theme 20.03.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Z tego co słuchy mnie dochodzą (od Was i od znajomych, którzy byli) widzę, że prestiż Budmy trochę spada. Chyba większość producentów wystawia się rzadziej ale za to już z czymś konkretnym (aby nie napisać "konkretniejszym"). Osobiście liczę, że zamiast super nowości niektóre firmy poprawią jakość swoich produktów lub będą podpatrywać to, w jaki sposób konkurencja słucha swoich klientów, montażystów i sprzedawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 20.03.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Budma i po Budmie. Wg mnie w Polsce będą rozwijać się tylko targi lokalne, gdzie odwiedzającym jest Klient indywidualny. Wszelkie nowości i trendy będą przedstawiane w Norymberdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.03.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 ...bądź z handlowcami w ich przepastnych bagażnikach będą nowości wędrowały po wszystkich punktach. A do szerszej publiczności, czyli samych zainteresowanych (klientów) zaprezentują się w postaci lokalnych targów. Pytanie czy zawsze lokalne targi to dobry pomysł. Kilka lat temu widziałem nowego sportowego mercedesa jakiejś tam serii (z drzwiami otwieranymi do góry jak skrzydła), który był prezentowany na targach rolnych.Moim zdaniem z Budmą jest ten problem, że trochę znudziła się niektórym osobom. To co mieli zobaczyć to zobaczyli. To co mieli usłyszeć to usłyszeli w poprzednich edycjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 28.03.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 targi w Norymbergi -jestem zawiedziony na 2 stanowiskach była wódka wszędzie tylko wino i piwo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 28.03.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 ejjj, przecież takie 2 stanowiska na całe targi to skandal !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 29.03.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Witam ejjj, przecież takie 2 stanowiska na całe targi to skandal !!! no niestety zatraca się nasza "kultura narodowa" mam nadzieję, że choć moi koledze podawali cosik mocniejszego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 15.05.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Co pasjonaci powiedzą na taki sposób montażu dolnych części okien i balkonów? Dodam, że stoi to już pewnie od wakacji.. Czego życzyć przyszłym lokatorom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 15.05.2014 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 By nie otwierali okien Oj Stary, czepiasz się, taki jest standard montażu w Polsce a my, walczący z tą patologią z góry skazani jesteśmy na przegraną bo wszyscy realnie mają to w d.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 15.05.2014 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Witam No jednak się zdecydowałeś aby pokazać to "cacko" byłem widziałem sam fotki zrobiłem - komentować nie ma co - aaaa i uważaj pozwą Cię bo właśnie zbiłeś im cenę m2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 16.05.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Chyba w każdym mieście gdzie są takie nowe blokowiska tak wygląda montaż . Albo to był "test" tą stronę postawimy na porothermie a drugą nie:) To ma się ładnie szybko sprzedać ,gwarancja na mieszkania 2 lata a po ....Jak to jest nowe to ładnie wygląda ale sam widzę po swoim że po 3 latach już szału nie robi bo wychodzi cena materiałów i robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 16.05.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Co pasjonaci powiedzą na taki sposób montażu dolnych części okien i balkonów? Dodam, że stoi to już pewnie od wakacji.. Czego życzyć przyszłym lokatorom? Myślę, że inwestor nie zapłaci za okna lub "urwie" część płatności A lokatorzy? Żal mi ich, jeszcze kredyt do spłacenia a okna nie otwierają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 17.05.2014 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Oj tam Oj tam. Każdy z Nas z chęcią przytuliłby zlecenie na taki bloczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 18.05.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 przytulił tak ale jak powiesz że muszą być profile bazowe które będą kosztować na tą inwestycję ....zł to już wypadasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 18.05.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 MMichal Witam to nie tak, jest akurat dokładnie odwrotnie My też pracujemy nad takim produktem i problemem jest właśnie klej - MUSI on być paroprzepuszczalny z uwagi na zastosowanie folii jako uniwersalnej zarówno wewnątrz jaki na zewnątrz, i tutaj pojawia się trudność i koszt. Kleje, które spełniają właśnie te konieczne parametry są drogie i jest i niewiele. W foliach za ich paroszczelność odpowiada membrana, która znajduje się wewnątrz - pomiędzy włókninami. Pozdrawiam jak będziesz już miał i cenowo mniej niż hano duo to się pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 27.05.2014 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Ktoś z kolegów ma może najnowsze wytyczne ral dotyczące montażu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 27.05.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Ktoś z kolegów ma może najnowsze wytyczne ral dotyczące montażu??? Dostępne codziennie w biurze Zrzeszenia Montażystów w Warszawie.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 27.05.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Dostępne codziennie w biurze Zrzeszenia Montażystów w Warszawie.. pzdr Już pisałem do P.Aleksandry ale akurat do stolicy się nie wybieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanLucas 28.05.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Jakoś wcale mnie to zdjęcie nie dziwi. Ciekawe dlaczego?Miałem ładnych parę lat temu przyjemność wynajmować mieszkanie w nowo postawionym wówczas bloku na warszawskim Ursusie. Tam się nic nie trzymało kupy. Przede wszystkim nie było żadnych pionów, uchylone okna i drzwi otwierały się same na oścież (co ciekawe, nawet te zamontowane na dwóch prostopadłych ścianach). Blok miał własną kotłownię, tak bardzo ekonomiczną, że ciepła woda praktycznie nie dochodziła na górę w porach, kiedy sąsiedzi z dołu brali prysznic. Ogrzewanie - ktoś kiedyś słyszał, że na początku było. Przyłącza gazowego niet, niby ze względów bezpieczeństwa, ale tak naprawdę z oszczędności. Był piękny garaż podziemny, do którego jednak nie zawsze można było wjechać, bo bramy psuły się średnio raz w miesiącu. Długo by tak można wymieniać. Ogólnie nigdy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 28.05.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Alternatywy 4 wracają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 07.06.2014 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 (edytowane) konturując wątek szkoleń i magicznej roli rynku Wiara w rynek to opium dla mas Gdyby rynek weryfikował to sprzedawców byłoby może 100 na cały kraj a ekip montujących jeszcze mniej. Kierowników Budowy byłoby może z dziesięciu bo reszta to fiugurancji nie mający pojęcia o nowoczesnych technikach montażu i materiałach (miałem ostatnio z takim do czynienia co powiedział że 600Pa szczelności gwarantowanej użytymi materiałami i techniką montażu nie powstrzyma pary wodnej, a montaż na taśmę wielofunkcyjną jest niedopuszczalny) Przestańcie oceniać sytuację na runku okiennym na podstawie własnych doświadczeń bądź z perspektywy większych miast. Obraz w reszcie kraju jest TRAGICZNY !!!! Od pól roku mam wątpliwą przyjemność poznawać sprzedawców którzy często by wywołać odpowiednie wrażenie wspominają ile to lat montowali okna w Niemczech. Montażystów którzy nosząc wiadra na budowie i zamiatając posadzki zeżarli wszystkie rozumy i potrafią montować jak Niemiec a nawet jeszcze lepiej Kolega T12345T dobrze napisał. Życie młodego człowieka szybko sprowadzi do pionu u takiego "majstra" " specjalisty w tem zakresie" jakim jest montaż. Edytowane 7 Czerwca 2014 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts