Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mi_mała się wykańcza :(

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ciekawe ile Ci się jeszcze zmieni zanim powiesisz w końcu te lampy :yes: Mnie zmienia się co chwilę dopóki nie kupię:D

Pewnie dopóki nie zawisną co chwila będzie nowy pomysł... Ale tak szczerze mówiąc - na oświetlenie nie mam pomysłu...

Pewnie dlatego pójdę w stronę polecaną przez projektantkę :)

Ja bym Ci odradziła, tak na gotowo w szczegółach. Zamieszkasz, to poczujesz wnętrze. Zostaw sobie trochę decyzji do tego momentu.

Ze światłem tak może być, że jak zobaczysz mieszkanko, to dojdziesz do wniosku, że spodziewałaś się czegoś innego. Wizualki strasznie kłamią jeśli chodzi o efekty oświetleniowe.

Ja bym Ci odradziła, tak na gotowo w szczegółach. Zamieszkasz, to poczujesz wnętrze. Zostaw sobie trochę decyzji do tego momentu.

Ze światłem tak może być, że jak zobaczysz mieszkanko, to dojdziesz do wniosku, że spodziewałaś się czegoś innego. Wizualki strasznie kłamią jeśli chodzi o efekty oświetleniowe.

Zdaję sobie sprawę z tego, że wizki przekłamują światło i jego natężenie. Dlatego nie urządzamy w szczegółach, a stałe elementy, które i tak będą konieczne jak lampa nad stołem i nad stolikiem w salonie, z których korzystamy wieczorami. Lampy podłogowe i inne doświetlające elementy wybierzemy jeśli będą potrzebne już na miejscu :)

To też kwestia finansów: nie kupimy potem tego wszystkiego jednorazowo :) A nie jestem dobra w oszczędzaniu, więc muszę teraz sukcesywnie wszystko zbierać.

A ja mieszkam z żarówkami i powiem Ci, że bardzo mi dobrze, chociaż z lampami jest jeszcze lepiej. Ale przynajmniej proces jest żywy i żyjemy zmianami. Ale to pewnie tez kwestia nastawienia. Cieszymy się tym czego nie da się zmienić :)

To kwestia nastawienia i osobniczych preferencji. Jesteście artystami i kręci Was proces tworzenia :) My jesteśmy odbiorcami, interesuje nas efekt końcowy, który wraz z pełną funkcjonalnością chcielibyśmy osiągnąć w jak najkrótszym czasie :)

Pewnie dopóki nie zawisną co chwila będzie nowy pomysł... Ale tak szczerze mówiąc - na oświetlenie nie mam pomysłu...

Pewnie dlatego pójdę w stronę polecaną przez projektantkę :)

Mnie też z oświetleniem jest najtrudniej ale w tej kwestii liczę na wsparcie fm;)

Faktycznie z niektórymi decyzjami warto poczekać do momentu, aż wjadą jakieś meble, choć wiem, jakie to trudne, bo chciałabym zamieszkać w gotowych wnętrzach ale wiem też, że mogąc liczyć tylko na własne wybory, łatwiej będzie uniknąć błędów mając więcej danych;)

Edytowane przez _Chloe_

Jodełka :)

http://imageshack.com/a/img538/9416/sFdkq7.jpg

Możliwe, że czarne baterie wrócą... Zuchetti Pan ma takie w przyzwoitej cenie - przynajmniej baterię podtynkową umywalkową... Muszę poszukać, jak tam z ceną baterii prysznicowej :)

http://cdn23.epasaz.smcloud.net/t/photos/thumbnails/1240/pochwala_minimalizmu2_632x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

No właśnie przeglądam i albo mi się nie podobają, albo zabijają ceną. Dornbracht odpada - cena i kręcone kurki. Na wycenę Zuchetti czekam. Jak mnie zabije zostanie chrom.

Chociaż bardzo chciałabym czarne :)

W to że w pół roku ceny zamienią się w zjadliwe średnio wierzę, bo to nadal towar nie popularny i mało dostępny, przynajmniej u nas :(

Są dziewczyny na forum, które sprowadzały różne elementy z Niemiec, Holandii. rozejrzyj się, może znajdziesz lepszą cenę. Któraś nawet wannę sprowadzała z Niemiec i wyszło taniej niż tu na miejscu.

Ta strona, to chyba jest od Magdy 34 http://www.armaturendiscounter.de/ReigaGbR2-h1649-Dornbracht-Bad.html

Szukałam, ale albo kiepsko trafiam, albo mało atrakcyjne te zagraniczne ceny - lepiej niż u nas, ale d...py nie urywa :)

meanwhile....:

http://cdn.freshome.com/wp-content/uploads/2014/04/kitchen-2.jpg

Cały projekt Kasi Orwat:

http://freshome.com/2014/04/30/masculine-black-white-apartment-spiced-colorful-details/