JK2010 03.03.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Mam zlew narożny w kuchni i pośrodku niego wypada łączenie dwóch części blatu (zwykły blat z okleiną). Niestety po kilki latach użytkowania na łączeniu widać efekt działania wody (nieznacznie zaczyna puchnąć). Czy można to jakoś zabezpieczyć? Jakimś laminatem czy czymś podobnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 04.03.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Ja mam metalową listwke w kolorze blatu - specjalną do blatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub_b 04.03.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 dobrym sposobem na łączeniu jest przejechać swieczka bezbarwną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 05.03.2014 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Generalnie nie powinno się łączyć dwóch blatów w miejscu zlewu. Chyba jeszcze lepszym sposobem jest przejechać zamiast świeczką silikonem bezbarwnym, dość grubą warstwę, albo dwie warstwy. I potem na to listewkę. Chociaż nie mam zlewu narożnego tak zalecano mi zabezpieczyć miejsca cięcia blatu i łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BogdanNalej 06.03.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Ja mam metalową listwke w kolorze blatu - specjalną do blatów Takie listewki wydaja mi sie najlepszym sposobem. Teraz te szafki tak robią, że niestety po jakimś czasie użytkowania widać odstające "cześci". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub_b 07.03.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Takie listewki wydaja mi sie najlepszym sposobem. Teraz te szafki tak robią, że niestety po jakimś czasie użytkowania widać odstające "cześci". ale taka listewka w zaden sposob nie zabezpiecza przed wilgocią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BogdanNalej 12.03.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 ale taka listewka w zaden sposob nie zabezpiecza przed wilgocią Chyba nic nie zabezpiecza w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub_b 13.03.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 racja, w 100 % nic ale listewka to tylko maskuje w ogole nie zabezpiecza, wrecz przeciwnie pogarsza sprawebo jak sie pod nia woda dostanie to pozostaje tam dluzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BogdanNalej 25.03.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Generalnie chodziło mi o listewki robione w tym celu by zabezpieczyć, coś takiego kiedyś widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts