kamilaa 13.09.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Plafon Mi spotkałam w necie taką ścianę. Zdjęcie zostało przerobione filtrem w Photoshopie i wygląda jak malowane akwarelą. [ATTACH=CONFIG]279369[/ATTACH] Nie moglam sie powstrzymac. Po pierwsze to witam sie jesli jeszcze sie tu nie witalam. (niestety nie pamietam). Pomysl z tapeta jest swietny. Szczeka opada. Trzymam kciuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.09.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 A co sądzsz o takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 13.09.2014 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 (edytowane) Kasiu, nie wiem, jak to się będzie graficznie obrabiało, bo nie mam wyczucia, a Ty zapewne od razu widzisz, ale potrzebuję czegoś bez wody, z większą ilością widocznych drzew i zielonego http://thumbs.dreamstime.com/x/fresh-green-forest-16610271.jpg 16610271 http://thumbs.dreamstime.com/x/pine-forest-6821256.jpg 6821256 http://thumbs.dreamstime.com/x/green-forest-14610380.jpg 14610380 Edytowane 13 Września 2014 przez mi_mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 13.09.2014 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Nie moglam sie powstrzymac. Po pierwsze to witam sie jesli jeszcze sie tu nie witalam. (niestety nie pamietam). Pomysl z tapeta jest swietny. Szczeka opada. Trzymam kciuki:) Dziękuję w imieniu męża i Pesteczki To oni wymyślili Małżonek tapetę, Pestka upgrade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 14.09.2014 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Dziękuję w imieniu męża i Pesteczki To oni wymyślili Małżonek tapetę, Pestka upgrade W grupie sila;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.09.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 co dwie głowy... Mi nadal myślisz o ścianie roślin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 14.09.2014 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 co dwie głowy... Mi nadal myślisz o ścianie roślin? [ATTACH=CONFIG]279711[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]279709[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]279710[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]279712[/ATTACH] Tak, myślę nadal, ale na pewno nie w formie paneli - zamówiłam takie, przyszły - no i nawet nie spróbowałam posadzić w nich roślin - nie miałyby najdrobniejszych szans na przetrwanie. W salonie powieszę obraz, a zielenić będę balkon Jakieś karłowate drzewka i pnącza. I trawy do drzewek Na razie podglądam Twoje porady w Basiowym planowaniu ogrodu I spisuję sobie rośliny, które najbardziej mi się podobają Pewnie skończy się na roślinach w doniczkach i stelażu na ścianach. Czyli prawie dokładnie o czymś takim, co pokazałaś na załączonych obrazkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 14.09.2014 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 (edytowane) Sposoby układania parkietu: http://www.parkiety-orzechowski.pl/images/wzory/wzory.jpg chyba postawimy jednak na klasyczny (ale z gotowych elementów już poolejowanych do ułożenia) dębowy parkiet lity Klasyczny układ w jodełkę pojedynczą? http://parkiety.epodlogi24.com/wp-content/uploads/2012/01/JODE%C5%81KA.jpg Edytowane 14 Września 2014 przez mi_mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.09.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 A jednego nie pokazałaś. HA, HA i to takiego, który uważam za najciekawszy. Chevron French flooring patern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.09.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Pestko to chyba tez taki układ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.09.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Dokładnie We Francji bardzo popularny w starych paryskich kamienicach. Ma styl i klasę. Świetnie pasuje do wnętrz w każdym niemal stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 14.09.2014 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 (edytowane) Tak kochane, znam i lubię ten wzór... Tylko mi go nikt na gotowo w dwa dni z gotowych elementów nie ułoży... Więc zostaniemy ze zwykłą jodełką pojedynczą z gotowych elementów Klasyczna jodełka też nie jest zła http://www.leroymerlin.pl/files/fs-upload/fckeditor/image/userfiles/image/articles/125/main_art.jpg Edytowane 14 Września 2014 przez mi_mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.09.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Pewnie, że Herringbone nie jest zły Jest to ładny wzór. A czemu aż w dwa dni Tego też nikt tak prędko i dobrze nie ułoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 14.09.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 No właśnie, nie spieszyłabym się tak bardzo W dwa dni??? Na dodatek przy litym parkiecie zwróciłabym większą uwagę na jego jakość niż na sposób ułożenia. Zdarza się, że sposób ułożenia wymarzony, ale niestety problemy występują ze względu na źle dosuszone drewno, nieodpowiednią wilgotność w pomieszczeniu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 14.09.2014 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Chcemy kupić Massive Parkiet - już gotowe elementy , poolejowane - tu już jest zabawa jak w klocki - na 40m, które mamy do ułożenia to mniej więcej dwa dni roboty podobno No i na koniec zostaje poolejowanie ułożonej podłogi - i koniec Bez cyklinowania i czekania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 14.09.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Jeżeli podłoga będzie klejona do podłoża, to bardzo "wrażliwym" i niestety mocno zaskakującym etapem jest ocena wylewki, a następnie zapisy w umowie z wykonawcą. O tym na etapie planowania się nie myśli niestety. Standardowa wylewka często nie spełnia wymagań, jakie musi spełniać przy klejonym parkiecie litym. Zapisy umowy są takie, że owszem położą Ci na każdym podłożu, ale bez gwarancji. No chyba że skusisz się na "podrasowanie" swojej wylewki, co kosztuje majątek. A jeśli chodzi o gotowe podłogi to ponoć tylko Kahrs ew. Tarkett... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 14.09.2014 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 No o badaniu wylewki nie piszę, ale oczywiście bedzie. Deweloper przygotowuje nam wzmocnioną i grubszą wylewkę, więc jej parametry na lite deseczki parkietowe powinny być OK. Podawałam już wstępne parametry na wątku podłogowym i panowie mówili, że powinno być w porządku. Na pewno zrobimy pomiary - a na podłogę chcemy mieć całosciową gwarancję - czyli materiał bierzemy od wykonawcy, żeby się później nie przerzucać odpowiedzialnością: materiał i położenie Zobaczymy, na razie jestem dobrej myśli Jeśli kupowałabym parkiet, to wolałabym lity, na pewno nie trójwarstwowy... Masa mitów narosła wokół parkietów i podłóg drewnianych, jak np. ten, że się na podłogówkę nie nadają - ludzie się straszą i powtarzają, a czasem tak mało w tym prawdy niestety Mieliśmy w kamienicy na kiepskim podłożu 20-letni parkiet lity - wszystko z nim było w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.09.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 W mieszkaniu rodziców lity dębowy parkiet leży od 1053 roku. W 1962, gdy się wprowadziliśmy, był przełożony, bo były szpary między klepkami. Wycyklinowany i polakierowany. Lakier w miarę upływu czasu marniał, ale klepka jest nadal świetna. Co drewno, to drewno U mojej sąsiadki od 10 lat leży na podłogówce lita deska dębowa lakierowana. Zimą w jednym tylko miejscu pojawia się szpara na 5 mm. W jednym (!), a cały dom ma 600 m2, z czego większość to deska na podłogówce. Mam wrażenie, że w tym i innych przypadkach, to co nam mówią sprzedawcy i producenci ma na celu zmuszenie klientów do kupowania coraz droższych produktów ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 14.09.2014 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Dokładnie Też mi sie tak wydaje Nie kupię dla spokoju ducha parkietu z 3 mm warstwą drewna, bo witki opadają to wystarczy kluczem zarysować i po drewnie Drewno jest bardzo wytrzymałe - od lat kładzione były na podłogach w wiejskich domach i mieszkaniach - gdzie nikt nie sprawdzał jakości wylewek Jak połódkowały - zrywało się, wymieniało i było OK. Aga ma chyba litą sosnę - i kłądli sami - i z podłogą wszystko w porządku. Więc nie ma co się za bardzo przerażać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 14.09.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 To w takim razie ja też jestem dobrej myśli, skoro wszystko masz pod kontrolą Niestety moi znajomi (sztuk 3 mieli niezbyt dobre doświadczenia. Jeden w ogromnym mieszkaniu w ubiegłym roku miał olbrzymie problemy z polskim dębem bielonym. Ostatecznie wyszło na to, że ma kupić nawilżacze powietrza, a parkietu już naprawić się nie dało, tzn. szpary pozostały. Co dalej nie wiem, bo nie pytam, nie chcąc go denerwować. U drugich znajomych w wielkim domu jednorodzinnym parkiet na piętrze porozsychał się i "straszy" szparami (wykonany 3 lata temu), na dole podłoga z drewna egzotycznego - piękna i bezproblemowa. Trzeci znajomy miał problemy z wylewką - machnął ręką i zdecydował się kłaść na zasadzie "nie będziemy się martwić na zapas". Dzisiaj też ktoś tu na forum pytał jakie mogą być przyczyny "powstania" parkietu położonego 10 miesięcy temu. Niestety nie znam żadnych pozytywnych przykładów, tylko te które opisałam, więc bałam się podłogi jak ognia no i padło na deskę warstwową i to kładzioną pływająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts