Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kabe vs. Imprefarb

Gość 80mariusz80

Recommended Posts

Gość 80mariusz80

Witam,

ekipa od elewacji zewnętrznych poleca mi tynk sisi (http://www.imprefarb.pl/katalog.php?katid=2&prodid=46) - na wełnę mineralną. Niestety nie znam tej firmy.

Myślałem o analogicznym produkcie z Kabe, na co wykonawca stwierdził iż Kabe ma dobry marketing (w to akurat nie wątpię), natomiast po przejęciu tej firmy przez kogoś tam 2-3 lata temu zaczęły mu się reklamacje na ich tynki. Ekipa specjalizuje się właściwie tylko w ociepleniach zewnętrznych. Dodam, iż wykonawca dał mi wolną rękę w wyborze - Kabe lub Imprefarb, w tej samej cenie.

Mam zgryz - w ogóle nie znam tej firmy (Imprefarb). Czy ktoś stosował ich tynki na elewacji zewnętrznej? Zadowolony :) ?

Czy faktycznie są jakieś reklamacje na tynki Kabe?

Pozdrawiam

Mariusz

Reklamacje pojawiaja sie na wszystkie tynki. Kazdego producenta. Geneze powstania tych reklamacji opisalem przy thermosanie Caparola :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?218521-Caparol-thermosan-baranek-2mm-i-jego-spekania-po-wykonaniu&p=6379308&viewfull=1#post6379308

i to jest meritum sprawy... rzadko kiedy za powstala reklamacje odpowiedzialny jest producent. najczesciej zawodzi cos dalej.

Ale z tych 2 na Twoim miejscu wybralem Kabe bo ten imprefarb to jakis noname

• 4 months później...
Ja kupuję w jednej z tyskich hurtowni, która handluje tymi tynkami. na pracowałem tylko na Ceresicie, ale raz dałem się namówić na IF. Po prostu nie mieściłem się w zrobionej przez siebie wycenie. Byłem w szoku. Nieporównywalnie lepszy od Henkla. Nie wiem jak z Kabe bo uważam to za przereklamowany towar. Ja w sezonie robie 2 elewacje na miesiąc od kwietnia tego roku i nie miałem żadnej wpadki. Tzn raz miałem z mojej winy i nawet pomogli mi wybrnąć z kłopotliwej sytuacji. Ja robię na tym i jestem zadowolony.

• 2 months później...
witam panowie, w tym roku docieplałem dom, wykonwca proponował mi Caparola a znajomy powiedział mi, żebym nie przepłacał i zaproponaował tynki IF, mój wykonawca tej firmy nie znał a różnica w cenie była tak wielka, że zaryzykowałem...i nie pożałowałem, mój wykonawca był bardzo zdziwiony jakością produktu, dlatego z czystym sumieniem mogę polecić tę firmę, to że jest to firma mniej znana niż Kabe czy Caparol o niczym jak widać nie świadczy.

witam panowie, w tym roku docieplałem dom, wykonwca proponował mi Caparola a znajomy powiedział mi, żebym nie przepłacał i zaproponaował tynki IF, mój wykonawca tej firmy nie znał a różnica w cenie była tak wielka, że zaryzykowałem...i nie pożałowałem, mój wykonawca był bardzo zdziwiony jakością produktu, dlatego z czystym sumieniem mogę polecić tę firmę, to że jest to firma mniej znana niż Kabe czy Caparol o niczym jak widać nie świadczy.

Co za sick wpis... pokaz i zestawienie cenowe materialow Caparol vs ten Twoj wynalazek i roznice kwotowa/procentowa.

Aktualnie Caparol jest jednym z najtanszych systemow docieplen dostepnych na naszym rynku.

Wiec "przeplacanie" za marke... to lekko nietrafiony argument.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...