Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka kostka na podjazd?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakich głupot można się w internecie naczytać.

Katalog typowych Nawierzchni drogowych - tutaj zaliczamy podjazd na samochód osobowy :))

Nie spotkałem się jeszcze z kostką 8mm na podwórku prywatnym po którym będą jeździć auta lub ciężarówka z węglem.

Może firmy które znam robią błąd kładąc 6?

Im cieńsza kostka tym mniej wybacza błędów przy podbudowie. A z racji ze mam ograniczone zaufanie do wykonawców , wolę dołożyć i kupić grubszą.

Nigdy też nie wiadomo czy jakiś ciężarowy nie będzie musiał wjechać. A oni zazwyczaj myślą , że wszytkie drogi są zbudowane pod nich .

Jak ktoś się uprze to przecież może położyć też kostkę 4cm, i może mu się dobrze sprawować :)

HadesBD też nie spotkałem się z kostką 8mm ;)

Jakich głupot można się w internecie naczytać.

Katalog typowych Nawierzchni drogowych - tutaj zaliczamy podjazd na samochód osobowy :))

Nie spotkałem się jeszcze z kostką 8mm na podwórku prywatnym po którym będą jeździć auta lub ciężarówka z węglem.

Może firmy które znam robią błąd kładąc 6?

Ja jednak zalecam na podjazdach układanie kostki 8cm. Nie ma wtedy problemów z pękającymi krawędziami, koleinowaniem i innymi tego typu przygodami po wjeździe cięższego samochodu.

A nazywanie głupotą wykonywania nawierzchni w oparciu o sprawdzone standardy jest chyba trochę nie na miejscu, ale co ja tam wiem...

• 1 year później...