Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

led - oświetlenie ledowe w puszkach fi 60 na suficie w łazience :(

Recommended Posts

Witam.

mam w suficie w łazience zamontowane i juz zatynkowane 7 puszek(plastikowe,fi 60 głębsze jak do instalacji gniazdkowo-wyłącznikowej) do nich doprowadzona jest instalacja na 230v. mam w zamiarze zastosowanie oprawek (morta z kanaluxa)

okazało się ze przystosowane są one do montażu w płytach GK a nie w puszkach ze względu na łapki. Oczywiście że one wejdą natomiast trzeba byłoby je obsadzić na silikonie żeby nie wypadły:/

macie jakieś pomysły jak inaczej wykombinować zeby trzymały się bez silikonu...

Czy zastosowanie ledów na 230v( Żarówka LED 27 SMD5050 GU10 230V) jest dobrym pomysłem czy pomyslec nad transformatorem i 12V

foto sufitu.jpg

ledy.jpg

oprawka morta.jpg

Założyłeś identyczny temat na elektrodzie http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2768567.html#13363683

Wskazano Ci błędy w rozwiązaniu jakie zastosowałeś. Nie dociera to jednak do Ciebie i w dalszym ciągu szukasz aprobaty i poklasku a może nawet podziwu dla swego poronionego pomysłu.

Po co więc pytasz skoro i tak wszelkie opinie (poza zachwytem) do Ciebie nie dotrą???

Założyłeś identyczny temat na elektrodzie http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2768567.html#13363683

Wskazano Ci błędy w rozwiązaniu jakie zastosowałeś. Nie dociera to jednak do Ciebie i w dalszym ciągu szukasz aprobaty i poklasku a może nawet podziwu dla swego poronionego pomysłu.

Po co więc pytasz skoro i tak wszelkie opinie (poza zachwytem) do Ciebie nie dotrą???

Gdzie jest napisane, że to jakiś super pomysł. Mam to co mam i zastanawiam się co z tym teraz zrobić.

[reszta wypowiedzi moderowana, proszę to potraktować jako ostrzeżenie]

Edytowane przez Jarek.P