Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mi_mała się wykańcza :(

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie Radku, to Vesta :)

Podobne są te 2 modele dlatego ciągle je mylę

generalnie mam ceny na wszystkie opcje vesty i zeusa

od materiału 3 rodzaje do najdrozszych skór - mozna przyjąc ze najtansza vesta kosztuje 5000 najdrozsza 13 000 ale konfigurowałem rogowkę bez szezlonga.

szkoda ze nie ma w tej cenie opcji spania

A tak wogóle to szukam łóżka do sypialni, bo chcemy jednak nie drewniane a tapicerowane. Jodełka plus kolejne drewno to będzie aż nadto, a malowanie litego dębu na czarno czy jakikolwiek inny kolor raczej nie ma sensu. Musi posiadać pojemnik na pościel.

Nie podobają mi się typowe pikowańce - chciałabym coś w stylu Vesty:

http://www.mti-furninova.pl/img/m_vesta_bed.jpg

w Katowicach stoi takie cos mti

http://images69.fotosik.pl/573/7b9a0424089ab77emed.jpg

160x200 w tej skorze to kwota niestety 5 K ale cudenko a gdzie materace i cała reszta :(

w materiale pewnie taniej moze tak jak w wypadku rogówek o połowę

znalazlem jeszcze dosc ciekawą rogowkę z funkcją spania w materiale cena do 6000

https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/17Listopada2014#6110130719324416706

Wiem, że Wy Panny , takie klimaty lubicie :) Nie moja bajka. Dla mnie za zimno, za surowo, bo za nowocześnie. Ale też mi się podoba to uporządkowane i przemyślane wnętrze. Doceniam to. Warto sięgnąć do linka i zobaczyć resztę. Tam chyba nawet plan jest.

Wkleiłam te 2 fotki, bo ciągle mi w głowie stoi ta za duża bliskość kanapy i kuchni. Gdy się patrzy od strony ściany naprzeciw kuchni, jest okey. Natomiast od strony przedpokoju widok mi się nie podoba i myślę, że po jakimś czasie także dla Mi złamanie intymności w tym miejscu stanie się jakimś problemem.

Bardzo podobają mi się w tym wnętrzu stół i krzesła. Są super :)

Świetne jest też wykończenie kolorystyczne kuchni

Dziękuję :) Chyba nie będę szukała w takim razie zamienników, bo cenowo nie różnią się wogóle.... :lol2:

Bardzo fajny :) Też mogłabym sie wprowadzić, po skuciu marmurów i zastąpieniu ich jakimiś monohromami :)

Trochę więcej miejsca jest w tym apartamencie na kuchnię, jest też schowana :)

Kuchnia nie jest dla nas strefą szczególną w żaden sposób, służy jedynie szybkiemu przygotowywaniu posiłków :) Nie urządzamy wielkich rodzinnych posiłków itp. Od lat mamy aneksy, i nigdy nie dbaliśmy szczególnie o ich intymność, oddzielenie funkcjonalne itd. Nie potrzebujemy tego, i w nowym mieszkaniu nasze przyzwyczajenia się nie zmienią.

Wiec jestem pewna, że nie zacznie mi to przeszkadzać, bo rozwiązanie to jest przetrenowane od lat :)

I to jest właśnie dopasowanie swojego mieszkania pod własne preferencje i potrzeby;) powiem Ci Mi, że u mnie kuchnia jest za duża, z chęcią zaminiłabym ją na aneks, a te kilka metrów dodatkowych wolałabym mieć w salonie:)

Zdziwiłam się :) Myślałam, że wybierzecie 2 :)

Tak, to konkretne modele :) w sumie, bo 1 to składak dębowego blatu i Ikeowych komód Alex:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/alex-komoda__0242193_PE381725_S4.JPG

2 to zestaw Minko :) I chyba go wybiorę, bo to Ikeowe rozwiazanie jest ciężkie :)

a ja nadal jestem za opcja pierwsza:) drazni mnie te szesc nozek drewnianych. A moze jednak ikeowska komoda i blat? Byloby lzej wizualnie:?:

Pierwsze, ale wyłącznie z powodu możliwości założenia nogi nogę :) To drugie tego komfortu nie zapewnia, a ja lubię.

To drugie podobami sie bardziej i tu gra tylko problem z wysokością przestrzeni od podłogi do blatu.