Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mi_mała się wykańcza :(

Recommended Posts

Witaj mała mi!

Trafiłem na Twoj temat na tym forum i muszę przyznać ze jest genialny!

Właśnie kupiłem z żoną mieszkanie które będzie oddane przez dewelopera w grudniu 2015 dlatego chciałbym wykonać kilka wizualizacji komputerowych i w tej sprawie do Ciebie piszę! Jakiego programu używasz do projektowania wnętrza? I czy on domyslnie pozwala na swotrzenie tekstury np. Kafelkow z dowolnego zdjęcia, czy tekstury z kafelkami i podłogą pobieralas/tworzylas w innych programach?

Będę Ci baaaardzo wdzięczny za odpowiedz!

Serdecznie pozdrawiam i życzę Ci udanego weekendu!

-A.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj paytoread :welcome:

Jeśli chodzi o wizualizacje, to korzystam z pomocy profesjonalistów :)

Można wspomóc się programem roomstyler: http://roomstyler.com/, jest darmowy, pozwala na robienie prostych wizualizacji - ale ma dość skromną bibliotekę.

Życzę powodzenia i braku opóźnień w odbiorze :)

Widziałam wczoraj podobne uchwyty jak rozważasz ;) chociaz jak patrze teraz na fotki to jednak sa inne :rolleyes:

wrzucę może komuś się spodobają :rolleyes:

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/fb/24/81/fb2481a5fcac7a5c7ec007777b6d9f82.jpg

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/f8/39/df/f839df2fb3a38da676b4f3370afd12db.jpg

Kuchnia w BRW Al. Jerozolimskie :)

To wg mnie zależy od tego jak się na niej siedzi. Ładna, lekka :)

Dla mnie ważna jest głębokość siedziska. Marzę o 110 cm i poduchach pod plecy, tak żeby zmieścić się z podwiniętymi nogami.

Edytowane przez pestka56

Szezląg z obydwu stron to chyba nie najlepszy pomysł. Jestem za podnóżkiem, który jest bardziej uniwersalny do wykorzystania. Mamy teraz dwa olbrzymie podnóżki i sprawdzają się jako siedzisko dla dwóch osób, kiedy mamy gości, czasami służą jako stolik na laptopa, bywają półką na ksiażki i tronem kota :). Najfajniejsze w ich jest to, że można je przestawiać, a szezląg będzie w jednym miejscu i nie raz stwierdzisz, że jest zawalidrogą.

ścianki działowe samonośne:

http://m.ladnydom.pl/budowa/1,135417,6126509,Stelaze_lazienkowe___wieszaki_na_sedes__bidet_i_umywalke.html

znacie się może na tym? Muszę zbudować samonośną ściankę, na której zawisnąć ma telewizor. Trzeba to pewnie czymś porządnie wzmocnić, jakieś kotwy, stelarze... Ścianka ma nie dotykać sufitu: ma mieć wymiary: szerokosc 150, wysokość 145, grubość 15.

Samonośny system instalacyjny (wolno stojący). W zależności od producenta na rynku spotkamy różne nazwy: TECE-Profil, Viega Steptec, GIS firmy Geberit lub Rapid SL firmy Grohe. System składa się z szyny (profilu) o specjalnie opracowanym kształcie, różnych szybkozłączek oraz uproszczonych modułów do mocowania miski ustępowej, bidetu i umywalki, ale stosuje się też standardowe stelaże. Korzystając z tych systemów, można zbudować:

- półwysep - dochodzący do ściany mieści się nawet w niedużych łazienkach,

- wyspę - wymaga łazienki o większej powierzchni, bowiem wokół wyspy zostawia się odpowiednio dużo miejsca do chodzenia ze wszystkich stron.

Wolno stojącą ściankę bez kłopotu obciążymy urządzeniami po obu jej stronach lub zainstalujemy dwukomorową umywalkę z dwiema bateriami i syfonami - takie rozwiązanie nie zawsze jest możliwe przy zastosowaniu standardowych systemów stelaży. Aby konstrukcja była jednak stabilna i wytrzymała, trzeba oczywiście przestrzegać dopuszczalnych wysokości i grubości ścianek podawanych w tabelach do projektowania.

Cała wewnętrzna przestrzeń ścianki - pomiędzy poszczególnymi stelażami - może być wykorzystana w dowolny sposób. Zazwyczaj ukrywa się w niej wszelkie instalacje: wodną, kanalizacyjną, a nawet elektryczną - na przykład do oświetlenia lustra. Ściankę można obudować nie tylko płytą gipsowo-kartonową, ale też płytą meblową i wykonać z niej półki lub szafki na przydatne drobiazgi łazienkowe. Dodatkowo taki system samonośny umożliwia stworzenie w dowolnym miejscu łazienki wnęki z oświetleniem lub zabudowy do wanny.

Uwaga! Wielu fachowców coraz częściej używa samonośnych systemów do budowy ścianek w pokojach lub wyspy w kuchni.

A może taka sofa:

http://www.furninova.com/sites/default/files/styles/product_lifestyle_custom_user_desktop_1x/public/fur/en/product/noir/lifestyle-images/noir_46a6317_0.jpg?itok=ap1J4Qw3

Mi, nie pomogę ze ściankami, bo budowaliśmy tylko taką nowo powstałą między pokojem a kuchnią ale do sufitu..

Mam natomiast pytanie - wiesz, jak się nazywa ten stolik? Chyba pasowałby mi do koncepcji, a nie wiem, jak go znaleźć..

Chloe spray i jazda...ale stolik trzeba by znalezc w minimalnej cenie, bo taki nowy to troszku by bylo szkoda :rolleyes:

Mi_mala ja niestety tez nie pomoge, bo ja z tych co w wiekszosci akceptuja..

u mnie akcja kuchnia, by to jasna **lera..

wykonawca ma byc we wtorek i zabierac fronty...dobrze ze sie da, bo jak zobaczylam front od zmywarki to powiem tak-rozryczalam sie jak dziecko...

Oby te cholerne poprawki w koncu sie skonczyly...