Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kredyt w Multibanku

betonowy_joe

Recommended Posts

Witam,

Czy ktoś może ma doświadczenie z kredytem w Multibanku? Biorę w złotówkach, oprocentowanie jest atrakcyjne, nie wymagają zbyt wiele papierków. Dodatkowo maja mechanizm który umożliwia płacenie odsetek kredytowych od kwoty kredytu pomniejszonej o środki zgromadzone na rachunku osobistym. Tym samym zarabia się na różnicy oprocentowania kredytu i lokat bankowych. Wszystko wyglada pięknie w teorii ale ciekawi mnie czy ktoś już doświadczył praktyki.

Pzdr

Dzis jadę podpisać umowę z Multibankiem. Biorę w CHF.

Wczoraj byłem u nich ale zagrali w kulki i umowa w pierwotnym kształcie była nie do przyjęcia (wyższa niż ustaliliśmy prowizja i oprocentowanie i kwota ubezpieczenia od ognia) Ale juz wyjaśnione. Jak będzie czas pokaże.

Wszystko niby jest przyjemnie, ale do uruchomienia kredytu jest chwila dłuższa potrzebna (jakieś 3 tygodnie). Proponuję przygotować potwierdzony pit za zeszły rok przez us (czeka się na niego nieco, a mnie tym zaskoczyli i czekałem na niego tydzień).

Rozliczanie transz za to jest (ODPUKAĆ!!!) jak na razie łatwe i przyjemne: robię zdjęcia z budowy, fakturki na min. 80% i wypełniony dziennik budowy. Za max. 2 dni kasa na koncie :D

Też myślałem o Multibanku, nawet byłem dwukrotnie. Ostatecznie wybrałem PKO BP. Kredyt we frankach szwajcarskich oprocentowany poniżej 2%. Jest więc spory margines na ewent. wzrost kursu, a przewalutować można w każdej chwili. Nie ma dodatkowych opłat za wcześniejsze spłaty. Nie potrzeba faktur do wypłaty kolejnych transz. Liczy się przede wszystkim postęp na budowie [ale to możesz wynegocjować i w multibanku]. Skalkuluj sobie jeszcze raz czy ten kredyt w złotówkach jest taki b. atrakcyjny rzeczywiście, czy marketingowo.

Pozdrawiam Aishan