michcia1 01.03.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Witam!Wystąpiłam do Energi z wnioskiem o wydanie zaświadczenia o mozliwości doprowadzenia prądu do działki. Potrzebne do wniosku o WZ.Takie pismo wczoraj otrzymałam.A tam: "nieruchomość koliduje z istniejącą siecią energetyczną. Inwestor (...) powinien ponieść koszty dososowania terenu do przyszłej inwestycji (...) poprzez likwidację kolizji z istniejącą infrastukturą techniczną na warunkach okreslonych przez Energa (...)". Co to znaczy???Przez działkę (pole) przechodzi linia wysokiego napięcia, ale w odległości ok. 300 - 350 m od części, na której chcemy się budować. W dodatku oddziela ją lasek. Słupa na działce nie ma.Czyli co mam zrobić? Jak zlikwidowac kolizję??? W poniedziałek zamierzam zadzwonić do Energi, ale gryzę się tym strasznie. Więc może ktoś z forumowiczów wie, o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcia1 02.03.2014 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Nikt nie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcia1 02.03.2014 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Nikt nie spotkał się z taką sytuacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcia1 03.03.2014 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 A do Energi dodzwonić się dziś nie można....Buuuuuuuu......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 04.03.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Co to znaczy sieć wysokiego napięcia - podaj konkretnie napięcie (istotne jest to, czy faktycznie jest to wysokie napięcie, czy też średnie, np 15 kV). Wszystko powinnaś mieć na mapce aktualizowanej do celów projektowych, może oprócz wspomnianej linii napowietrznej jest jakiś odcinek kablowy pod ziemią? Bez mapki nikt Ci szegółowo nie odpowie. Kolizja to pokrywanie się budynku z istniejącą siecią lub ze strefą ochronną (przy wysokim napięciu rozumianym wg normy to może być kłopot). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 11.04.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Witaj My mieliśmy podobnie a właściwie może mniejszy kłopot bo mieliśmy kolizję ale ze słupem NN. My dowiedzieliśmy się od Taurona że musimy sobie przebudować sieć na własny koszt bo im kolizja nie przeszkadza a jeśli nam przeszkadza to trzeba sobie przebudować na darmo było jeżdżenie, proszenie sami usuwaliśmy kolizję. Także nie wiem jak to będzie z wysokim napięciem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 12.04.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Także nie wiem jak to będzie z wysokim napięciem... Tak samo. Tylko kłopot większy. Większy nieproporcjonalnie do napięcia. Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez zbich70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts