Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mi_mała się wykańcza :(

Recommended Posts

Możesz zrobić szeroki parapet, jak blat i grzejnik zostanie pod nim.

Mnie brakuje czegoś wąziutkiego na plecach kanapy od strony kuchni. Wzrostu kanapy i dlugości oparcia, 40 cm szerokości. No, nic na to nie poradzę, żejak wchodzę z przedpokoju to mi tego brak :(

Kolory – próbowałaś szary dół i białe szafki nad czarnym backsplashem, albo biały (lub szary) dół i wyżej czarno do sufitu. ???

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alveus Layla - odradzam.

Ma metalowe sitko, które bardzo bardzo bardzo zachodzi kamieniem, i nie sposób uzywac tej baterii.

Zresztą, na moich zdjęciach kuchni ona jest, szybko wymieniliśmy.

Do tego strasznie rozchlapuje. Ja, która bardzo uważam, żeby nie chlapać, miałam problem żeby jako tako nie lać wody na wszystkie strony.

Zresztą... problem chlapania będą przy wszystkich bateriach tego typu, tzn. mających wylewkę tak wysoko w stosunku do komory zlewozmywaka (23 cm). Teraz mam Teka PRO, która ma wylewkę niżej i chlapie się o wiele mniej (17 cm od poziomu blatu). Róznica jest ogromna. A niby tylko 6 cm :rolleyes:

I koniecznie zwróć uwagę żeby bateria miała gumki na sitku, a nie metalowe jak tu (przepraszam za ten kształ ale dobrze widać o co cho ;) )

http://nixon1000.republika.pl/foty/wsz.wylew.zlew.jpg

http://nanolazienki.pl/photo/product/f600x600/Deante-BOA-062M-XPCA1PCT0-Perlator-baterii-zlewozmywakowej-stojacej-z-wylewka-typu-U-67576.jpg

Kuchnia biało-biało-biała z drewnianym blatem ;)

Ja nieco żałuję, że części kuchennej nie zostawiłam białej:rolleyes:

Jeszcze odnośnie baterii.

Z Franke Evos będzie się chlapało - 24 cm.

Z Frankce Club też - 21 cm.

Z Alveus Flores masakrycznie - 33 cm .

Nawet zwykłe umycie owoców to woda dookoła. :(

Nie wiem jakie wymiary ma ta Ikeowa, ale wygląda, że niżej jest wylewka.

Hejka

Co do baterii zgadzam się! Strasznie podobają mi się takie wysokie baterie- te czarne na pierwszych zdjęciach Mi sa boskie!.

Jednak sama mam teraz wysoką i każde umycie czegokolwiek- nawet małej mandarynki- to pół blatu zachlapane... Dodatkowo widziałam wiele baterii z wyciąganą wylewką, gdzie wylewka to był taki jakby zbrojony wąż- masakrycznie obchodzi to kamieniem, jest nie do doczyszczenia i wygląda obrzydliwie po latach.

Co do kuchni- chyba najbardziej podoba mi się wersja biała- rzeczywiście tak ładnie ginie ta kuchnia wówczas i nie narzuca się jak odpoczywasz w salonie.

Niestety przez moje zamiłowanie do czarnego- ta wersja czarna też kusi.... Jednak mi się wydaje, że coś tam nie gra.. chyba, gdyby górne szafki były drewniane lub białe to byłoby to... jeśli masz możliwość to jeszcze bym zrobiła parę wizualek z innymi kolorami szafek z czarnym fartuchem :)

pewnie ma zasuw w pracy i po pracy i nie ma czasu chwilowo na forum... życie :/

strzał w 10, na chwilę wpadłam, i wracam dopiero w weekend :(

jest jeszcze taka - pyramis [ATTACH=CONFIG]301116[/ATTACH]

niezła, a i cena przyjemna :)

Kuchnia biało-biało-biała z drewnianym blatem ;)

Ja nieco żałuję, że części kuchennej nie zostawiłam białej:rolleyes:

Jeszcze odnośnie baterii.

Z Franke Evos będzie się chlapało - 24 cm.

Z Frankce Club też - 21 cm.

Z Alveus Flores masakrycznie - 33 cm .

Nawet zwykłe umycie owoców to woda dookoła. :(

Nie wiem jakie wymiary ma ta Ikeowa, ale wygląda, że niżej jest wylewka.

Ten ma 20 cm, to najniżej ile znalazłam w podobających mi się kranach:

http://www.mizar.pl/img/towary/b/46011_113485.jpg

serio biało-biała? Ja zakochałam się w wersji z czarnym - będzie się komponować ze scianką telewizyjną i tworzyć jedną spójną koncepcję :)

Możesz zrobić szeroki parapet, jak blat i grzejnik zostanie pod nim.

Mnie brakuje czegoś wąziutkiego na plecach kanapy od strony kuchni. Wzrostu kanapy i dlugości oparcia, 40 cm szerokości. No, nic na to nie poradzę, żejak wchodzę z przedpokoju to mi tego brak :(

Kolory – próbowałaś szary dół i białe szafki nad czarnym backsplashem, albo biały (lub szary) dół i wyżej czarno do sufitu. ???

Dół musi być biały :) Mam biały piekarnik (nie był niestety tani), białą płytę będę sprzedawać - to już nie taki duzy wydatek, ale biały piekarnik SMEG-a nie może pójść w piach :(

Dziewczyny, nie potrzebuję więcej blatu niż w kuchni po odciążeniu. Rzadko gotujemy w domu - raczej robię jakieś sałatki, żadnych ciast, raczej rzeczy na szybko. Na weekendowe obiady wychodzimy na miasto :) a poza weekendami jadam w pracy, mój małżonek tak samo.

Ta na wysięgniku fajna, Magda 34 mi ją podrzucała :) a ja dziś zamówiłam Jielde:) a co do kuchni szkoda, że biało-biała odpada, ale z trzech pokazanych to szaro-czarna lub biało-czarna. Z fornirem wg mnie najgorzej. Pozdrowienia:)

Nie odpadła, zastanawiam się dalej, któraś z dziewczyn poprosiła, zeby pokazać, jak z czarnym wyglądają pozostałe opcje, to wrzuciłam.

Jeśli możesz, podeślij proszę, gdzie i za ile zamawiałaś Jielde :) Bo się między tymi dwoma opcjami zastanawiam.

Tylko będę zamawiała później, teraz złotówka jest tak słaba, że nie warto kupować nic, co jest zamawiane i produkowane poza Polską :(

Nie odpadła, zastanawiam się dalej, któraś z dziewczyn poprosiła, zeby pokazać, jak z czarnym wyglądają pozostałe opcje, to wrzuciłam.

Jeśli możesz, podeślij proszę, gdzie i za ile zamawiałaś Jielde :) Bo się między tymi dwoma opcjami zastanawiam.

Tylko będę zamawiała później, teraz złotówka jest tak słaba, że nie warto kupować nic, co jest zamawiane i produkowane poza Polską :(

Mi, ja zamawiałam w tym samym sklepie co Migotka - secretlife.pl :) teraz poczekam 8 tygodni :D