Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mi_mała się wykańcza :(

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chętnie, tylko ta odległóść:bash: Ostatnio wróciłam z targów z regałem - strach wychodzić normalnie;)

Ty to szalona i odważna kobieta jesteś :) Nie planuję targania regałów, ale muszę zobaczyć, kto się wystawi i pozbierać kontakty :)

ooo moze sie uda dotrzeć ;-)

Umówmy się :)

bardzo dobry pomysł :)

ja chętnie przyjadę - ale w niedzielę, bo w soboty to Ł ze mną nie ruszy się na bank

a Wy kiedy laseczki???

Strasznie się cieszę :) Jak najbardziej pasuje mi niedziela, zbierzmy się tłumnie koło 11, a potem polecimy sobie na kawę i ploty :)

Dziewczyny, byłam pewna, jak ma wyglądać moja kuchnia, ale ostatnio, im wiecej ich przeglądam, pojawiają sie pytania...

Plan wygląda tak:

http://imageshack.com/a/img910/4287/LGZuUL.jpg

I teraz pytania:

1. czy górne szafki robić tak wysokie jak na tej wizce, czy maksymalnie wąskie, żeby się jeszcze nadawały do użytku i włożenia czegoś, coś w tym stylu:

67291_600637393373407_2679783324616531068_n.jpg?oh=8f6ccf419d668c02221dea7dacd83d82&oe=54B02D8C&__gda__=1424049576_ed161b74514ab524de2e6937feeb2eb7

zdjęcie z FB design me too

2. czy pionowe ścianki przy blacie i spód szafek górnych zrobić fornirowane tak, żeby powstała ramka?

3. czy na ścianie robić białe spieki czy fornirowaną płytę?

Spieki pochłoną kupę kasy. Spytaj Bami. Ona projektowała u siebie spieki kwarcowe.

Mnie się podoba „drewniane pudełko” – cały środek: blat, szafki, ściany frontowa i boczne wykonane w drewnie. Czyli zdjęcie zdjęcie z FB design me too. Koniecznie z rameczką o grubości blatu naokoło.

Co do dzielenia szafek, rozważała to starannie Julianna 16. Ja nie mam zdania. Tyle chyba, że to zależy od Twoich potrzeb i łatwości sięgania do górnej części szafek. Drzwiczki możesz podzielić pionowo, albo na kwadraty.

Ten spiek to mam już ogarnięty i nie jest źle :)

Boję się pudełeczka z dnem, zeby się za ciężko nie zrobiło...

Górnych szafek - tych w fornirze nie chcę dzielić - właśnie chcę, żeby były maksymalnie długie - i dlatego zastanawiam się, czy nie zrobić jeszcze niższych białych górnych szafek z drugiego rzędu.

Edytowane przez mi_mała

Na placu Unii w tym centum szopingowym w podziemiu są barki, restauracyjki, takie tam miejsce ze stolikami. Trudno się tam zgubić. Może tam się umówmy.

Ja bym się raczej bała, że jak opuścisz białe szafki niżej to zacieśnisz przestrzeń. Ale tu gra rolę ile potrzebujesz schować.

Pudełeczko drewniane przymierzałam kiedyś dla Gumisiowej. Ona ma w kuchni taką wnękę, ale bez szafek i z granitowym czarnym blatem. Wyszło Ok.

pamiętam kuchnię Gumisiowej, wyszło im to świetnie, a u Ciebie zdecydowanie taka opcja powinna pasować. Jakoś nie przekonują mnie superwąskie szafeczki. Mam jedną 30-tkę i w sumie jest mniej praktyczna jak dla mnie niż te szersze (z drugiej strony miała byc tylko na kubki i do tego akurat jest OK. Ale tylko wąskich na pewno bym nie chciała)

Targi rzeczy ładnych brzmią strasznie kusząco, można się dołączyć do wyprawy, jakby mi sie udało nie kończyć akurat jakichś pracowych rzeczy w ten weekend? ;)

Zazdroszczę Wam spotkania - to moje wygwizdowo ma swoje wady:(

--

Mi, ja jestem za spiekami - uwielbiam je -u siebie odpuściłam,bo za dużo faktur mi się wydawało ale podoba mi się pierwsza wersja Twojej kuchni. Ja też już wiele razy kombinowałam, bo coś mi się opatrzyło, a potem wracałam do planu pierwotnego:yes:

pamiętam kuchnię Gumisiowej, wyszło im to świetnie, a u Ciebie zdecydowanie taka opcja powinna pasować. Jakoś nie przekonują mnie superwąskie szafeczki. Mam jedną 30-tkę i w sumie jest mniej praktyczna jak dla mnie niż te szersze (z drugiej strony miała byc tylko na kubki i do tego akurat jest OK. Ale tylko wąskich na pewno bym nie chciała)

Targi rzeczy ładnych brzmią strasznie kusząco, można się dołączyć do wyprawy, jakby mi sie udało nie kończyć akurat jakichś pracowych rzeczy w ten weekend? ;)

Ależ oczywiście że się można a nawet trzeba dołączyć :) Ja zamierzam tego dnia nie kończyć ŻADNYCH pracowych rzeczy, choćby się waliło, paliło i dział inny armageddon :)

Fajnie że piszesz o swoich doświadczeniach, bo są bardzo pomocne :) No właśnie obawiam się tych węższych szafeczek, że bedą nieużyteczne. Ale tu pomysł Pestki rozwiązuje problem :)

Zazdroszczę Wam spotkania - to moje wygwizdowo ma swoje wady:(

Się nie zazdrości, tylko się przyjeżdża :lol2::rotfl:

Mi, ja jestem za spiekami - uwielbiam je -u siebie odpuściłam,bo za dużo faktur mi się wydawało ale podoba mi się pierwsza wersja Twojej kuchni. Ja też już wiele razy kombinowałam, bo coś mi się opatrzyło, a potem wracałam do planu pierwotnego:yes:

Mi też się spieki niesamowicie podobają - i powinny być dobrym rozwiązaneim nad blat - bo oprócz co najwyżej płyty, to nic innego mi się nie podoba - szkło odpada, nie chciałabym kłaść płytek z fugami - wolałabym jednolitą, niepoprzecinaną przestrzeń - i one to gwarantują.

Co do projektu - to faktycznie, jak już go mam, to zaczynam kombinować... Coś tam sobie malowałam, próbowałam już różnych zestawień kolorów, ale zawsze wracam jednak do tej białej ramki, drewnianego blatu i fornirowanych górnych dolnych szafek :) Chyba najbardziej mi takie zestawienie leży :) Ale nie wykluczam, ze próby kombinowania podejmę :)

Mi, nic nie zmieniaj, projekt masz bardzo dobry :) Jest lekko i proporcjonalnie. Ewentualnie pomyśl o piekarniku pod płytą ;)

Dziękuję :) O piekarniku wyżej marzę :) Teraz mam pod płytą i nie lubię tego rozwiązania - a dodatkowo jestem takim ciumakiem, że się już dwa razy w rękę grillem przypaliłam :bash: Tak więc wyżej będzie bezpieczniej (dla mnie).

Szafki zrób jak french open. Drzwiczki będą wtedy wąskie, a po otwrciu szeroko. Tak zdaje się w swojej kuchni zrobiła Magda 34.

W sensie otwierane parami na zewnątrz jak we french fridge? Bardzo dobry pomysł, będzie dużo miejsca, a podziały będą zgodne z dołem :) Kurcze, że też człowiek nie myśli o najprostszych rozwiazaniach :) Uchwyty będą chowane, wiec nic nie zaburzy odwrotne otwieranie - a miejsca będzie wiecej :)

Edytowane przez mi_mała

ja bym nic nie zmieniała w tej wizce - jest bardzo miła dla oka i taka nieprzesadzona

a opcja otwierania szafek bardzo dobra - mam tak teraz u rodziców i szafki są bardzo pojemne... tylko tu mam jeden minus bo przy lewych drzwiczkach jest deseczka od środka maskująca łączenie i muszę najpierw otworzyć prawe by móc otworzyć lewe - wkurzające!

W końcu od czego forum :) co dwie głowy...

Święta prawda ;)

ja bym nic nie zmieniała w tej wizce - jest bardzo miła dla oka i taka nieprzesadzona

a opcja otwierania szafek bardzo dobra - mam tak teraz u rodziców i szafki są bardzo pojemne... tylko tu mam jeden minus bo przy lewych drzwiczkach jest deseczka od środka maskująca łączenie i muszę najpierw otworzyć prawe by móc otworzyć lewe - wkurzające!

Dzięki Karola, przekonujecie mnie :p

No tej deseczki to nie chcę - mają się otwierać niezależnie :)

No nie? A nie tak łatwo na to wpaść :)

Wiecie co, opatrzyły mi się Forki.... Aga miała rację - i chyba kupię polecaną przez nią

Tylko jakie:

Lampa:

http://www.topsonlighting.com/image/cache/data/Pandent%20Lamp/TSP001/serge%20mouille%20three%20arms%20ceilling%20lamp%20topnson%20lighting000-800x800.jpg

http://www.designfurniture.asia/wp-content/uploads/2013/05/EL016.jpg

czy plafon?

010_l.JPG

http://www.kissthedesign.ch/images/Serge_Mouille_Editions/applique_araignee_3bras_mouille/plafonnier_araignee_3bras_serge_mouille_spec.jpg