formalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 29.08.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Bo już zamknęli termin zgłaszania zmian lokatorskich. Tak to niestety już jest... Mi, a wiesz jaka firma wykonuje instalacje? Może spróbuj do nich uderzyć. Piszę to, bo moja firma zajmuje się instalacjami, m.in. w budynkach mieszkalnych, i jeśli ktoś by się zgłosił to nie byłoby problemu. Chociaż... jeśli deweloper takie a nie inne stanowisko trzyma to może się nie udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts