danielss 03.03.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Pytanie o akustykę i co ewentualnie mógł bym zrobi Kupiłem wymarzone mieszkanie na ostatnim pietrze - szczytowe - blok z wielkiej płyty docieplony i już po urządzeniu ( meble , dywany ) , zamieszkaniu zonk wszystko słychać z mieszkania poniżej , strop nie jest cienki _ 26cm do tego wylewka , parkiet a na nim panele ( tak już było ) drewno beton .a słychać jak by było wszystko z kartonu , w dużym pokoju _ łózko jest tak ustawione ze stoi obok rur c.o. ( pionu) i jak przykładowo sąsiedzi z dołu se gadają w dużym pokoju a ja przykładowo sobie lezę na wersalce to przykładając uszy do miejsca w którym wchodzą rury co w posadzkę (pion) dokładanie wszystko wyraźnie słyszę __- strasznie denerwujące ! pomijam fakt ze doskładanie słyszę jak chodzą itd. rozmowy przez kanaly wentylacyjne _ tak jest na ostatnich pietrach ? co można zrobić _ jak poprawić akustykę _ czy zdjęcie paneli wyrzucenie parkietu a w jego miejsce danie jakiegoś podkładu poprawi coś - a może wylewka 1 cm i podkład ? czemu tak słychać przez te te rurki - w zasadzie to nie rurki a miejsce gdzie one wchodzą w posadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 04.03.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Pytanie o akustykę i co ewentualnie mógł bym zrobi Kupiłem wymarzone mieszkanie na ostatnim pietrze - szczytowe - blok z wielkiej płyty docieplony i już po urządzeniu ( meble , dywany ) , zamieszkaniu zonk wszystko słychać z mieszkania poniżej , strop nie jest cienki _ 26cm do tego wylewka , parkiet a na nim panele ( tak już było ) drewno beton .a słychać jak by było wszystko z kartonu , w dużym pokoju _ łózko jest tak ustawione ze stoi obok rur c.o. ( pionu) i jak przykładowo sąsiedzi z dołu se gadają w dużym pokoju a ja przykładowo sobie lezę na wersalce to przykładając uszy do miejsca w którym wchodzą rury co w posadzkę (pion) dokładanie wszystko wyraźnie słyszę __- strasznie denerwujące ! pomijam fakt ze doskładanie słyszę jak chodzą itd. rozmowy przez kanaly wentylacyjne _ tak jest na ostatnich pietrach ? co można zrobić _ jak poprawić akustykę _ czy zdjęcie paneli wyrzucenie parkietu a w jego miejsce danie jakiegoś podkładu poprawi coś - a może wylewka 1 cm i podkład ? czemu tak słychać przez te te rurki - w zasadzie to nie rurki a miejsce gdzie one wchodzą w posadzkę kolego to co opisujesz nie jest normalne 1. jedyne co możesz słyszeć przez rury to jak ktoś w nie stuka a to co opisujesz to nieszczelność w posadce weź zgłoś to do spółdzielni (jak nic nie zrobią weź wodę i lej delikatnie po rurze od CO wtedy sąsiad zgłosi i może coś zrobią) 2.jeśli chodzi o komin wentylacyjny to mieszkając na ostatnim piętrze możesz słyszeć co najwyżej ptaszki na dachu (lecz to tez nie powinno mieć miejsca). Każde mieszanie powinno mieć osobny szyb wentylacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielss 08.03.2014 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 jak nieszczelność w posadzce _żadnych dziur nie ma _ światła od sąsiadów tez nie widać :/ jak chodzą a w zasadzie jak przyjadą do nich wnuczki ( wnuczek ) i biegają po domu to takie mam wrażenie jak by ktoś chodził biegał skakał nade mną _ a to ostatnie piętro :/ a przez kanały wentylacyjne to masakra _ mogę robić za lektora _ opowiadać o czym mówią _ i to nie żadne krzyki * kanały WC , łazienka ( osobne ) chyba ____ ale kuchnia to chyba wspólny kasy włożone w mieszkanie a dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts