pestka56 23.01.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Chyba pisałaś, że jest za niska, czy za płytko wchodzi nad komorę zlewu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 23.01.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Jest wysoka ale ma mały obszar rozlewania, niewygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 23.01.2015 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Właśnie zauważyłam, że Franke Evos dwa razy droższa od Neptune... dlaczego zawsze podobają mi się najdroższe rzeczy ;p ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.01.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Też nie chciałabym dać więcej niż 700-1000 PLN, ale z drugiej strony to zakup na lata, a robi pewien efekt, na którym mi zależy... a ja znów lubię wymieniać to co można - kran to pięć minut i jest nowy na pewno nie na długie lata, jak np podtynkowe baterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 24.01.2015 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Podobają mi się te pierwsze, które wstawiłaś, Mi - lubię taki kształt, co poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 24.01.2015 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Właśnie zauważyłam, że Franke Evos dwa razy droższa od Neptune... dlaczego zawsze podobają mi się najdroższe rzeczy ;p ?! No cóż Masz po prostu dobry i drogi gust a ja znów lubię wymieniać to co można - kran to pięć minut i jest nowy na pewno nie na długie lata, jak np podtynkowe baterie Właśnie dlatego chciałabym kupić ładny i dobry, żeby nie musieć wymieniać. U nas wszystkie tymczasowe rozwiązania zostały, więc już drugi raz nie uwierzę, że teraz wstawmy to, a za chwilę wymienimy. Nie wymienimy.... Podobają mi się te pierwsze, które wstawiłaś, Mi - lubię taki kształt, co poradzić Bo są bardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 24.01.2015 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 nienawidzę mojej najtańszej baterii Franke. Warto poczekać i dozbierać. Jak ja się męczę z myciem w tym zlewie, masakra. W końcu ją wymienię... Dzięki Aga Dobrze, że znów jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 25.01.2015 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Pamiętacie pierwotny pomysł na kuchnię? http://imageshack.com/a/img910/4287/LGZuUL.jpg Trochę sie na nią pogapiłam i: 1. jest za ciężka - dwa słupki ograniczające to dobry pomysł, ale chyba dla większych kuchni 2. najważniejsze - za mało blatu roboczego Więc kuchnia delikatnie ewoluowała W grę wchodzą jedynie: kuchnia cała biała z drewnianym blatem (drewniany blat to mus, małżonek się na niego uparł i bardzo go chce , biała z szarym, z drewnem - plus kombinacja z czarnym tłem, która wygrała Ale zanim wybiorę ten matowy czarny kran, to moze poradze sie Was: Opcja 1: Biała odciążona kuchnia - piekarnik poszedł standardowo pod płytę, trudno, chciałam mieć go wyżej, ale muszę pójść na kompromis http://imageshack.com/a/img661/1453/8tsJJz.jpg Opcja 2: Kuchnia biało-szara: Opcja 3: Kuchnia biało-drewniana: Opcja 4: Nawiązanie i kontynuacja czerni ze ścianki telewizyjnej: Porównanie: http://imageshack.com/a/img661/9913/bYTvDY.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 25.01.2015 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Pamiętacie pierwotny pomysł na kuchnię? Opcja 4: Nawiązanie i kontynuacja czerni ze ścianki telewizyjnej: Porównanie: http://imageshack.com/a/img661/9913/bYTvDY.jpg Nie wiem, jak inni ale mnie najbardziej przekonuje ta z czarną ścianą Podoba mi się w wersji z szarymi szafkami ale podobałaby mi się również z białą górą. Długość blatu roboczego jest istotna - piekarnika używasz rzadziej niż blatu - ta zmiana to dobra decyzja. Coś jeszcze mnie męczy - nie masz nigdzue dłuższego kawałka blatu - nie dałoby się tal pokombinować, żeby płytę i zlew odsunąć na boki i wygospodarować tam więcej blatu? Oczywiście w łeb wali symetria, chyba żeby dobrze pokombinować - płyta i zlew mogą być po 10 cm przesunięte względem szafek. Hmmm.. trudna sprawa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 25.01.2015 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 te 20 cm, o których mówisz Chloe ugram na zlewie, bo zamontuję go tak, żeby zachodził na 2 szafki - czyli zajmie 40 cm z tej zlewozmywakowej, a ociekacz zostanie zamontowany nad zmywarką. Nie bedzie symetrii, trudno, jakoś to przeboleję, ale różnica 60 - 80 cm blatu roboczego to dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 25.01.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 te 20 cm, o których mówisz Chloe ugram na zlewie, bo zamontuję go tak, żeby zachodził na 2 szafki - czyli zajmie 40 cm z tej zlewozmywakowej, a ociekacz zostanie zamontowany nad zmywarką. Nie bedzie symetrii, trudno, jakoś to przeboleję, ale różnica 60 - 80 cm blatu roboczego to dużo. Uff - myślałam, że Ci namotam ale widzę, że względy praktyczne wzięły górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.01.2015 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witam sie po dłuższej przerwie Mi tez sie najbardziej podoba ta wersja z czarna scianę. Pytanie czy będzie praktyczna? Osobiscie czarnych powierzchni unikam jak ognia, ale... przetetestowałam czerń głownie na powierzchniach poziomych: blat stołu, szafka etc Moze na pionowych nie bedize to problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.01.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Ewentualnie pomyśl o piekarniku pod płytą A nie mówiłam? Ja zdecydowanie za wersją z czernią między szafkami. Blatu nadal masz mało. Nie myślałaś, żeby uciec z grzejnikiem spod okna za kanapę i dać dodatkowe szafki pod okno? Może nie byłoby źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 25.01.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 A nie mówiłam? Ja zdecydowanie za wersją z czernią między szafkami. Blatu nadal masz mało. Nie myślałaś, żeby uciec z grzejnikiem spod okna za kanapę i dać dodatkowe szafki pod okno? Może nie byłoby źle Albo taki wysuwany blacik jak stolik z niskiej szafki po lewej? Pestka sypie takimi inspiracjami z rękawa - miałabyś dwa blaty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.01.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Też myślałam o blacie bez szafek, ale z szafkami wydaje mi się, że byłoby lepiej. Poprzycinałam trochę tę kuchnię, bo ona ma ścianę po prawej i blat się ciągnie wzdłuż niej. U Ciebie ściany nie ma i można bok tej szafki zakończyć drewnem, jak blat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 25.01.2015 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 i dzieki tej czerni, trzeba zmienic dodatki... z bialych na czarne czesc Tomkowa, to Twoja kuchnia ta powyzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 25.01.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 mnie urzekła ta: http://imageshack.com/a/img661/1453/8tsJJz.jpg nie rzuca się w oczy, dodaje przestrzeni, jest czysta, klarowna, elegancka. Może przy tej charakternej z czarną ścianą wydaje się "nudna" ale wcale nie uważam a plusem z pewnością będzie to, że siedząc obok na kanapie nie będziesz miała poczucia "bycia w kuchni" W tak skumulowanych funkcjonalnie wnętrzach fajnie jeśli ich funkcje się aż tak nie narzucają. Mnie się podoba to spokojne tło gdy kuchnia nie jest używana. No i jestem fanką Beksińskiego http://imagizer.imageshack.us/a/img661/9913/bYTvDY.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 25.01.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 mnie urzekła ta: http://imageshack.com/a/img661/1453/8tsJJz.jpg nie rzuca się w oczy, dodaje przestrzeni, jest czysta, klarowna, elegancka. Może przy tej charakternej z czarną ścianą wydaje się "nudna" ale wcale nie uważam a plusem z pewnością będzie to, że siedząc obok na kanapie nie będziesz miała poczucia "bycia w kuchni" W tak skumulowanych funkcjonalnie wnętrzach fajnie jeśli ich funkcje się aż tak nie narzucają. Mnie się podoba to spokojne tło gdy kuchnia nie jest używana. No i jestem fanką Beksińskiego http://imagizer.imageshack.us/a/img661/9913/bYTvDY.jpg Mi, podobnie jak Andariel, najbardziej spodobała się biała wersja. Jest taka spokojna, tworzyłaby wspaniałe tło dla salonu. Którą wersję ostatecznie nie wybierzesz, to i tak uważam,że zmiana jest na lepsze, bo faktycznie tego blatu mogłoby brakować. I bez tej ramki kuchnia wydaje się lżejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.01.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Tomkowa, to Twoja kuchnia ta powyzej? Nie Meliska, nie moja Moja jest pomarańczowa Czekam na wiadomość od Ciebie!! Przynoszę od Juskry obrazek kuchni, przy którym od razu o Tobie, Mi, pomyślałam No, ale to już by była większa rewolucja w ustawieniu sprzętów. U Ciebie zamiast wiszących szafek, jest okno. Bardzo mi się to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 25.01.2015 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Ja też podobnie jak Andariel- biało-biało-biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts