theme 07.06.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Tyle, że mówiłem o montażu a nie o sprzedaży. Sprzedaży można nauczyć prawie każdego a do montażu trzeba jednak przysiąść i przerobić to X razy zanim pojmie się o co w tym chodzi. Do tego i tak zdarzy się montaż, gdzie nieźle trzeba się nagłówkować.A co do weryfikacji rynku - do mnie trafia co raz więcej Klientów zorientowanych w tym co chcą i dlaczego. Nie zawsze jest to poprawne ale starają się choćby przeczytać kilka tematów z muratora aby wiedzieć mniej więcej co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 07.06.2014 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 ...Sprzedaży można nauczyć prawie każdego....Tak sądzisz? Niestety tak właśnie jest, siedzi ten prawie każdy i gówno wie o tym co sprzedaje, nie potrafi słuchać czego pragnie klient, i jedyne co potrafi to sprzedać cenę i . . .tylko cenę. Niestety, może zmienisz zdanie jak los zetknie cię ze sprzedawcami. Dopiero dotrze do Ciebie miernota większości i późniejsze utyskiwania klientów na FM , że w salonach nic nie potrafią doradzić czy zaproponować. Są regiony kraju, gdzie nie masz najmniejszej szansy sprzedać jakiegokolwiek okna jak tylko D lub D i to bez dodatków I w sumie nawet mnie to nie dziwi, bo co może być kryterium sprzedaży w miejscowości X mającej ok 10 tyś mieszkańców i na rynku są cztery punkty handlujące oknami, na każdym rogu jeden. Też nie przesadzałbym z tą wiedzą Inwestorów. Gdyby tak było że FM uczy ....inaczej to ujmę. Gdyby tak było że nauka jaką niesie FM pod strzechy trafiała do ludzi nie miałbyś powtarzających się postów o tym że spieprzono podparcie balkonów czy pytań - na co zwrócić uwagę bo jutro montują mi okna Niestety większość inicjatyw by uporządkować ten bajzel bierze w łeb, bo jak dwu polaków to trzy zdania ale jak już trzech to tych zdań jest setka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 07.06.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Tak na marginesie... ostatnio oglądam liczne budowy szukając wykonawców. Widzę zawsze to samo - to co na zdjęciu to typowy obraz montażu okna - nigdzie jeszcze nie spotkałem okna podpartego kostkami z tworzywa, które by zostały tam na stałe... czy to deweloperzy czy prywatni inwestorzy - okna są podparte wyjmowanymi drewnianymi klinikami.... tak jak na fotce: Ja mam okna zamontowane tak jak być powinno. Ekipa sama z siebie podparła okna tak jak wymaga sztuka poprawnego montażu okien. Mimo iż ja miałem wiedzę jak być powinno, nie musiałem w żadnym razie pouczać monterów. Tak więc nie wierzę w to, że rynek zweryfikuje firmy i wykonawców, skoro inwestorzy nie mają wiedzy. Kupują najtaniej. A deweloperzy to już w ogóle - nie dość że kupują najtaniej, to wykonawców gonią terminy i nie ma tam czasu na dobrą robotę. A że po 3 latach okna zaczną przycierać... to się podreguluje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 07.06.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Są regiony kraju, gdzie nie masz najmniejszej szansy sprzedać jakiegokolwiek okna jak tylko D lub D i to bez dodatków I w sumie nawet mnie to nie dziwi, bo co może być kryterium sprzedaży w miejscowości X mającej ok 10 tyś mieszkańców i na rynku są cztery punkty handlujące oknami, na każdym rogu jeden. Dlatego piąta firma na takim rynku, która będzie potrafiła wytłumaczyć różnicę w oknach i montażu osiągnie sukces. Więcej Q..optymizmu, bo jak sami w to nie będziemy wierzyć to rzeczywiście zostaną D i D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 07.06.2014 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 niestety możesz się wqr....ać ale nie zmieni to faktu, że króluje cena i nasze tu dywagacje o kant d.. potłucJa, odkąd poznałem jak to wygląda na prowincji i jakby z drugiej strony, już nie wierzę,że może być inaczej Inwestorzy, chcecie mieć dobrze ?> Słuchajcie tu rad i korzystajcie z usług bywających tu nawiedzonych pasjonatów, sprzedających swoje usługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.06.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Sluchajcie, ale taka lekcja w szkole nie ma za zadanie nauczyć tych młodych ludzi montażu. ona może zwrócić ich uwagę na ten aspekt i obudzić w nich zaciekawienie tematem. Taka forma talent szoł która wyłowi przyszłych mistrzów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 08.06.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Dokładnie. Ja widzę to jako podanie ognia wiedzy w młodych głowach a nie ciągnięcie za uszy. Jak zobaczą różne sposoby montażu, to później będą wiedzieli więcej niż "spec" u którego będą pracować w przyszłości. Nawet niech 1 z 10 uczniów załapie porządne podstawy to już uważam to za wielki sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 08.06.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Tylku ilu inwestorów zapłaci za ich niewiedzę ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 07.04.2015 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 ...Co do ilości różnych rozwiązań w Knelsenie to zapraszam do siebie chętnie Ci je przybliżę jak będziesz w okolicy Bydgoszczy - zapraszam na kawę....Czuję się zaproszony a wiesz dobrze że przez Bydgoszcz albo wyjeżdżam w trasę albo z niej wracam, co najmniej raz w miesiącu. A co do klienta, wiesz jak jest. Daje się omamić ceną i często bez sensu ślepo wierzy sprzedawcy na swą niekorzyść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 07.04.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam Czuję się zaproszony a wiesz dobrze że przez Bydgoszcz albo wyjeżdżam w trasę albo z niej wracam, co najmniej raz w miesiącu. A co do klienta, wiesz jak jest. Daje się omamić ceną i często bez sensu ślepo wierzy sprzedawcy na swą niekorzyść Dzwoń wcześniej (bo jak wiesz ja dość mocno podróżujący jestem) i nie widzę problemu No cóż mamy takich sprzedawców jakich mamy ale ... świadomość i tutaj rośnie więc idzie KU dobremu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 07.04.2015 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 oczywiście że uprzedzę bo sam latającym holendrem jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 08.04.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam zapraszam na kawę. Pozdrawiam Ja też chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.04.2015 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 to Panowie zgrajmy się to może i piwko nie sama kawa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 08.04.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 to Panowie zgrajmy się to może i piwko nie sama kawa ? Jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 08.04.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam Jestem za. Nie widzę przeszkód Poza tym, że tu śmietnik zrobiliśmy i Fin nam zaraz da po łapkach - a może i Fin podjedzie ? Hmmmm w sumiem mam małą salkę konferencyjną można się spotkać i pogadać i teraz całkiem na poważnie mówię !!! 10-15 osób wejdzie - stary był to potwierdzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 08.04.2015 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Parafrazując Mateusza gdzie dwóch lub trzech jest zebranych w imię techniki okiennej, tam jestem wśród nich. . O ile zechcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 08.04.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam Parafrazując Mateusza gdzie dwóch lub trzech jest zebranych w imię techniki okiennej, tam jestem wśród nich. . O ile zechcą. Oooo to silna GRUPA nam się robi powoli Finlandia - prośba - przenieś nasze "umawianki" do oddzielnego tematu a może faktycznie się uda Ja między 20 a 25 jestem na miejscu więc ... ZAPRASZAM Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 08.04.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam Oooo to silna GRUPA nam się robi powoli Finlandia - prośba - przenieś nasze "umawianki" do oddzielnego tematu a może faktycznie się uda Ja między 20 a 25 jestem na miejscu więc ... ZAPRASZAM Pozdrawiam Kurde, tylko wychodzi że ja mam najdłuższą drogę do przebycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 08.04.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam Kurde, tylko wychodzi że ja mam najdłuższą drogę do przebycia ŻYCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 08.04.2015 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Ja między 20 a 25 jestem na miejscu więc ... ZAPRASZAM Mógłbym tylko 20.04. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts