Kamikazee 02.03.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Jakiś czas temu w Internecie znalazłem taki rodzaj trociniaka zbudowany przez wschodnich sąsiadów Polski (Rosjanie/Ukraińcy) nie pamiętam nazwy tego wynalazku brzmiało to bobfina, bubafina. Stąd moje pytania: znacie ten wynalazek? jak się dokładnie nazywa? czy używaliście go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 03.03.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 W idei działania podobny do kotłów Stropuva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
33acka 05.03.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Właściwa nazwa tego piecyka to bubafonia od nicka jego twórcy z rosyjskiego forum-łunochodow niet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.03.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 tak działa trociniak http://www.narodowa.pl/pamietniki/19/zd1b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 05.03.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Czy to aby na pewno wschodni wynalazek? Niedawno jeden z kolegów wspominał o swoim trociniaku w temacie o RocketStove. Z opisu wychodzi dokładnie to samo co na rysunku u kolegi firewall.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?196822-Piec-na-drewno-Rocket-Stove&p=6344464&viewfull=1#post6344464 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 06.03.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Bo to istnieje już spokojnie od blisko 100lat. A Amerykanie potrafią wszystko wynaleźć. Kiedyś widziałem program ekologiczny w którym młodzi Amerykanie wynaleźli suszarkę do bielizny nie produkującą CO2 podczas suszenia, a wykorzystującą darmową energię słoneczną. Była to rozszerzona drewniana drabina malarska na której rozwiesza się pranie i stawia w ogrodzie. Wszyscy byli zaszokowani tym że da się wysuszyć pranie nie używając elektrycznej suszarki bębnowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts