Rodmano 01.03.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Witam, Czy ktoś z Was miał do czynienia z w/w firmami ? Jakieś opinię zasłyszane lub własne doświadczenia ? z góry serdeczne dzięki za pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 02.03.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Zdecydowanie WIKTORCZYK i GEBAUER. Słowińskich, Ariesów, Srolbudów nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 02.03.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Witam, Czy ktoś z Was miał do czynienia z w/w firmami ? Jakieś opinię zasłyszane lub własne doświadczenia ? z góry serdeczne dzięki za pomoc. ABA Wiktorczyk okna sprzed 15 lat bez zastrzeżeń do tej pory. Okna montowane prawie dwa lata temu do zobaczenia w moim dzienniku - ja nie mam żadnych uwag i mogę polecić z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 02.03.2014 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Zdecydowanie WIKTORCZYK i GEBAUER. Słowińskich, Ariesów, Srolbudów nie polecam. Uzasadnij proszę swoje typy. Dlaczego zdecydowanie Wiktorczyk i Gebauer? Jakie uwagi do do Słowińskich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.03.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Jak ktoś wygrzebie na tym forum polecenia Ariesow to - o dziwo - bedą to słowa Charliego.. i jak tu żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 03.03.2014 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Jak ktoś wygrzebie na tym forum polecenia Ariesow to - o dziwo - bedą to słowa Charliego.. i jak tu żyć?[/quote No tak... a coś więcej apropos wymienionych przeze mnie firm ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.03.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Ja nie znam ich bliżej - więc nie mam co mówić. Co najwyżej będą to tylko jakieś sympatie / antypatie. Na żadną z tych firm nie było tu specjalnie mocno zawioniowych grzechów, wiec nie ma przed kim Cię mocno przestrzegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 03.03.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Wiktorczyk ale z Czarkowa- tego z Pszczyny nie polecam ( teście użerali sie z reklamacja ponad rok). Moi rodzice maja okna wiktorczyk ( ale sprzed 14 lat jeszcze zanim sie podzielili i ogólnie okna do dzis sa ok) ja natomiast mam drzwi zew z firmy Jastrzemski ( kobior) i jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 03.03.2014 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Ja od Słowińskich zastanawiam się nad tym modelem : http://www.slowinscy.pl/okna_aluminiowo_drewniane_thermax_ultra.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 03.03.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 dobry jest też POZ BUD jako firma z powtarzalnym produktem, serwisem, pewnością, że zareagują na problem, rozbudowaną siecią dystrybutorówMałe firmy stolarskie w większości nie mają czegoś takiego - nie stać ich na reakcję w drugim końcu Polski, nie mają swoich przedstawicielstw.Małe firmy stolarskie mają rację byty w promieniu do 50 max 80 km od swojej siedziby. A i tak jak coś spierdzielą to trzeba się nadzwonić, nagadać wręcz wykłocać się o reakcję na problem. Brak jasnych procedur, dokumentacji jakościowej/reklamacyjnej powoduje okropną uciążliwość w przypadku problemów ( większośc ustaleń na gębę mocno preferowana przez małe firmy a później idą w zaparte albo przeinaczają na swoje ).A problemów jest od zarypania z drewnem - a to to się nie podoba a tamto zarysowane albo sramto nie wyregulowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 03.03.2014 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 dobry jest też POZ BUD jako firma z powtarzalnym produktem, serwisem, pewnością, że zareagują na problem, rozbudowaną siecią dystrybutorów Małe firmy stolarskie w większości nie mają czegoś takiego - nie stać ich na reakcję w drugim końcu Polski, nie mają swoich przedstawicielstw. Małe firmy stolarskie mają rację byty w promieniu do 50 max 80 km od swojej siedziby. A i tak jak coś spierdzielą to trzeba się nadzwonić, nagadać wręcz wykłocać się o reakcję na problem. Brak jasnych procedur, dokumentacji jakościowej/reklamacyjnej powoduje okropną uciążliwość w przypadku problemów ( większośc ustaleń na gębę mocno preferowana przez małe firmy a później idą w zaparte albo przeinaczają na swoje ). A problemów jest od zarypania z drewnem - a to to się nie podoba a tamto zarysowane albo sramto nie wyregulowane. Teoretycznie Twój tok rozumowania jest bardzo słuszny,natomiast przy firmie Słowińscy nie powinno być problemów. Biuro handlowe mają u mnie w Gdańsku. Taka zupełnie mała stolarnia to nie jest bo zatrudniają około 70 osób,a 70% ich produkcji idzie na eksport,więc zakładam,że jeśli radzą sobie z eksportem ewentualnymi reklamacjami za granicą to powinni również poradzić sobie w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.03.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 dobry jest też POZ BUD jako firma z powtarzalnym produktem, serwisem, pewnością, że zareagują na problem, rozbudowaną siecią dystrybutorów. W końcu jakieś racjonalne podejście z Twojej strony. Ja za Pzbd nie przepadam, ale te aspekty doceniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ventana 06.03.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Charlie czyżby jakaś forma kryptoreklamy i oczerniania konkurencji? Na jakiej podstawie twierdzisz iż Wiktorczyk i Gebauer a pozostali nie koniecznie? Wybudowałeś 10 domów i masz okna z każdej z tych firm? Zdecydowanie WIKTORCZYK i GEBAUER. Słowińskich, Ariesów, Srolbudów nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.03.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Bo jedną z tych firm Charlie dobrze zna. I już jak widać - nie poleca. A TObie proponuję na początek poznać regulamin forum - nazwa i avatar nie mogą być związane z prowadzoną działalnością, więc masz chwilę zanim zostaniesz ocenzurowany odgónie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anton 2014 04.06.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Teoretycznie Twój tok rozumowania jest bardzo słuszny,natomiast przy firmie Słowińscy nie powinno być problemów. Biuro handlowe mają u mnie w Gdańsku. Taka zupełnie mała stolarnia to nie jest bo zatrudniają około 70 osób,a 70% ich produkcji idzie na eksport,więc zakładam,że jeśli radzą sobie z eksportem ewentualnymi reklamacjami za granicą to powinni również poradzić sobie w Polsce. Z reklamacja u firmy Slowinscy uzeram sie od roku i nic. A zamowilem drogie debowe okna. Nawet wynajecie adwokata nic nie dalo bo okna pojechaly za granice. Do tego podejscie wlasciciela firmy do klienta jest poprosu beszczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 04.06.2014 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Z reklamacja u firmy Slowinscy uzeram sie od roku i nic. A zamowilem drogie debowe okna. Nawet wynajecie adwokata nic nie dalo bo okna pojechaly za granice. Do tego podejscie wlasciciela firmy do klienta jest poprosu beszczelne. Ja po długich rozważaniach zamówiłem okna dębowe i rolety zewnętrzne w firmie Bertrand z montażem na belkach drewnianych. Realizacja 10 tygodni,więc czekamy i się okaże.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 04.06.2014 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Z reklamacja u firmy Slowinscy uzeram sie od roku i nic. A zamowilem drogie debowe okna. Nawet wynajecie adwokata nic nie dalo bo okna pojechaly za granice. Do tego podejscie wlasciciela firmy do klienta jest poprosu beszczelne. Ci z Aries Łodź to dopiero cwaniaki. Oszusty z metką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.06.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Z reklamacja u firmy Slowinscy uzeram sie od roku i nic. A zamowilem drogie debowe okna. Nawet wynajecie adwokata nic nie dalo bo okna pojechaly za granice. Do tego podejscie wlasciciela firmy do klienta jest poprosu beszczelne. Jeśli adwokat nie pomógł, to może zwyczajnie reklamacja nie była zasadna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 05.06.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 ...Nawet wynajecie adwokata nic nie dalo bo okna pojechaly za granice... A karta gwarancyjna nie ogranicza odpowiedzialności gwaranta do terytorium RP? Chyba 99,9% gwarancji ma coś takiego? Bynajmniej drzwiowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.06.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 A czy oby na pewno taki zapis jest skuteczny? Nie ma czegoś takiego jak gwarancja europejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts